|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:29 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Айде стига с локумите, по принцип уважавам хумора ти, но по някога прекаляваш. Като си толкова добър къде е твоят лаптоп на пазара ? Какви компилатори, мултимедиа, браузери, по принцип какви програми ще стартирам, не нещо, което се произвежда в единични бройки ? И колко пари ще струва една такава боза ала tgi ? Иначе е лесно да се раздува аз така, аз онака, когато го видя в магазина, когато видя приложни програми, тогава бих си помислил да си купя боза ала tgi, но само ще си помисля, де. Като ти отворя страницата, нищо за лаптопа ти, постна като кренвирш информация и толкоз. Ми пиши там, параметри, цени, каква поддръжка предлагаш, съвместимост, наличен софтуер, дали ще събереш и една страница не знам 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Май 21, 2009 8:51 pm |
|
 |
|
sthx
|
E, не! Нещата все пак са несъпоставими.
Едно е да имаш продукт- другото пазар. Едно е да работи сам човек, друго е фирма с милиарди капитал.
Зад всяко технологично масово изделие, което се продава на пазара стоят много хора и със сигурност разработчиците са малцинство. Все пак това не е сайт на търговци, а на техничари.
Щом @tgi работи, значи има пазарна ниша и според мене е много интересна. Нещата, които са изложени по витрините на магазините са за друг тип производители.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Май 21, 2009 9:24 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Дотук го продавам в рамките на изделията, които виждаш, че можеш да купиш от мене.
Имат и цени, и достатъчно технически данни.
Като реша да продавам като отделна система - която друг да купи и да гради продукт
върху нея - ще сложа и повече информация, сега не е нужно.
Но това, че имам цялата ОС + целия софтуер, който е бил нужен за да направя
и напиша всичко, което съдържат продуктите от сайта ми, е факт - все едно дали ти
се харесва.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 21, 2009 9:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ¶ написа: Айде стига с локумите, по принцип уважавам хумора ти, но по някога прекаляваш. Като си толкова добър къде е твоят лаптоп на пазара ? Какви компилатори, мултимедиа, браузери, по принцип какви програми ще стартирам, не нещо, което се произвежда в единични бройки ? И колко пари ще струва една такава боза ала tgi ? Иначе е лесно да се раздува аз така, аз онака, когато го видя в магазина, когато видя приложни програми, тогава бих си помислил да си купя боза ала tgi, но само ще си помисля, де. Като ти отворя страницата, нищо за лаптопа ти, постна като кренвирш информация и толкоз. Ми пиши там, параметри, цени, каква поддръжка предлагаш, съвместимост, наличен софтуер, дали ще събереш и една страница не знам  |  |  |  |  |
Излагаш се като Мис България. Имай малко уважение към труда и уменията на другите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Май 21, 2009 9:49 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Дали ми харесва или не твоят лаптоп няма никакво значение, не бих си го купил поради десетки причини. Че може да си го направил добре може, не мога да споря, докато не го видя как работи, щото до тук чувам само аз това, аз онова. Ако имаш пазар още по-хубаво, продаваш го и толкоз. Но да се празниш като слон на чаршаф, да плюеш всичко и всеки, който не използва твоят асемблер, твоят лаптоп и твоите развойни системи щеше да е смешно, ако не беше трагично. Почти всяко твой пост е да се самохвалиш, няма лошо, обаче е по-добре да оставиш другите да те хвалят.
Цецо, ако аз се излагам като Мис България, то тогава би ли споделил ти, собственоръчно колко продукта си написал на асемблер, за да не се излагаш и ти като Мис България ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Май 21, 2009 10:47 pm |
|
 |
|
zaphod
|
брей, имали сме си милиардер във форума и да не знаем 
|
| Чет Май 21, 2009 10:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Пирев е прав... от време на време трябва някой да ни каже да пуснем лопатата, иначе сами се закопаваме дълбоко
а tqi е копал с години...
Донякъде го разбирам, щото и аз напоследък се закопавам... Днес тествам и с гугъл дърпам всевъзможни страници във wap формат. И тъкмо се кефя как мога да разглеждам всякакви страници, докато не попаднах на една дето ми стори странна и реших да я погледна как изглежда в оригинал на HTML.... Приплака ми се
То няма как да го покажа, но да кажем че при мен изглежда така:
http://wap.google.com/gwt/x?site=search ... .go.com%2F
линкът може и да не бачка с IExplorer, само с Opera или друг дето разпознава WML като MIME.
И да не се отвори не е проблем... оригиналът е http://abc.go.com/ - та това нещо си го представете как изглежда в текстов режим на екранче с 10 букви/ред....
|
| Чет Май 21, 2009 11:07 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Оставете лопатите.
Я си припомнете това:
http://www.senseofbulgaria.org/index_real.php
Пуснете си и звука.
Дали на асемблер или на С, няма значение. Ако те обсебва ефекта е един и същ.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Май 21, 2009 11:36 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами не го купувай. Щом досега не си разбрал, че не става дума просто за лаптоп - а интерес явно
си проявил - не е за тебе работа и без друго. Мести си кашоните и си трай, докато нямаш нещо
смислено за казване.
Приказките ти на средностатистическо гявол момче, което знае къде и как да се нареди, повечето тук
ги знаят, преди да си ги измислил - спести ни ги.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Май 22, 2009 12:04 am |
|
 |
|
tgi
|
Миро, не знам за тебе, но аз поне нямам никакви основания да мисля, че съм се закопал.
Напротив. Не е било лесно през годините, бил съм и богат, и беден, но съм оцелял без
да съм някъде на заплата вече над 15 години - и притежавам технология и IP които, както се
оказва, на много хора им е трудно дори да почнат да проумяват колко е и какво е.
И засега нямам нито намерение, нито причина да спирам.
Спирам с постовете дотук защото първо Пи, сега и ти го превръщате в лична история.
Това, което написах относно езиците е достатъчно; ако някой имаше да каже нещо
по същество, а не баналности като пи, да го е казал досега.
А за себе си повече няма да говоря - никому не дължа извинения за това, което съм и/или
правя. Ако някой има проблеми да го преглътне да си се задавя на воля или да
прави квото си ще.
|
| Пет Май 22, 2009 12:20 am |
|
 |
|
ka2009
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Яну 03, 2009 1:15 pm Мнения: 107 Местоположение: Пловдив
|
Завиждам ти благородно tgi че имаш време да твориш все още в тия времена. А аз съм затънал до гуша в лайната и ровя ли ровя като "прасе в тикви" с тия ремонти (можеш ли да видиш тоя телефон че нещо не пали, виж ако може да стане тоя TFT телевизор до утре че утре съм на път, дай да сложим БГ меню на тая Нокия ама ако може веднага - тва са банички и се пекат) и т.н. А бяха времена когато смятах да се развивам в областта на астрофизиката но останах в страната на киселото мляко та се прокиснах напълно.
Съдба !
Продължавай напред и не обръщай внимание на "дърдорковци".
Перлата на мъдростта се пази от свирепи дракони така, че пътят не е лесен но затова радостта от успехите е неописуема награда за смелите и непокорните .
Айде стига толкова че прекалих с мъдростите.....
_________________ Истинските неща са простички но пътят до тях е дълъг.
|
| Пет Май 22, 2009 12:37 am |
|
 |
|
Trigger
Ранг: Минаващ
|
тц тц...BONGO...какво направи...  ....хората ще се избият тук.....не е излишно да се познава асемблера на даден дивайс...колко задълбочено....тук никой не може да ти отговори...понеже първо трябва да дефинираш 'задълбочено'...  ....да можеш да определиш дали имаш/нямаш работа със стека ( примерно), дали ползваш / не ползваш този си таймер, адресираш / или не индексно еди коя си памет или каквото е там...и т.н.....и вече си променяш Ц кода, гледаш асемблера и вземаш решение ( имаш да кажем еди какви си предпоставки да го напишеш точно така - да кажем производителя препоръчва при такива и такива условия да се използва / или не този си модул от процесора) ...ако това те интересува - мн ясно че е добре да го познаваш...
_________________"...но мене ако питаш, стени не се разбиват с глави..."
http://www.youtube.com/watch?v=AugZsin4x1o
|
| Пет Май 22, 2009 1:12 am |
|
 |
|
BONGO
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 1:06 am Мнения: 161 Местоположение: Нова Загора
|
Много ме е срам  , ама много..... Как без да искам успях да рзпаля такива страсти..... Що ли ми трябваше да питам... Да бях си писал на български ( не ня някакви Си-та и Асемлери) , тю.  Извинявам се за посоката на развитие на темата! Може би не съм дорасъл за този форум, сигурно не знам и 1/1000 от това което знаят повечето потребители - обещавам вече да не задавам такива страшни и глупави въпроси, които разпалват такива междуличносни отошения и отрицателни емоции.
|
| Пет Май 22, 2009 7:09 am |
|
 |
|
zaphod
|
не мисля че страната на киселото мляко ти е проблема 
|
| Пет Май 22, 2009 8:55 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
За това, че има теми по, които се троли не са виновни темите.
|
| Пет Май 22, 2009 9:06 am |
|
|