| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
tqi, в критиката ми няма лоши чувства и нищо лично... Ако се познавахме по-добре със сигурност щях да използвам доста по-груб език и да те напсувам че си затрил 15г. от живота си
Има разлика между това да измислиш много добър език и език който само ти говориш. Никой няма да те оцени ако си говориш сам на неразбираем език.
|
| Пет Май 22, 2009 11:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ти не си виновен. Просто тук винаги става така. Трите теми за "бой" са:
1. Кой какъв "микроконтролер" го вади, което винаги прераства в - "за и против PIC-овете".
2. Кой какъв "език" го вади.
3. Бозата срещу Лайнукс.
та зачекнеш ли нещо от по горното - все на бой отиват нещата.
Ама да не ти пука - асемблера на пиковете е прост и ясен. Това е най-лесния и подреден асемблер който съм опитвал. Абсолютно ортогонален, чист RISC, на моменти простовато глуповат. Схваща се бързо, а времето което си му отделил няма да ти е излишно, даже и никога да не напишеш и ред на асемблер. Все пак добре е да знаеш как работи една машина, за да можеш да я ползваш пълноценно. Не че не може като руса красавица да въртиш волана и да слушаш чалга, ама все си мисля, че не е зле да знаеш какво има под капака.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 22, 2009 11:10 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Миро, предизвикваш ме да наруша обещанието си да спра да поствам по темата.
Това, което пишеш, е *съвсем* лично и никак - ама никак - не е твоя работа.
Бил съм загубил 15 години от живота си - кой ти каза, че имаш акъла да направиш
тая преценка бе. Като успееш *ти* да преживееш 15+ години без да си на заплата при
шефове, може и да се вслушам в това, което имаш да ми кажеш.
Нямаш и най-малка представа за какво говориш.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Май 22, 2009 11:12 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Рек - заключвай.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 22, 2009 11:16 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми май и аз за пръв път ще се съглася с подобно предложение. Но и за пръв път
нарушавам обещанието си да спра да поствам по дадена тема.... Надявам се да ми
бъде простено, бях предизвикан лично.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Май 22, 2009 11:29 am |
|
 |
|
zaphod
|
да ви кажа един приятел много назаде дръпна заради увлечения по асемблера, стигна до там да облажва хора с хиляда лева заплата. от друга страна даже джаварските развойни среди показват джаварския асемблер (псевдокода) така че тия дето казват "няма смисъл" и те не са сериозни. аз лично не съм писал на платформа на която не го знам.
|
| Пет Май 22, 2009 11:35 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Имам 20г. стаж и само около година може да се каже че съм бил на заплата, щото бачках за един държавен институт и нямаше как да не съм на заплата....
Разботел съм за много фирми, но никога не съм бил на щат - или на хонорар като freelancer или като подизпълнител.
Но нищо от това няма значение... аз не гледам пок каква форма е бачкането. Важно е какво си постигнал и доколко другите го оценяват. Аз не съм постигнал нищо особено и за това нямам претенции на успял човек. Ако ти мислиш че си направил нещо - изкарай го на пазара да се види колко струва. Нищо не губиш - ако е толкова добро, колкото си мислиш ще направиш пари. В това няма нищо лошо, стига да почерпиш после
Но така да ми твърдиш колко добри продукти имаш, обаче те не били за продан.... извинявай ама е несриозно!
|
| Пет Май 22, 2009 12:48 pm |
|
 |
|
zaphod
|
е то изхвърлячеството си е национален спорт, и аз съм го правил кефейки се на някое мое творение 
|
| Пет Май 22, 2009 2:45 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Сложи два инженера в една стая и гледай ядрена война. 
|
| Пет Май 22, 2009 3:29 pm |
|
|