|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:05 pm
Избори .... лошо ни се пише
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Един пример за по-наблюдателните. Селото е с 90% циганско население, с 3 избирателни секции. Какво ли се е случило според табличката 
|
| Сря Юни 10, 2009 8:20 am |
|
 |
|
BONGO
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 1:06 am Мнения: 161 Местоположение: Нова Загора
|
Хммм,някой е давал мнооого парички на ромите.... като гледам май е Сергейчо..... 
|
| Сря Юни 10, 2009 8:23 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
ОК Тони - корекция. Ти ще се диктатор, но за да не ни обърне гръб Европата, ще те маскираме на Президент, а републиката ще трансформираме в президентска. То така и така Дедо Боре ще види зор с гласуването. Сега го правят с чужди карти, а ако влязат в него колегите - ще е с клонирани и тогава от 240 депутата ще има 3500 гласа.
|
| Сря Юни 10, 2009 9:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами да, някой сигурно е плащал, какво да се прави, такъв е живота, но ко трябва да погледнем обективно на нещата това купуване на гласове започна точно от десните, помня едно време по първите избори как цистерни от Шуменско пиво отиваха в циганската махала и се редяха скари, и навсякъде едни сини лъвчета ....
|
| Сря Юни 10, 2009 10:29 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мисля първата реформа да е в НС.
дупетатите няма да получават заплати и привилегии, за ще плащат за това.
примерно - месечна такса дупетат: 100 бона.
такса за влизане в пленарна зала: 1000лв (5000лв ако са включени камерите)
такса за изказване: 5000лв
такса за гласуване: 100лв. за гласуване с чужда карта:5000лв. за всеки следващ вид гласуване - аритметична прогресия на таксата.
такса за ползване на помещение в НС: 500лв/час/кв.м.
кебапче/кюфте: 25лв
такса за внасяне на законопроект - 5 млн. ако е лобистка промяна на членче - по милион на дума и 10 млн за нов член.
после ще прекратим тези беззакония с подкупите.
първоначално ще е комисия в НС, която полсе ще прерастне в Агенция по подкупите.
там ще се регистрират всички, които искат да вземат подкупи и съответно всички, които могат да дават подкупи.
ще има отдели (по ресори), които ще оглеждат заявленията и ще коригират явно несправедливо ниските подкупи.
след одобрение, подкупа може да бъде платен, като с документа може да се приспаднат данъците, обаче само в мандат на за следващо правителство.
естетсвено, ще има такса за регистрация. формуляр трябва да подадат всички граждани (и селяни), включително и пеленачетата, защото ще кандидатстват за ясла след година-две. всеки получава съответния документ с номер на ЕДРО (Единен Държавен Регистър за Облагодетелстване). като те спре кат/даи: "гл. инпектор иванов, от първо градско. регистриран на ЕДРО с номер 98NFA748NEP6A. сякошпраим?" ако го смотолеви нещо с номера на ЕДРО му биеш дузпата направо.
така ще преборим подкупите на дребно. вече ще са на ЕДРО.
постовете в държавата ще се дават на дневна аренда.
така ще се стимулира пазарната икономика и свободната конкуренция.
искаш да си уредиш въпроса? плащаш седмичната аренда за министър и бързаш да смогнеш, че часовника цъка.
ако проекта е по-голям и ти трябват повече министерства - ръсиш се повече.
понеже търговете ще са явни и честни (ще печели тоя с най-голямо предложение), може п отози начин да прецакваш и конкуренцията.
въртят ми се още много идеи, ама няма да ги кажа, че да не ги присвои опозицията.
дето ще я бием кога и къде сварим. и шлапкаме. удивително на колко много народ му харесва шляпкането...
ПС: моля ви, престанете с ЛС с молби за постове. всичко е разпределено вече за първите 800 дни
|
| Сря Юни 10, 2009 10:42 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Добре де, а като се сетиш за Жан Виденов какво е първото, което ти идва наум ? Любов ли ? , не ми се вярва.
Апропо, много хора казват, че мразели Костов, няма лошо да мразиш, че и да обичаш, но някак си ми убягват причините за омразата, разбира се без да се използват изтърканите клишета от пресата как Костов окрал България и какви палати си бил построил в Доспат, а то веднъж тръгне ли мълвата, иди доказвай, че нямаш сестра.
Какви са причините да се мрази Костов, държавата ли срина, лева ли девалвира, спестяванията по банките ли открадна, образованието ли рушна, здравеопазването ли съсипа, кофти газови договори ли подписа с Русия.... Всъщност, сещам се за две големи грешки на Костов, първата беше, че не суспендира конституцията и не въведе военно положение(а то комай баш тогава си беше за военно положение), втората, че пожертва АЕЦ Козлодуй заради членствотото в ЕС ( сега не искам да се разгорят спорове, дали е била правилна или не жертвата, има си отделна тема за АЕЦ-а ). Сещам се и за друго, комай Костов е единствения министър-председател в последните 20г, който изискваше от чиновниците да са усмихнати, вежливи и услужливи ( друг е въпроса дали чиновника го е правил ). Костов спря кранчето за много фирми, които се издържаха основно от алъш-вериш с държавата(обръчите на Доган и на БСП), договорчета под масата за наши хора, изгодни сделки, компенсаторки, рязане на подводници за скрап и т.н. Точно от средите на такива засегнати лица тръгна антикостовистката кампания, и това дойде дюшеш за Доган, който Костов беше отрязъл от мераците за съвместно правителство. Същите тия, които Костов отлюспи, Бисеровци, бат'Данчо Мастичката и т.н., отидоха да правят дослука с Доган. А там където са намесени много мангизи, се вдига голяма пушилка. Костов нямаше избор, или трябваш да отхлаби хватката, или прошай Григорий, ЕС през крив макарон. И от, чудеса, точно тогаз, когато олаби примката, нейде към 1999г., точно тогаз БСП изведнъж извъртя прашката и стана върл подръжник на НАТО. А помните ли групировките, СИК, ВИС и сие, бяха в разцвета си по времето на Виденов, вечна му любов, и постепенно затихнаха при Костов, при Кобурга се продължи по инерция, и вече при Станишката всичко се остави на самотек, то не бяха Цеци куршума, то не бяха самоковци, косьовци и дружина. Нашите вайводи преди 100г. толкоз фишеци не са изгърмяли, колкото хора се изпозастреляха през последните два мандата.
Не защитавам Костов, не благовея пред него, не го обичам, не го мразя, просто го уважавам. Като всеки земен човек, при това възмургав(хамериканците да не видят от нас, избраха си тоже мургав президент), направи много грешки, но за мен той е най-силния министър председател, от Андрей Карлов Луканов насам. Както и да е, дедо Боже си знае работата, още 20г. ще се лутаме дорде и на нашата улица изгрее слънцето, а през това време ще (х)уйдурдисваме на Доган, докато той си ближе доволно дундурмата(сладоледа).
П.П. От има няма 2 месеца имаме един стажант, Хакан, от Цариград, чат пат си тренирам познанията по турски с него  Един ден, друг колега го пита, как е на турски "Нямам пари" , и той дорде си отвори устатата аз блеснах с "Пара йок" 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юни 11, 2009 5:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе Цецо и е така и не е така, взе договорчета от фирми на БСП за да ги даде на неговите си фирми, ти по времето на костов знаеш ли как с епечели държавна поръчка, или изобщо как с еправи нещо за държавата ... ами не само, Костов стискаше за гушата всички, бизнеса беше в ръцете му. Н теб прави ли ли са ти 4 години данъчна ревизия .... А имаше едно звено, данъчна полиция, знаеш ли че в 80% от времето си изпълняваше партийни заръки. Хрумвало ли ти е по времето на Костов колко хора бяха изритани от местат си просто зашщото бяха неудобни, или пък за да се сложи някой партиен човек, без значение колко може или не. Говоря не за отговорни постове в правителството, говоря за постове в местната власт, дори не власт, дружества на енергоснабдяване и електропренос както ги разделиха тогава, ВиК и кви ли не други. кандидатствал ли си за някакво субсидиране по времето на Костов? А ен започнаха ли точно по негово време най-безумните промени в образуванието, които продължавта и до днес.
Мислил ли си дали правителството на Жан Виденов нямаше да приеме валутен борд ако имаше шанс, и дали 97-ма беше наистина толквоа зле колкото всички си спомняме. Дали ако костов беше на власт при подобна ситуация нямаше да прати войската да се разправя? Съвсем реално 97-ма си беше преврат организиран от десните, с не малка помощ на онзи малоумник слави, то без него нямаше да стане нищо според мен. Сега като се замислиш как всичко изчезна от магазините и как изведнъж се появи 3 месеца по късно ... не можеш да го обесниш с борда илиновото правителство.
Мразя го, както и повечето политици защото ненавиждам лицемери, няма един политик който да каже истината в очите, доган горе долу го направ, ама и той премълчава, по скоро му сложиха тия думи в устата. Защо един не каже, да подкрепям единкое си лоби, плащат ми за това, и кво от това? Защо политиците нямат смеллост да легализират това. Имаш фирма А и фирма Б, да речем строят АЕЦ фирма А има оферта от 3,5 млрд фирма Б има оферта също от 3.5 млрд, ами нека да има експерти, да оценят офертите и ако кажат че са равностойни решението да е политическо, аз решавам да е фирма А щото ми дава 1 млн комисионна, кво му пука на данъкоплатеца, този 1 млн идва от нейната си печалба не от неговия джоб. Сега когато всичко е под масата идва фирма С, предлага 4 млрд оферта, обештва 2-3 млн на някой, или пък 200 няма значение, и печели .. да защото няма яснота. Винаги може да се подкупи експерт, въпросът е колкот по нагоре може легално да се вземат пари, толква по малко вероятно е те да се вземат от някой от долу, значи когат въпросът се постави достави ми качествена техника, дай ми добра комисионна и ти печелиш нещата са ясни за всички.
|
| Чет Юни 11, 2009 12:31 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 |  |  |  | ToHu написа: Абе Цецо и е така и не е така, взе договорчета от фирми на БСП за да ги даде на неговите си фирми, ти по времето на костов знаеш ли как с епечели държавна поръчка, или изобщо как с еправи нещо за държавата ... ами не само, Костов стискаше за гушата всички, бизнеса беше в ръцете му. Н теб прави ли ли са ти 4 години данъчна ревизия .... А имаше едно звено, данъчна полиция, знаеш ли че в 80% от времето си изпълняваше партийни заръки. Хрумвало ли ти е по времето на Костов колко хора бяха изритани от местат си просто зашщото бяха неудобни, или пък за да се сложи някой партиен човек, без значение колко може или не. Говоря не за отговорни постове в правителството, говоря за постове в местната власт, дори не власт, дружества на енергоснабдяване и електропренос както ги разделиха тогава, ВиК и кви ли не други. кандидатствал ли си за някакво субсидиране по времето на Костов? А ен започнаха ли точно по негово време най-безумните промени в образуванието, които продължавта и до днес. Мислил ли си дали правителството на Жан Виденов нямаше да приеме валутен борд ако имаше шанс, и дали 97-ма беше наистина толквоа зле колкото всички си спомняме. Дали ако костов беше на власт при подобна ситуация нямаше да прати войската да се разправя? Съвсем реално 97-ма си беше преврат организиран от десните, с не малка помощ на онзи малоумник слави, то без него нямаше да стане нищо според мен. Сега като се замислиш как всичко изчезна от магазините и как изведнъж се появи 3 месеца по късно ... не можеш да го обесниш с борда илиновото правителство. Мразя го, както и повечето политици защото ненавиждам лицемери, няма един политик който да каже истината в очите, доган горе долу го направ, ама и той премълчава, по скоро му сложиха тия думи в устата. Защо един не каже, да подкрепям единкое си лоби, плащат ми за това, и кво от това? Защо политиците нямат смеллост да легализират това. Имаш фирма А и фирма Б, да речем строят АЕЦ фирма А има оферта от 3,5 млрд фирма Б има оферта също от 3.5 млрд, ами нека да има експерти, да оценят офертите и ако кажат че са равностойни решението да е политическо, аз решавам да е фирма А щото ми дава 1 млн комисионна, кво му пука на данъкоплатеца, този 1 млн идва от нейната си печалба не от неговия джоб. Сега когато всичко е под масата идва фирма С, предлага 4 млрд оферта, обештва 2-3 млн на някой, или пък 200 няма значение, и печели .. да защото няма яснота. Винаги може да се подкупи експерт, въпросът е колкот по нагоре може легално да се вземат пари, толква по малко вероятно е те да се вземат от някой от долу, значи когат въпросът се постави достави ми качествена техника, дай ми добра комисионна и ти печелиш нещата са ясни за всички. |  |  |  |  |
е това ми дойде множко...............
Теглил съм и лукановата, и виденовата и ще тегля май сегашната...............
Как може изобщо да споменаваш купонни системи от миналия век? Ами бил съм и в Корея - северната.
Рай ще е за теб - няма корупция, няма престъпност - има Ким Ир Сен (като пукна го наследи Ким Чен Ир)
Какви кризи , какви 5 лева...............
Не искам да живея като кореец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Какво по-ясно
|
| Чет Юни 11, 2009 4:18 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Трябва да си остане тройната коалиция .... на ГЕРБ-АТАКА-СК. Така ББ ще тупа Станишеф ,Костов ще погне Симо, а Волен и Доган ще се анихилират взаимно.
Само дето Бойко нещо го е страх от Атака, не знам що? Да си имаш зло куче на каишка не е чак толкова зле, може да ти потрябва. Вече дори на ЕС взе да им писва от чалмите и е време да им се свият сармите.  Така че откъм Европа проблем за Атака едва ли ще има, още повече, че там на власт идват десни и бесни.
|
| Пет Юни 12, 2009 2:18 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Това ще е уникален тип управление...
Единия ще произнася пламенни речи(волен), другия ще плюе наред(костов) а третия ще се оплаква как му пречат(бойко)...
Очевидно българина обича да му е гадно и да прави нещата винаги натерсене... 
|
| Пет Юни 12, 2009 3:43 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Това което се случи при Жан Виденов си беше програмирано да стане още с гътването на бай Тошо... Жан Виденов кога е управлявал, че не мога да се сетя... Според мен той беше там за украшение, колкото да има някой. Затова и при него се случи "голямата депресия". Банкерите са тези които предизвикаха и режисираха всичко! В техния джоб потънаха едни мноого големи пари... Познавам даже един(вечна му памят спомина се няколко години по късно от инфаркт) изтегли заем (6 цифенна сума) от клона на банката който управляваше при 300лв за долар обърна го в долари и няколко дни по късно върна заема при 3000лв за долар. Е сам се сещай разликата която си прибра от къде е дошла...
Помним да... СИК и ВИС цъфтяха още от 94-та... Помним и как затихнаха по времето на Костов... Ето ти пример от моя край: Точно по времето на Костов хлебозавода Габровски стана собственост на Веско Песа и Дако Баламата(за последния не съм сигурен дали беше в кюпа). Как никой не ги попита от къде са им аджаба тези пари с които купиха хлебозавода... А ги погалиха с перце вече почтенните биснесмени...
Помня също, как Габрово на края на мандата на оня шут Дачев (избран за кмет с мандат на СДС и управлявал по времето на Костов) нямаше даже и улично осветление!
И много такива примери.
И как да им вярвам и да ги обичам такива като Иван Костов?
Че и да гласувам за тях?
М?
|
| Пет Юни 12, 2009 4:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Както сам казваш онези времена бяха доста тъмни... Пробелемите бяха заложени години преди това, не без участието и на БКП и на СДС, които малко по малко унищожиха държавата. Така по времето на Виденов и на Костов нямаше държава, имаше един разграден двор в който Песа, Картофа и разни зеленчуци избуяваха.
Това което костов направи е да си затвори очите за такива елементи. И аз честно казано тогава се дразнех, но от друга страна един приемер който няма силна държава зад гърба си е като помияр срещу глутница вълци. Нормално е да подвие опашка.
Затова много хора и не уважават костов, но пък той направи и неща за които заслужава уважение и това е че стегна държавата. При него все пак си личеше че има пилот в самолета и се правеха реформи, макар и не всички реформи да бяха добри. Следващите два мандата я карат на автопилот. Едно нещо не е пипнато в държавата. Макроикономиката ни е толкова зле че нямам думи.
А в крайна сметка управляващите са за това - макроикономика + закони, останалото е извън политиката.
Аз по принцип не гласувам и не навивам другите да гласуват, но каквото и да си говорим Костов е най-добрият ни премиер в последните 30 години. И то не защото той е толкова добър, просто останалите са ужасни ...
|
| Пет Юни 12, 2009 5:14 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Щом немалко от хората *тук* (единственият БГ-езичен форум, който е успял да ме задържи и
в който хората ми харесват) - се хващат след толкова години на номера "добро ченге/лошо ченге",
какво остава за масовата публика....
Безнадеждно е.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юни 12, 2009 5:17 pm |
|
 |
|
Tisho
|
Точно това се опитвам да кажа и аз... Всичките са ми еднакви и то в отрицателен смисъл... 
|
| Пет Юни 12, 2009 5:30 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами те *са* еднакви, независимо, че желанията им и т.н. са наистина различни.
Всички са вербувани от един и същи господар и играят по неговата свирка, няма
никакво значение кои са и какви са. Кой с всичкия си преговаря със слугите?
Те нямат думата, просто са пратени от шефа да залъгват публиката. И вътрешните
им вражди - съвсем истински, борят си се за по-високо място в йерархията в рамките
на стаята за слугите - са извадени на показ именно с такава цел.
В подобна ситуация не намирам за нормално да има повече от 10-15% участие
на "избори". А вижи ги къде са... (голяма част са от молив, като знам кои им ги
смятат/броят, но сякаш са над разумното число и без това)
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юни 12, 2009 6:12 pm |
|
|