Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Учители за С , бейсик или каквото и да е ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Учители за С , бейсик или каквото и да е ???
Здравейте търся туториали за С , Бейсик или Паскал , няма значение , стига да не е Асемблер че с него не се разбирам много ,много ... Става въпрос за основите на програмирането на Микро ... Благодаря на Всички!

Нед Юни 14, 2009 5:36 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами по добре се разбери първо с асемблера, пък после глеай към С, за бейсик и паскал няма да говорим, няма смисъл да се занимаваш с тях.

Нед Юни 14, 2009 10:32 pm
Профил

Мнение 
меко казано са ми неразбираеми функциите .. сам не мога да напиша нищо на Асм.. за това реших че с друг език ще се получи ... :roll:

Пон Юни 15, 2009 12:16 am
Профил ICQ

Мнение 
Ами няма да се получи, ако не разбираш основата по нататък е безмислено!

Пон Юни 15, 2009 8:26 am
Профил

Мнение 
кои функции са ти неразбираеми, С не е по-лесно разбираемо, специално сравнено с асемблера на ПИК, той е много прост във всеки смисъл на думата прост, просто трябва да прочетеш, вземи и един протеус и за 2 седмици трябва всичко с асемблера да ти е ясно, говоря като оператори, от там нататък малко помалко ще схванеш как да гипозлваш за различни цели. Асемблера на пика е доста добре документиран.

Пон Юни 15, 2009 7:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nasko_penchev написа:
меко казано са ми неразбираеми функциите .. сам не мога да напиша нищо на Асм.. за това реших че с друг език ще се получи ... :roll:

Не ги разбираш, защото несе се занимавал с логически схеми.
Попрочети първо нещичко за цифрова логика, малко булева алгебра, и т.н.
Без горното ще си като една зубрачка - колкото повече научаваш, толкова по-малко ще разбираш - изобщо мъка, и накрая ще решиш, че тая професия не е за теб и ще станеш държавен чиновник - от тях не се иска нито да мислят, нито да разбират това, което правят

Вто Юни 16, 2009 10:55 am
Профил WWW

Мнение 
Абе да ти кажа логическите схеми помагат, особенно що се отнася за ПИК, но не е само това причината, според мен хората тръгват от никъде и искат да хванат бика за рогата из начало. Първо трябва да е ясно че лесно няма, просто няма такъв вариант, и с протона и ледера все там, и програмата сама да се пише като и обесниш с думи човешки какво да прави, пак няма начин да е лесно ако трябва да е работещо. Да търсиш лесното в програмирането значи че ще търсиш лесното и нататък, а лично според мен в много случаи хардуера иска доста повече мисъл и старание от писането на софтуера, иначе колко ядове се берът не е истина, пък колко глупости ти предстои да направиш също не можеш да си представиш, и то това няма спасение. Аз днес установих че една платка дето я правих да цепи милиметъра, установих че пасва перфектно, само дето има едно RJ45 което въобще не ми е минало през главата че не може да влезе когато платката по средата на височината на кутията, сега пробна серия от 50 платки се фрезоват ръчно за да пасне, та глупости ти предстоят, и никога не става лесно дори и елементарни неща. Ако ще се занимаваш с тая работа се раздели с мисълта за лесно и бързо, та вземи научи асемблера, после мини на С и всичко ще ти е ясно и лесно. Щото не знам за другиоте С-та, но ССS който мисля е най-удобен и подходящ за пикливци, ще ти създава главоболия, хващал съм му разни ъпни които ако не разбираш asm няма да ги сбориш, а за други ще ти отнеме време което е излишно, за пример сетването на прескалера м-у WDT и TMR0, не помня вече в коя версия беше, сигурно е и оправено вече, ама не се сетваше коректно, което се вижда и оправя с една asm директива, ама като не знаеш asm и като не виждаш че не го прави като свят сигурно трябва д аизчетеш 10 форума, и няколко work around за да си решиш проблема.

Вто Юни 16, 2009 7:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
...

И понякое време като реши, че ще трябва да прави нещо сериозно да смени пик-овете с процесор от който няма да му побелее косата докато пусне 20-30к код. :D

Сря Юни 17, 2009 8:50 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
ToHu написа:
...

И понякое време като реши, че ще трябва да прави нещо сериозно да смени пик-овете с процесор от който няма да му побелее косата докато пусне 20-30к код. :D

тц... главата не белее от пиковете, ами от ръцете :D

Пет Юни 19, 2009 1:36 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Като бях малък (7 - 8 клас), асемблера ми се струваше много сложен и си мислех че никога няма да го науча. Тогава имахме една мания за честотомери, сички редяха мравуняци от 74-ки, а аз видях една схема на честотомер в РТЕ със 8051, и си казах трябва да го разуча това животно.
Та намерих си една българска книжка за 8051, кадето всичко беше обяснено като за МАЛОУМНИ
(не помня от кой автор беше). От там имам зачатъците на знанията по асемблер.

Моят съвет е да си потърсиш някоя от старите български книжчици, ако мислиш че няма да разбереш на английски. Ако си се занимавал с булева алгебра и си редил логики като малък, бързо ще влезеш в час

Успех!

Чет Юли 09, 2009 8:03 pm
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]