| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 iPhone интерфейс
Някой копал ли е в тая посока? Събирам всякаква информация - от физическия интерфейс до апликейшън леъра. Засега съм намерил просто pinout-a.... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 17, 2009 1:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и за кво ти е?
|
| Сря Юни 17, 2009 1:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми може да се отвори работа по дивайс който да се закача към него. Още събирам информация дали да се захващам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 17, 2009 2:28 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Щехме да пишеме игри за тва с един приятел, ама се разсмърде ра'лтата.
Приложен софтуер се пише лесно, но не знам как стои въпроса със ситемния. Май трябва да се контактува директно с епъл и да се искат от тях документации и S(D)DK-та...
|
| Сря Юни 17, 2009 3:15 pm |
|
 |
|
relsys
|
Да, те от епъл само това чакат . .... 
|
| Сря Юни 17, 2009 7:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе откъм софтуерната страна на въпроса, като че ли от епъл са сговорчиви. Обаче откъм хардуера.... 
|
| Сря Юни 17, 2009 7:28 pm |
|
 |
|
maker_1
Ранг: Минаващ
|
Погледни тази страница. Не е кой знае какво, но може да ти бъде полезна. Там става въпрос главно за unlock.
http://www.theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=Main_Page
|
| Сря Юни 17, 2009 9:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Вто Авг 04, 2009 12:30 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми кво, с комуникациите им става вече невъзможно да удържат монопола си на базата
на знания, които само те имат, и почват гърчовете. Как свършва предстои да видим.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 04, 2009 1:29 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми кво да ви кажа. Заиграх се малко с един такъв телефон. Пълна скръб. Като хардуер е пипнато сериозно. Обаче заради ограниченията в софтуера - не струва и цент от парите които му искат.
При положение, че на пазара е пълно със смартфони под Симбиан или бозата - да се набута човек хиляда пари за такова ограничено от лицензи животно...
Но е факт, че в Америка е хитово. В БГ вече дечурлигата са луднали по него. Да му мислят родителите.
|
| Вто Авг 04, 2009 2:38 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Може би за да пестят батерия са ограничили юзерските програми до ЕДНА в даден момент, като има нещо като симулиране на multitasking за пред юзера което е просто спиране на текуща и стартиране на следваща програма, помнейки си нейде контекстите. Да беше нещо евтино - да речеш ок, ама на тия пари ....
Че и май грижи с прегряваща батерия имаха в новия супер-хипер 3GS модел, та чак задния капак си сменял цвета.
Айде народе, юруш на айФоните ... 
|
| Вто Авг 04, 2009 2:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
Опитах да намеря данни за консумацията на тоя iphone и за 2-3 минути не
постигнах повече от това да видя батерията - малко над 5 ватчаса.
Не знам какво яде келявият им ARM вътре, с тия 5 ватчаса бих докарал към
2 часа непрекъсната работа - пълна мощност - с 400 MHz power (1 ват за него
и още 1.5 за останалото).
Едва ли са по-добре - вероятно са по-зле - та не по един, ами и по нито един таск ще пускат,
къде ще ходят...

_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 04, 2009 4:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз съм впечатлен, че приложни програмки можели да скапят бейзбанд процесора.
според мен е пълна глупост, ако е истина. първо това е отделен процесор и не би трябвало да се бъркат по никакъв начин фърмуерите.
фърмуера за бейзбанд процесора подлежи на сертифициране и всяко бъзикане в него изисква същата процедура пак, което ич, ама ич не е ефтинджьос.
тъй че вероятно са приказки за малки деца да ги плашат с кумчо вълчо.
а за мултитаскинга нямам думи направо. ако е вярно...
|
| Вто Авг 04, 2009 4:57 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Чувал съм от едно приятелче, че айфонът има само 1 ( един ) процесор. На него се търкалят ОС, ГСМ стек, приложности и всякакви други сложности.
Един !
Предполага се, че ОС "държи нещата" под контрол като ресурси: време, защита на паметта и т.п. А дали е така ...
|
| Вто Авг 04, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ква защита на паметта какви сертифицирания бе, намазали са го по най-бързия
начин та да стигне до пазара. Винаги така правят. Просто държат кода секретен, а той
е гигантски и C писан, та да се разгадава е безумие - но има и безумци. Но докато
бъде разгадан ще имат нова за разгадаване версия и т.н. - предимството да си с
многото пари и да задаваш темпото е старо като парите.
Който им се хване на хорото си гарантира, че ще ги следва...
|
| Вто Авг 04, 2009 5:48 pm |
|
|