Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Fedora 11 Leonidas 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Fedora 11 Leonidas
Fedora 11 Leonidas, излезна съвсем наскоро, ядро 2.6, приятната изненада за мен беше вграждането в тази версия на embedded поддръжка на C компилатори за ARM, AVR & PIC, IDE среди за тях, има две CAD програми за платки, едната KiCAD, снощи почоплих с нея, много сносно си изглежда. Друго с което ме изненадаха от RedHat е скоростното зареждане, от включването на захранването до промпта за login времето на Acer лаптоп 2.1 GHz core duo е към 18 секунди, спирането също е много бързо, < 10 секунди. Много интересни приложения има в Education и Mathematica раздела, системата може да се интегрира и с MinGW, така че да могат да се компилират Windows приложения в средата на Linux.

Ще се опитам тия дни да подкарам GNU C/C++ компилатора за ARM под Eclipse, да видим какво ще стане.

Има и кофти моменти, особено при инсталацията, графичния инсталатор гърмя на няколко пъти, графичния пакет за инсталиране KPackageKit също е много нестабилен, yum обаче си работи много добре.

Като цяло глезотиите са много, особено трудно ми беше да настроя графичната среда да има спартански интерфейс, без много шарении, след 2 часа щракане успях да го накарам макисмално да се разбърза и да изглежда семпъл.

Пет Юни 19, 2009 5:19 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]