|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:50 am
проблеми на румъно-унгарската граница?
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 проблеми на румъно-унгарската граница?
Абе братото пътувал с кола през Румъния-Унгария за Германия. Бил взел в колата 3 стека цигари за негов приятел в Германия. Та на границата Румъния - Унгария, последната извън Шенген, унгарците му се заяли за цигарите. Почнали да му обясняват, че цигарите ще ги конфискуват и ще плаща 100 евро глоба и пр. и накрая го "глобили" 40 евро!!!
Аз ли нещо не съм в час или са го хванали за канарче тия унгарски педали? Нали в ЕС може да си носиш от една държава в друга каквото ти кефне, стига да е нещо легално де. Цигарите са купени от БГ от нормален магазин с бандероли, платени такси и т.н. Или като са ги видяли 4ма младежи в колата, общо взето сричат английски и немски и са си казали, чакай да ги оскубем тия прости българи?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 25, 2009 8:24 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Обичайно е да се заяждат, но не е трябвало да дават пари!
На мен ми харесаха антирадара и се опитаха първо да ме глобяват, после да ми го конфискуват. Аз им теглих една майна, щото нито беше включен, нито го ползвах, нито имах даже намерение да го ползвам, нито е активен и знаех че обичат да правят цигански номера. Казах им да извикат шефа си, или юристконсул при което те буквално тръгнаха да дърпат радарчето от ръцете ми. Циганска работа направо, ама нали и аз съм циганче по душа не им го дадох и глоби не посмяха да пишат.
А по принцип другия номер е ако те спрат ченгета там - никакви пари! Пишат ти фишче дето трябва се плати в местните пощи. Казваш им чао, фишчето в първата кофа и продължаваш 
|
| Чет Юни 25, 2009 8:58 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми по-вероятно да е последното, на тая граница не би трябвало да срещат
митничари - въобще митничарите нямат работа да гледат какво се движи в рамките
на ЕС.
Ама знам ли, нали има различни акцизи, в Германия примерно цигарите сигурно са
бая по-скъпи оттук, та може и да има някакви ограничения и както нямат друга работа
да дебнат където може....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 25, 2009 9:00 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: проблеми на румъно-унгарската граница?
Нещата не са както си ги представяш!
Всяка държава си има правила за пренасяне през границите и на акцизни стоки. Има количества, които считат за лична употреба и ако ги надвишиш, се приема, че правиш контрабанда.
|
| Чет Юни 25, 2009 9:00 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Сигурен ли си че са били унгарците, а не румънците.
Аз февруари месец пътувах и румънците на изхода питаха колко стека цигари имаме, щото единия стек се виждаше.
Унгарчето погледна в колата (с усмивка на лице) и на почти чист български каза само "приятен път".
|
| Чет Юни 25, 2009 9:59 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по принцип наистина има ограничения за акцизните стоки. но 4 души спокойно могат да носят 4 стека (по 1 на всеки).
|
| Чет Юни 25, 2009 10:08 am |
|
 |
|
Цецо
|
Наистина може би за акцизни стоки да има някакви ограничения. Защото иначе веднага някой ще напълни тира с цигари от България и ще иде да ги продава в Германия при 200% печалба.
Така че явно са имали някакво основание митничарите за да ги заядат. Всъщност като се замисля, братото каза няколко стека.... а не 3. Като знам че в колата има поне 3 сериозни пушачи, по скоро всеки да е носил по 1 стек за собствена употреба и още някой за приятеля им в Германия  .....
Както и да е.... почерпили са унгарците. Щото иначе са щяли да ги глобят 100 евро и да им вземат цигарите. А като ги знам как пушат.... щяха да дадат по още 100 евро само за цигари в Германия
Ако някой тръгва през Румъния да не минава през Видин. От към Румъния пътя бил ад - все едно Бойко Борисов го подържа. 20 часа казаха че са преминавали до Унгария. Дупки, ремонти - пъплиш с 30-40км.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 25, 2009 10:33 am |
|
 |
|
Cekins
|
От къде са минали че чак пък толкова време. Ние 24 часа след дунав мост прочетохме табелата "Bundes Republic Deutchland", хем минахме през Словакия и Чехия. Пътя в румъния беше на 90% супер. Румъния отне 10 часа и то през деня. На връщане пък беше още по-малко - 8 часа ама през нощта, хем и сняг се опитваше да вали.
|
| Чет Юни 25, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е нали това казвам - да не минавате през Видин Калафат  През моста, после през Букурещ пътя си е ОК. Е с 300км по дълъг е, ама е път.
|
| Чет Юни 25, 2009 1:42 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Доколкото е пасивен и има сертификат можеш да им кажеш да ходят да се снимат. 
|
| Чет Юни 25, 2009 1:49 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Иди им го кажи на полицаите в Гърция. Ама си скрии преди това предния номер  :):) Ако имаш късмет да се разминеш само с това де 
|
| Чет Юни 25, 2009 1:54 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
URL по въпроса за нелегалността на подобен сорт у-ва в Гърция?
Или поне загатване за същността?
|
| Чет Юни 25, 2009 2:03 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е да де ама софиянци първо требе да дойдат насам - към Русе, че тогава Букурещ и т.н. Пък на нас ни е къде по-лесно. Иначе трябва да бием 350 км през България до Видин.
За радар детекторите и аз съм чувал че са незаконни в Гърция, ама май само там. Иначе "Антирадарите" са забранени навсякъде. Само дето на запад от румънската граница не ти требе, щото дето има радар на 100-200 метра преди него си има и табела че има радар. На всичко отгоре като те засече ти показва и с колко караш. Една радарна табела даже изкара акъла на шофьора : една кола мина пред нас ама нищо нямаше, само че нашия караше със 70 и това пусто като взе да мига 50 и стоп да видиш как скочи на спирачките, като намали до 50 и угасна. Това беше в Чехия в някво село.
|
| Чет Юни 25, 2009 2:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
За какво ти е URL? Ще го покажеш на гръцкия полицай ли? Явно не си се сблъсквал с подобно животно, след като подхождаш толкова научно. Значи там се процедира така - спира те и ти вижда антирадара. Пише ти акт и ти взима предния номер. Докато не платиш - няма излизане от Гърция. Ако пробваш да умуваш - те водят направо в управлението, дават ти кофата с мастилото и почваш да пишеш. Като ти омръзне - ако искаш можеш да звъннеш на консула. Той горещо ще ти препоръча да платиш всичко и да бягаш, щото на глава с тия не се излиза. Случката е с човек който така им се прави на умен. Накрая плати 5 торно повече за да го пуснат да си иде. Казава че след това проверил законодателството - там просто пишело - забранено е да се използват уреди смущаващи работата на полицейските радари. Естествено детектора не смущава нищо. Не и електрически. Но смущава "функцията" на радара т.е. детектора пречи на радара (полицая) да противодейства на нарушителя  Ловко а?. Ако искаш съди ги  Само че за целта си приготви куфар пари и няколко години... Без майтап, гръцките полицаи бая са се озлобили към българи. Не че няма защо де, около Солун е пълно с български утрепки - фалшиво евро, контрабанда, кредитни карти, наркотици - всичко това е в наши ръце. И полицаите им там действат доста безцеремоно с българите.
Епа ние такова имаме у наше село (Люлин) от година вече  :):)
|
| Чет Юни 25, 2009 10:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Специално попитах за гръцко:
- Правило No1: НЯМА ЛОГИКА!
- не си въобразявайте, че обичат българите - колкото по-южно толкова по-зле. До преди 20-на години в училище са ги учили как ще дойдат българите да им вземат къщите и да им ИЗЯДАТ децата.
- БГ шьофьорските книжки може да са валидни в цял свят но не и Гърция - там все още уважават ферманите които и ние имахме някога. Ако доказано си само за малко не ти пречат много ама виж горните две
- гърците се мислят за елини обаче са забравили всичко положително от време оно и от последващите са запазили само отрицателното. "Византийщина" нищо ли не ви говори?
- а на грък катаджия не трябва да се противоречи. Усмихвай се и се извинявай (аз съм за малко и не разбирам). Подкупи не вървят ако са група.
|
| Чет Юни 25, 2009 11:51 pm |
|
|