| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Гаранционна лепенка?
Имам едни устройства които продавам с гаранция. Иска ми се да им залепя някаква лепенка, та да не се изкушава някой да ги отваря. Някой да има идея от къде да взема лепенка която да се унищожава при опит за отлепване? Не става въпрос за някаква супер защита, по скоро с превантивен ефект.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 26, 2009 12:01 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Търси по фирмите, които правят стикери. Виждал съм много тънки стикери, които практически е невъзможно да се разлепят без това да е видимо после.
|
| Пет Юни 26, 2009 12:22 pm |
|
 |
|
БатеВаньо
Ранг: Новодошъл
|
Има едни машинки за печатане на етикети, които работят със специална ламинирана лента. Виждал съм на Brother в магазина на Multirama.
Та за тях има специална лента (tamper - нещо си), която при отлепване оставя следи по повърхността и не може да се залепи повторно.
Това, което не съм сигурен, е дали ще се намери такава лента тук. Преполагам, че наличните ленти са просто обикновени лепенки.
Виж, ако има някой от USA, на който можеш да поръчаш - там със сигурност има.
|
| Пет Юни 26, 2009 12:31 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Цецо, ела да пием по бира и да ти покажа едни. Ако ти харесат те пращам където ги правят.
|
| Пет Юни 26, 2009 12:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми на мен ми трябва 10 броя само. Отгоре със стандартния надпис - warranty void if removed. Нищо друго. Даже едно време имаше едни прости хартиени стикери които се разслояват при разлепване. Нещо подобно - простичко търся. Хората на които ги давам, едва ли ще седнат да ги отварят, но просто да придам малко тежест.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 26, 2009 1:32 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Като видях темата и се сетих за една защита дето съм правил - пусто два пъти се връща при мене и се гледам некъдърен ривърс инженеринг, втория път фатален за проца и един МАХ232. Викам тъй ли - една картонена опаковка около устройството и полиуретанова пяна вътре - става бетон направо - идиотоустойчиво и като бонус влагоустойчиво.
|
| Съб Юни 27, 2009 4:07 pm |
|
 |
|
ditronix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 7:51 pm Мнения: 64 Местоположение: Провадия
|
Аз си ги правя от самозалепваща хартия на лазерен принтер.Два-три дни след като се лепнат,на практика лепенките не могат да се разлепят без следи от това.Ако пък се клъцнат по периферията им на няколоко места с ножица лекичко-мисията си е невъзможна.Наистина друго си е да са с холограма,лъскави и т.н.,но за малко бройки това е много скъпо удоволствие.Все пак зависи и от продукта 
_________________ Не е важно кой си,а колко струваш.
|
| Съб Юни 27, 2009 5:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами има такова фолио, Микроасу го продават, имат магазин на Сливница, фолиото е някакво много твърдо, и реално се чупи при опит за отлепяне ... друг е въпроса че с повечко мерак се сваля
Иначе за сигурни неща .. сега ми се изпари от тиквата, ама има две фирми които съм ползвал и правят холограмни стикери, не знам каква точно е технологията но изглежда като част от отпечатъка да е на самото лепило, или някак от задната му страна, идея си нямам, но няма никакъв шанс за отлепяне, по гадни са от винетките и техническите прегледи 
|
| Съб Юни 27, 2009 6:34 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако е за 10 у-ва горещ восък с отпечатък от твоя пръст отгоре  , така гаранция Франция, че никой няма да посмее да отваря кутията.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Юни 28, 2009 9:03 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Ако ти трябва червен восък, обади ми се!
|
| Нед Юни 28, 2009 10:53 am |
|
 |
|
Цецо
|
Нещо подобно имах предвид. Кажи някаква конкретна хартия с която си пробвал?
|
| Нед Юни 28, 2009 2:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз тук от книжарниците си купувам етикетчета за цени (в ярки цветове). След няколко часа не само че не се разлепват ами и трудно се трие лепилото.
Иначе едно време слагах върху болтчетата (ако са в дупка) малка пломбичка от пластелин със специфичен знак (изливах си го от калай). А етикетчета се печатат, пробвай и на ксерокс ако ти е трудно с лазерен принтер.
Това с полиуретана е свежо ама непредсказуемо - не знаеш колко ще порастне. С боя (спрей) защитата става става супер-супер: забравял съм съхнещи платки за 220В под проливен дъжд след което за бъзик само ги отръсквам и ги включвам в контакта - бачкат си. Ако искаш прави си оригинален цвят от нитроцелулозна боя а духалката е проста, можеш да надуваш и с уста.
Edit духалка за сведение на които не са виждали: бурканче със завинтваща се капачка. Върху капачката е закрепена фунийка през която се духа а пред отвърстието на фунийката има тънка тръбичка (игла от спринцовка напр.) от която идва боята. Фунийката преди отвърстието има отвор/каналче през капачката за да се създава налягане в бурканчето което да изтласква боята. Отделно на капачката се прави отвор който да се запушва с пръст и така да се регулира налягането/количеството боя. След няколко минути тренировка резултатите са удивителни.
|
| Нед Юни 28, 2009 4:42 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Навремето съм си играл с такава на 3М (продава се на листа А4) - залепва много здраво, след отлепване остават "триъгълничета", които можеш само с нож да изстържеш (или евентуално с някакъв разтворител). Само че си нямам на идея откъде ми я бяха донесли...
|
| Пон Юни 29, 2009 12:04 pm |
|
|