|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:08 pm
| Автор |
Съобщение |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
|
| Чет Юли 02, 2009 1:20 pm |
|
 |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми верни и валидни съвети, знаел е какво прави.
Разликата между БГ и Европа се вижда в тоя (и се е запазила и до днес):
- "Имаш щастието да царуваш на един народ, който не познава силата и значението на науката, на идеите и техническото им приложение. Тоя български народ вярва още, че мисълта не е стока, а той иска стока да произвежда. Меркантилният му дух, в първобитно състояние на истина, е още доминирующ в живота му и това не изпущай от предвид".
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юли 02, 2009 2:24 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
"Честността се състои в това да не присвояваш чуждото. Българите, твоите сега възлюбени поданици, не познават що е добродетел. Те крадат от памтивека и го смятат това дори за почтен занаят. Понеже не е срамно да крадеш, прието е това да се върши на открито. Главно правило е, че не може да се краде освен много. Между твоите поданици се съдят всяка година, а това беше и в мое време, с хиляди кокошкари и лежат в затвора, за кражби на дребно от държавната хазна. Законите не улавят големите кражби...
Впечатляващо
|
| Съб Юли 04, 2009 1:50 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Фердинанд е бил голям мръсник, това е ясно, обаче на мен не ми беше известно, че е бил и педераст
Оттам е тръгнал скандала между него и Стефан Стамболов. Стамболов е подозирал, че Фердинанд гледа към отсрещния бряг, но си е казвал, че злите езици могат да говорят всичко. Обаче един ден отивал при него и охраната го спряла, много се зачудил, защото можел по-всяко време да влиза в двореца, заповядал на охраната да му даде обяснение, ония смутолевили, че нали се сеща, царя бил с двама приятели в банята, Стамболов побеснял и нахлул в банята и какво заварил вътре ? Нашия велик княз, княз Фери .... а бе ще цитирам директно Ст. Цанев:
 |  |  |  | Цитат: Фердинанд и ординарците, голи-голенички, направили си древногръцко влакче: Фердинанд по средата, Свиленчо отпред, отзад Сюлейманчо, пуф-паф, пуф-паф.... Ординарците, като видели свирепия Стамболов, побягнали, Стамболов си разпасал каиша и започнал да налага голия Ферди, а Ферди крещял: - Как смееш да биеш княза български ! - Какъв княз български си ти - вика Стамболов и плющи с каиша, кога те оножда турски манафин, аз те доведох в България - вика и бий, аз ша та изгоня, ей тъй, гол голеничък ша та гоня с каиша от София до Лом, пред очите на българския народ, да та плюй и да те замеря с камъни. Ша та кача на парахода "Крум Страшний" и гол ша та изфърля на виенското пристанище, мамка ти педерастка....
|  |  |  |  |
Горещо препоръчвам на всеки хрониките на Цанев, чета ги вече втори път  Благодарско на Дедо Боре, че ми ги изпрати. Досега не съм намирал смислен отговор за много от чертите в българския характер, за това как така, по времето на Стамболов става нечувано в Европа икономическо чудо, прусаците на Балканите са ни наричали в пресата, как още през 1903-1904г. вътрешното ВМРО ( това в Македония ) е написало в устава си че Македония ще е отделна държава (щото са виждали какви ги върши външното ВМРО, това на Фердинанд в България ), как Русия през 1912-1913г. е подкокоросала Сърбия, Гърция и Румъния да ни поделят ( защото не сме играели по свирката на Русия ). Да се неначудиш с какви темпове е строял Стамболов: строят се жп линиите Ямбол-Бургас, София-Перник, София-Радомир,Каспичан-Търново-Севлиево-Ловеч-Плевен-София,Пловдив-Чирпан-Нова Загора-Сливен-Ямбол, строят се шосета, организиране е междуселската пощенска служба, започва да се строи Народния театър, построени са Народното Събрание, Министерството на войната, Военното училище, БАН, Държавната печатница, Централна гара, Орлов мост, БНБ, Пощенската палата, основано е Висшеото училище, Пожарната служба, Метео службата, Пловдивския панаир, посетен от 160 хил. души при откриването, от 25 работилници през 1878г. в края на 7 годишното управления на Стамболов сме имали 501 фабрики. И всичкия този подем си отива със Стамболов, след някоя и друга година идват и националните катастрофи, започват се войните, селските въстания, фашизъм, комунизъм, демокрация.
А сега, какво, за 4г. 5км. магистрала в Люлин построена, ама да не бързаме, че не била още завършена, пък 200млн. лв. си отишли. От 10г. се канят да започнат строежа на втора релса на линията от Пловдив до Свиленград, а колко ще се строи един Господ знае, пък АЕЦ, Набучи го, Бургас-Александропулис и т.н. там най-вероятно моите ще внуци имат думата.
Един френски журналист бил казал, че такива като Стамболов се раждат в големите държави на 100г. веднъж, а в малки, като България, на 1000г., дано не е прав.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Юли 04, 2009 6:24 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Юли 10, 2009 5:33 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Егати, има много гадни снимки ....
|
| Пет Юли 10, 2009 6:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ннам, ама след тези снимки върви разправяй на децата колко лошо било при комунизъма...
Щото те, че и ние, възприемат сегашната реалност за нормална 
|
| Пет Юли 10, 2009 10:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 приет e Закон за трудово мобилизиране
приет е Закон за трудово мобилизиране на безделниците и празноскитащите
Според него всички български поданици, навършили 16 г. и не по-възрастни от 45 г. за жените и 50 г. за мъжете, "които са се отдали на безделие, празноскитане или прекарват голяма част от времето си в питейни заведения, кафенета, барове, сладкарници и др. подобни", се мобилизират за задължителен общественополезен труд до шест месеца, за да се приучат на полезен труд и да се "премахнат лошите им привички".
8 август 1946 г.
|
| Съб Авг 08, 2009 6:26 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Re: приет e Закон за трудово мобилизиране
Лошите привички са ги премахвали в Белене и Скравена. Баш разбойниците.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Авг 08, 2009 7:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз откога го мечтая тоя закон ....но трябва да се включат и новопоявили се методи за моткане.
|
| Съб Авг 08, 2009 10:57 pm |
|
 |
|
tgi
|
http://dnes.dir.bg/2009/08/26/news4978005.html
Май това е причината за спирането на парите от ЕС - и ако им трябват, ще трябва
да пуснат...
Да видим дали наистина им трябват (разбирай без тия пари ще настане глад а оттам и
бунтове).
Ако мине това, значи вече им трябват.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 26, 2009 7:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм какво общо има това, нещо не разбирам ... мисля че това е едно разумно ограничение, иначе още след месец ще с епръкнат хиляди фирмички които ще прибират ДДС по всякакъв начин, всеки ще си пусне телефона на фирма, ще пазарува сума неща на фирма, за да си прибира ДДС-то ... малко или много този минимум е някакво ограничение, вечрно че и ЕТ може да го прави, но в ЕТ е еднолично отговорен за фирмата, докато в ООД е всеобщо безотговорен ....аз лично не виждам в това особен проблем, в момент ав БГ с под 1000-2000 лв никакъв бизнес не можеш да започнеш, то с толкова само някой дребен търговец може да танеш, търговец кръвопиец ... а те си карат като ЕТ и не им пука.
|
| Сря Авг 26, 2009 8:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Тони, не.
Всеки може да заколи някого с кухненски нож, дай да ги направят по 5000 лева парчето
та да овардят стадото незаклано.
Цялата работа в конкретния случай опира до това, парите от ЕС да стигнат до нови фирми,
различни от тия на мафията-държава. Никой в ЕС не иска да хрантути КГБ мафията, и гледат
да минимизират харчовете си в тая насока - както и да понахранят естествените врагове
на тая мафия тук (тия, които могат да произведат нещо годно за употреба от други хора).
За огромната част от тия, които биха опитали нещо, 5 хиляди не са пренебрежимо малко;
и съответно дори няма да могат да подадат документи по някоя от програмите.
На практика всички (оставяме настрана откачалки като мене) тука, които са започнали
и имат някакъв самостоятелен бизнес, са зависими от тия, дето са им го дали да го
започнат. Е, идеята на тия от ЕС е да има и такива, дето не са зависими от местните
мафии на махалата - и възможността им за добиране до тия пари е част от изискванията.
|
| Сря Авг 26, 2009 10:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .... не знам, правейки фирма, и разчитайки на пари само от ЕС според мен провала е почти сигурен, и това лично за мен е по скоро метод да се усвоят парите, буквално да се усвоят. т.т. иван и петкан ще направят фирми, ще отидат да кандидатстват, естетсвено ще наемат консултанти, които ще им вземат 30% от субсидията като пари за консултация и управление, остатъка от парите ще се изхарчи за глупости под една или друга форма, накря фирмата ще се закрие, и никой нищо не дължи тъй като управителя не носи отговорност в случая.
Това лично според мен създава много предпоставки за злоупотреби, такова ни е племето. В САЩ казваш че няма минимум ... ама айде да не кавам колко струва да си отвориш едно inc примерно, но и lcc не е по добре .... нямаш минимален капитал, за коеот не съм съвсем сигурен, обаче плащаш едни м-у 2-5 хил на адвокати ... да ти е честита фирмата без капитал. Всъщност май inc не може да направиш по ниакакъв начин без капитал, lcc не знам, отдавна беше като четох какви са разликите. После в щатите трябва да имаш адрес, който не може да е твоят домашен, дори от няколко години възможността да позлваш дома за офис е доста ограничена, съответно и признаването на орпделени разходи като фирмени. Значи да си наемеш адрес, обикновенно е услуга която предлагат адвокатските фирми, която услуга не е безплатна. Така че идята че там може да почнеш с 0 лв и да направиш бизнес е доста нереална. Който има идея, прави план, отива в банка, банката удобрява кредит, той прави фирма, и т.н. .... В ЕУ сигурно всяка страна е по нейно си ... А който не е гледал програмите за финансиране, само той може да мисли че някой може да почне бизнес от нищо, болшинството програми изискват фирма, с орпеделена структура и персонал, с определен опит и възможности което няма как да стане ако започваш от нула. Има една две програми които финансират млади хора които правят фирми ... даже сега гледам са напраивли някакъв общински гаранционен фонд, който гарантира пари по кредити свързани с тия програми, по скоро кредити за евентуални ползватели на тия програми, интересно защо към преференцираната грушпа освен младежи спадаха и жени ....
Значи вскеи който има идея, иска да направи нещо, да намери 5000 хил са му най-малкия пробелм, защото тия шпари се вземат, внасят след 10 дена се теглят и можеш да ги върнеш, в миналото много мои познати така правеха фирми, с пари назаем, никой не те задължава тия 5 хил лв да ги държиш в банката. Ама то самото регистриране на фирмата струва пари, та пак няма вариант дори и у нас, дори при 0 лв капитал да стане без нищо. Знаете закона за счетоводство ... поне тези които се занимават, като почнеш осигуровки поне на еидн човек, т.е. на самия себе си, такса за счетоводител, таксите по откриване на фирмата, такси за консултанти и др подобни, ами преди да стигнеш да кандидатстваш за някой проект си изхарчил тия 5 хил .... та от тая гледна точка мисля че са си ОК.
|
| Чет Авг 27, 2009 1:05 am |
|
 |
|
tgi
|
Съгласен съм, че 5000 не са много и знам, разбира се, че никой не иска да ги
държиш някъде. Доколкото си спомням в Германия преди години за GmbH по
подобен начин трябваха 50000.
И съм съгласен, че всички или почти всички фирми, които почнат с такива пари
отвън просто ще изядат парите. В "почти"-то е надеждата - от 100 милиона половин
милион да отиде в правилните ръце (никой не знае чии са те) би си струвало
(за обществото; и би било трагедия за тукашната мафия/държава, която ще изпусне
още едно парче от контрола, за който става дума в цялото това публично надлъгване
с приказки за корупция и т.н., всъщност става дума за това тия тук да пуснат парите
отвън до не "свои" хора).
Мене ако питат, никакви помощи за никого не искам да виждам (помощите само
генерират повече гладни гърла за още помощи впоследствие), но колкото и малко
власт да бъде избита от лапите на тукашната КГБ мафия, все ще съм щастлив да го видя
и все ще ми е и на мене от някаква, макар и косвена, полза.
|
| Чет Авг 27, 2009 1:23 am |
|
|