Отговори на тема  [ 206 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Избори .... лошо ни се пише 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
bobyper написа:
ТоНи, ти като че ще избираш жена за цял живот :-) и не мислиш че трябва някакъв компромис да се направи. То даже жена като избира човек прави компромиси пък какво ли остава за избиране на парламент. Точно негласуването може да довете до 20% за Доган. Затова избираш компромисно
синя коалиция, герб или атака. Поне тези трите визат в праламента и няма да пуснат ДПС във власта.

Съгласен съм с "bobyper" на 100 %.
Няма идеални хора на този свят.
Даже на Христос му намериха косурите и го разпънаха на кръст.

Нед Юли 05, 2009 11:24 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Rad, малко със закъснение ти отговарям, ама съм бил в 5 пъти в СИК (секционна избирателна комисия) та съм леко в час как се брой, как се изчислява и т.н. Ако беше чел внимателно щеше да видиш - писал съм го няколко пъти досега.
Та, в крайна сметка варианта доган да остане в опозиция е да се гласува за когото и да е. Той има фиксиран брой гласове, а не фиксиран брой проценти, така че всеки валиден глас за някой от имащите шансове за влизане намалява процента на ДПС. Може и в комбинация пропорционално за един мажоритарно за друг. Аз досега призиви не съм пускал ама ако има някой дето не е отишъл, все още има 6 часа на разположение да го направи - да се надяваме за всеобщо добро.

Едит : всъщност и БСП да спечелят, ако спечелят с голям процент и те няма да делят властта с Доган. Да не се заблуждаваме, че ако и те да спечелят и ДПС ще е във властта. ДПС винаги са използвали разпръснатия вот за да наклонят везната в полза на най-силния и да се намърдат и те.

Нед Юли 05, 2009 1:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/0 ... /#comments

http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/0 ... a_italiia/

http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/0 ... vtobusi_s/

http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/0 ... izcherpva/

Май ще се окаже че българския емигрант или гласува за ДПС или не гласува. Дотук 4 депутати от ДПС вкарани само от Турция. А нищо чудно да се окаже, че Доган е наредил, преливане на гласове към братски партии.

Не двойното гражданство, а май направо гласуването в чужбина трябва да се забрани. :evil:

Нед Юли 05, 2009 5:44 pm
Профил ICQ

Мнение 
Царъ умря , да живей ББ! :wink:
Май е време за нова тема.

Нед Юли 05, 2009 7:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Двойна разлика в гласовете на Бойко и Станишев е нереална, невъзможна и единствено в нечии мечти и криви сметки, дори 10% разлика да докарат, което не ми се вярва, да речем 35 на 25 то ДПС ще имат също около 20%, за всички останали остават още 25 ... може би половината от тях ще вземе атака, половината на половината НДСВ

Тони, Тони, явно политическата игра и българска народопсихология не са ти силните страни :) Барем една партия да беше уцелил :)

Е не че аз очаквах чак такова развитие на нещата, май е по добре да си гледаме жиците.....

Нед Юли 05, 2009 11:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Както и да е, на мен вота ми хареса най-малкото защото: "в Турция са разкрити 122 секции за 240 хиляди изселници, броят на българите в Гърция е 380 хиляди, а са разкрити три, а в щата Илинойс, където живеят 220 хиляди българи, е разкрита само една секция" и т.н.

Бате Бойко си е жив мъртвец ама дано поне да успее да оправи изборните закони преди да го омотат. Щото си е биче и поне докато се е засилил...
Най-ми хареса репликата към камерите предаващи на живо: "Вие докога ще ми светите в очите, че се пребием тука!" :D

Пон Юли 06, 2009 4:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго, при комунистическо правителство какво очакваш, да отворят 123 секции в Илинойс ли ? Аз гласувах още в 9:30 сутринта, след това разбрах, че в секцията където гласувах, се е натрупала опашка от около 200 човека, много хора са чакали по 2 часа и са се отказали. Реално в Илинойс са гласували под 9 хил. човека, просто за един ден не е възможно физически повечко хора да гласуват в две секции. Даже се учудвам, че толкоз народ отиде да гласува, може би икономическата криза ги подтикна да гласуват, зер ако се наложи да се връщат, да се върнат в България, а не в Туркистан. И така трябва да бъде, ако сме държава като хората, на гласовете от Турция спокойно могат да се противопоставят гласовете на българите от САЩ, Канада, Гърция, Испания, Западна Европа, тогава Доган може и 20 депутата да не вкара. За да се отворят повече секции в другата чужбина, трябва някоя голяма политическа сила да се сети, че 1.5млн. българи напуснаха България, трябва яснота, трябва предварително да се каже къде ще се гласува, даже да се позволи да се гласува чрез нотариално заверени писма, тогава Доган няма да има никакъв шанс. Но БСП(к) нямаха интерес от това, щото гастарбайтерите не гласуват за комунистите, затова читаците му с читаци въртят всякакви игри с Доган, обаче този път с техните камъни в тяхната нива.

Та като заговори за инерцията, едно от първите неща които Бойко трябва да свърши дорде е още горещо желязото е да се направят промени в избирателния закон, български граждани имащи двойно гражданство или живеещи повече от 6 месеца в рамките на 1г. в чужбина, с изключение на студентите, да нямат право да гласуват за народно събрание. Например с удоволствие ще се откажа от законното си право си на глас, за сметка на спирането на гласовете от Турция. Каквото било, било, изгонени били, изгонени, няма само с етнически карти да си играем я, на който не му харесва в България, да си взема куфарчето, да се отказва от гражданството и да поема по широкия път. На който обаче му харесва, да остава, да работи, да живее, без огледа на вяра и религия. Че през 1913г. Турция е изгонила около 500хил. българи от Турция, имоти, къщи, добитък, всичко им е било взето, защо не дадат турско гражданство на наследниците на тези българи и да им позволят да гласуват в Турция ? Демокрация, да ти еба и демокрацията да ти еба...

П.П. Между другото много се радвам, че онова дърто испанско мекере остана на сухо, следващата стъпка е да му се отнеме всичко и да си върви там, откъдето е дошъл. Историята показва, че освен мизерии, друго кобурзите не са направили за България.

Пон Юли 06, 2009 5:05 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тая шибания с изборните секции в чужбина я спретна Калфин и въобще целия дипломатически корпус. По принцип при над 100 заявки са длъжни да открият секция. Ама консулите просто са си питали ушите. Докато в Турция са действали. Иначе електронно гласуване. Там е истината. Електронния подпис и това е.

Мама им стара и кирливи бюрократи, нови документи за самоличност са ни приготвили. Какъв беше проблема да ръгнат един чип вътре за електроннен подпис? Да ама не. От де толкоз мозък и желание да се свърши нещо полезно....

Та гласовете в чужбина за ДПС ги уредиха Калфин и компания. Ама хак да им е. 50% от загубата на БСП се дължи на това че лизаха задника на Доган усърдно. Хак да им е. НДСВ пък си го отнесе тотално. Който се сношава с Доган - така става. Изхвърля ги после като употребени гумени кукли.

Иначе ми е малко криво за НДСВ. Царо ми е зверски противно мекотело, ама там имаше и хора с акъл. Е имаха известни проблеми със съвестта, ама поне не бяха гъон-тъпунгери. Честно казано предпочитам вместо РЗС, в парламента да беше НДСВ. Ама това е. Както казах, който се целува с Доган, хваща срамни болести :)

А бате Гойко направо ги разби. Нема кво да се лъжем. Сега ако е мъж трябва да го удари на известен ревъншизъм и си гарантира народната любов :) Ама дали ще посмее.... едва ли. Чак толкоз мъж едва ли е. Макар че като гледам Доган го е страх. Почна да заеква, а той рядко губи контрол. Щом почне да говори за етнически проблеми.... значи го е страх.

Незнам гледахте ли пресконференцията на БСП. Ей ама много се накефих. Тия имаха мутри на блъснати от товарен влак. Овчаров гледаше на умряло, а до него Нинова направо цвърчеше от злоба и пикаеше газ. Станишев беше яко посран. Абе ебати душевната чекия. 5 минути ги гледах и такъв кеф ми стана :):):) На Станишката направо му избиха зъбите с тоя шамар. Да докараш по малко гласове от колкото след Виденовите избори.... страшен плесник беше :)

Пон Юли 06, 2009 8:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, те гласовете му не са по-малко, само процентите му са малко. Щото най-после пусти им и българйе се усетиха да отделят 15 минути от почивния си ден. Предния парламент беше избран едва от 40% имащите право на глас. Сега е напрактика с 50% повече гласове. Само дето Станишката трябваше още малко да се поосере накрая и щяха сигурно и повече да са.

Има един друг проблем с турските гласове - никой не може да докаже че не са живяли тук последните 6 месеца, щото 90% имат лични карти с валидни адресни регистрации. Та ако се замислим става много сложно да разбереш кой е живял тук и кой не. Ако затворят секциите в чужбина, Доган ще ги докара да гласуват тук - ще е още по-дразнещо. Така сега докарва само една малка част за да дразни леко. Те така или иначе могат и там да гласуват. А ако затворим секциите в чужбина Пирев, Димитър и другите като тях ще качат ли самолета да дойдат да гласуват - едва ли. Ама Доган ще ги натовари на тирове ако трябва - както носят прасетата и пак ще ги използва. Пирев - не се отказвайте толкова лесно от правото си на вот, щото е нож с две остриета.
Аз нали съм ги виждал "туристите" - по нищо не можеш да разбереш че не са от тука, нищо че не знаят български. Личните им карти даже са с български имена, валидна адресна регистрация и край - човека си има право на глас. Никъде не е отбелязано колко е седял в България. Между другото хем е тъжно хем е смешно ама има 100 - 150 човека регистрирани на един адрес, само дето на този адрес има една съборена къща (на края на улицата и на края на селото).

Пон Юли 06, 2009 10:10 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Cekins, имах предвид че на сегашните избори, Станишката докара по малко гласове, от колкото Виденов след краха и изборите 97г. :):):) Или поне това беше информацията при 98% преброени бюлетини :):):)

Иначе относно "турските" гласове има точно два варианта:

1. Забрана на двойното гражданство извън ЕС. Германия направи точно това, точно заради турците. Е тогава губят и тези които вече са изкарали американски паспорти. Ще им се наложи да си изберат - за американски президент ли ще гласуват или за български парламент. Който иска да е американец - нека си е американец. То общо взето проблема с двойното гражданство засяга предимно американци и турци. Другите извън ЕС са пренебрежимо малко. Та ако трябва ще жертваме "правата" на американците, за да ограничим турците - така да е.

2. Въвеждане на лесно достъпно електронно гласуване. Ако избирателната активност отиде над 70-75% ( а това ще стане със сигурност ако гласуването е електронно), тогава Доган да си скъса дирника не може да докара повече от 10%.

3. Премахване на възможността за двойно гласуване. Мисля че едно 10 - 20к гласове от Турция са чист фалшификат. Нищо чудно да са и повече. На практика никой не контролира в чужбина процеса на двойно гласуване. А е много просто да се направи.

Абе ако вместо МВР министър от тип Петков/Миков имахме нормален мислещ човек и беше напъхал по един чип ЕП в личната карта.... Проблем с гласуването щеше да се реши моментално. Колко струва - никакви пари. Ама нито имат интерес, нито им стигат пилешките мозъци да го направят.

Пон Юли 06, 2009 11:13 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе я кажете в Щатите как е осъществено електронното гласуване? Щото съм чувал че го има ама имало някакви проблеми.
Иначе е супер като идея, ама тогава няма да се изхарчват куп държавни пари за оргазнизация, печат и др. подобни. Някой хора ще останат без поминък. Тука в Разград имам един познат печатар дето на едни избори - когато все още бюлетините се печатаха на местно ниво - спечели търга и ... си купи нова кола, нова печатница, нови компютри нов офис и т.н. И това само от едни избори. Пък какво остава за тези дето сега печатат материалите.
Двойното гражданство не знам как е регламентирано в западна Европа, но по новините като говореха за оня паднали самолет на французите споменаха че имало бразилци с двойно гражданство - френско. Та явно те имат. А предполагам и че с Алжир примерно също имат. Ще е доста сложно да се направи. При тях обаче това едва ли е такъв сериозен проблем, и най-вероятно първо те ще скочат ако България се опита да направи нещо такова. Англичаните също имат доста бивши колонии с които със сигурност имат двойно гражданство. За съжаление нашия случай е уникален. Аз лично не си я представям гимнастиката дето ще тррябва да се направи.

Пон Юли 06, 2009 11:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, доколкото си спомням в Германия не са забранявали двойното гражданство,
а никога не са го имали като такова. Току се говори как трябвало и те да го разрешат,
и с приказките си и остава.
Електронно гласуване в БГ - ти откачил ли си бе? :-)
Аз нямам вяра на резултатите от тия прозрачни урни (ура, поне дотам прогресът май
е стигнал, доколкото видях по телевизията вчера), в смисъл, че те хората по секции
си броят и нанасят, ама какво излиза като краен резултат зависи в крайна сметка от
тоя, дето държи съответната клавиатура...
А да стане електронно - ми те ще почнат резултатите да ги публикуват преди
изборите (сега се задоволяват да ги пишат за себе си :-) ).
Поне да им се налага да юркат малоумната публика насам или натам, та да си мисли,
че участва в нещо, все е по-добре (не съм сигурен, че знам защо, ама такова ми е
усещането) :-) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Юли 06, 2009 12:15 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@tgi, до колкото пък аз знам, е забранено точно в германия, точно заради турското "малцинство". По принцип една голяма сурия турци са взели немски паспорти. Нищо лошо. Ама те се открехнали и започнали да си водят жени от Турция и на тях гражданство. После децата им и те си водят женихи от Турция и т.н. Та станало проблем.

http://www.big.bg/modules/news/article. ... ryid=38993

Пон Юли 06, 2009 1:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
Айде честито на печелившите, печели с доста голямо мнозинство, не съм очаквал подобна победа, сега всичко е в негови ръце .... дали да залагаме кога ще са предсрочните избори .... ако прави всичкокоето говори ще направи успешен кабинет, но въпроса е че според мен го бива само на думи .. дано да греша

Пон Юли 06, 2009 1:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Айде честито на печелившите, печели с доста голямо мнозинство, не съм очаквал подобна победа, сега всичко е в негови ръце .... дали да залагаме кога ще са предсрочните избори .... ако прави всичкокоето говори ще направи успешен кабинет, но въпроса е че според мен го бива само на думи .. дано да греша

Голям Бой(ко)! :D

Пон Юли 06, 2009 2:21 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 206 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Следваща