Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
iPhone интерфейс 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз пък никога няма да си купя това животно! Току виж съм убил по грешка някого или някой хакер така ми е завъртял фърмуера че станало атомна бомба!
Бойкот на опасните Apple продукти!!!

Вто Авг 04, 2009 8:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Iphone наистина няма мултитаскинг. Поне не и на ниво приложение. Дивотия.

Вто Авг 04, 2009 9:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Едва ли е дивотия. Просто нямат повече от това, което продават.

Apple са изцяло в бижутерийния сегмент, ако някому трябва техника,
не са те тия, които могат да я направят (никога не са могли).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Авг 04, 2009 9:07 pm
Профил WWW

Мнение 
Изказвате се по-неподготвени и от журналята...

Цецо, ако имаш някакъв контретен проблем свиркай имам познати дето мога да ги питам. Ама софтуерен, щото са програмисти а и доколкото знам почти не са ползвали истински телефон. Ползват симулаторите и така си бачкат...

Иначе няма никакви конструктивни проблеми с айфона. То оставаше и да има... в тоя продукт са инвестирани страшно много пари и е правен от най-добрите професионалисти. А ейпъл са компания която изпипва всичко във всяко едно отношение. Не само технически, ами и маркетинг... абе всичко. Особено за хора, които си изкарват хляба с писане на софтуер за мобилни - условията на ейпъл са възможно най-добрите. Само един пример - ако направите приложения за Нокиа и го пуснете в тяхната верига, получавате 40% от крайната цена, демек Нокия взема 60% "комисион", докато при ейпъл цифрата е 30%. И въпреки, че айфоните имат малък дял като апарати (произвеждат "едва" по милион месечно), за разработчиците на софтуер обаче е много сериозен източник на приходи. Примерно ако имаш приложение дето бачка на айфон, симбиан и още 10-на платформи, айфона обикновено ти носи 50% от приходите...

Просто имайте малко уважение към успеха на другите. Айпъл тръгнаха от нищо и успяха да вземат почти 50% от сегмента в който влязоха, при това само с 1 единствен продукт...
Цитат:
Добрите финансови резултати на Apple се дължат на продажбите на iPhone. За трите месеца до 30 юни са продадени над 5,2 милиона броя - със седем пъти повече от продажбите, отчетени за същия период на предходната година.

Кой друг постига седемкратно увеличение на продажбите си по време на криза, а?

Сря Авг 05, 2009 9:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
аз съм впечатлен, че приложни програмки можели да скапят бейзбанд процесора.
според мен е пълна глупост, ако е истина. първо това е отделен процесор и не би трябвало да се бъркат по никакъв начин фърмуерите.
фърмуера за бейзбанд процесора подлежи на сертифициране и всяко бъзикане в него изисква същата процедура пак, което ич, ама ич не е ефтинджьос.
тъй че вероятно са приказки за малки деца да ги плашат с кумчо вълчо.

а за мултитаскинга нямам думи направо. ако е вярно...

Аз също мисля че т.н. бейзбанд процесинг трябва да е на отделно железо (+ цифровия фронтенд), даже предположението преди беше че вътре е ARM7TDMI. И там не би трябвало да се бара (== пресолено сертифициране), иначе ще има яко омешване на работата на клетките. Дори бих заложил че никой няма да пусне Apple (или когото и да е) да оставят такова нещо да се прави извън контролираното му място.

Мултитаскинг на практика си има - системни процеси бол. Само юзерската програма обаче е една. :-) По някакви причини. Току-виж го променят в следващ фърмуеър. Извод - няма значение какво продаваш, ами как.

@miro_atc: никой тук не отрича умението на Apple да взимат парите на масите.

Сря Авг 05, 2009 10:15 am
Профил

Мнение 
Това, което Айпъл твърдят (за бейзбанда и за IMEI) важи за почти всички телефони!
Естествено че бейзбанда е съвсем отделна бира, ама и тя върви с някакво мезе (фърмуер). Не знам конкретно за айфона как е направен, но примерно телето ползва един флаш за всичко и което е уникално тъпо - не можеш да пишеш отделни области. Демек при префлашване първо се изчита IMEI и разни други неща, слглобява се ново копие, пише се и накрая се сменя активното копие.
Нищо чудно и айпъл да са спестили от към флаш, а и процедури за флашване. Но това така или иначе няма значение. При нокия и другите дето са различни, пак могат да се подменят (стига да имаш с какво и идея защо).

Сря Авг 05, 2009 10:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
... в тоя продукт са инвестирани страшно много пари ...

така е

Цитат:
... и е правен от най-добрите професионалисти.

Да бе, за един процесор на кръст и малко шарено "най-добрите професионалисти", LOL.
Добре че ги разпозна. Такава провинциална липса на самочувствие не очаквах, какво
си видял вътре, дето не можеш да направиш толкова или по-добре?

Цитат:
А ейпъл са компания която изпипва всичко във всяко едно отношение.

Епъл (apple) измислят красиви кутии за кьопаво направеното им съдържание, толкова за изпипването им.

Цитат:
Просто имайте малко уважение към успеха на другите. Айпъл тръгнаха от нищо и успяха да вземат
почти 50% от сегмента в който влязоха, при това само с 1 единствен продукт...

След ipod iphone. И двата са в модния сектор, с който едва ли някой тук има нещо общо.
Освен ако прави мигащи обеци или нещо подобно. Успехът на iphone е изцяло на базата
клиентите, научени да се показват с ipod - модата вече изисква да се покажеш с iphone,
всичко друго е out.

Да се възхищаваш някому за парите, които е направил, е прекалено елементарно за
хора, работещи с главата си - вземи се в ръце бе, Миро. :-)

Сря Авг 05, 2009 1:38 pm
Профил WWW

Мнение 
tqi, хайде ако ще спорим да не е за глупости!

То верно, че жегите не прощават никому, ама нека да не се излагаме... Безсмислено е да коментираме каквото и да било, стратегиите на ябълковата компания ги има описани във всеки втори учебник по бизнес икономика. А за качествата на продуктите им цифрите говорят сами. Ако мислиш че можеш да направиш по-добър продукт, който да се продава по-добре - ами направи го!! Какво ти пречи - моята провинциална липса на самочувствие ли?

Сря Авг 05, 2009 2:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
отчасти miro е прав. Наистина Iphone е изпипан. Както и всичко на apple. Въобще не съм съгласен с tqi, apple наистина си изпипват нещата, за разлика от 99% от съвременните фирми. Те са нещо като сони - продуктите им са наистина добри, но са първо зверски скъпи и второ - силно ограничени с всевъзможни лицензи.

@miro - значи мен все още ме интересува конектора отзад. Знам че има някакъв UART там, ама какви са му възможностите, никой не казва. Друго което ме интересува е до каква степен приложенията могат преоритетно да работят с въпросния UART, че бая данни има да текат и да се визуализират. За съжаление и хората с които аз евентуално ще работя са чисти софтуеристи. Мисля че са в девелоперската програма на Apple.... ама за софтуеристи. . т.е. помощ от тях никаква.

Сря Авг 05, 2009 2:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
верно се дръвчите заради дизайнерски неща... :?

цецо,
на тебе идеята ти е да го ползваш като удобен/шарен/разпространен графичен терминал, на който да драснеш една юзерска твоя програмка, да управлява твоите железа през интерфейса?
според мен е умрял кон тази идея...

Сря Авг 05, 2009 3:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Идеята по принцип не е умрял кон. Става въпрос за приложение (хардуер - шарен екран) което да се ползва масово, предимно от американци. Естествено гони се ниска цена и модерност. А каква по модерна алтернатива от това? :) Другия вариант е блутут и от там на смартфона. Пак намеквам - говорим за масовка.... което мен лично ме отблъсква от проекта. Аз не обичам масовките. Малка е принадената стойност :)

Сря Авг 05, 2009 3:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
tqi, хайде ако ще спорим да не е за глупости!

То верно, че жегите не прощават никому, ама нека да не се излагаме... Безсмислено е да коментираме каквото и да било, стратегиите на ябълковата компания ги има описани във всеки втори учебник по бизнес икономика. А за качествата на продуктите им цифрите говорят сами. Ако мислиш че можеш да направиш по-добър продукт, който да се продава по-добре - ами направи го!! Какво ти пречи - моята провинциална липса на самочувствие ли?

Жегите свършха :-).

Правил съм по-добри и несъпоставимо по-сложни продукти.
Не съм правил нищо конкуриращо епъл продуктите в модния сектор - и не планирам да правя,
не съм моден дизайнер, нито ми се ще да бях.
Това, което изглежда не можеш да разбереш - и пречи не на мене - е липсата на връзка между
качество на продукта и продаваемост. Баничките се продават най-добре, значи баничарите
са най-хай-тек фирмата - така изглежда обобщена логиката ти. Не че му е мястото да си
говорим за такива работи тук вместо за техника, но ти като нямаш технически аргументи
почваш да сочиш нечии пачки с пари, пък аз не съм типът, дето ще каже "да" от куртоазия
на нещо, с което не е съгласен.

Що се отнася до изпипването от Епъл, ами добре направени платки, и нищо, което да ме
впечатли (в права или обратна посока) - настрана от наистина добрия външен дизайн.

Сря Авг 05, 2009 3:55 pm
Профил WWW

Мнение 
Цецо написа:
@miro - значи мен все още ме интересува конектора отзад. Знам че има някакъв UART там, ама какви са му възможностите, никой не казва. Друго което ме интересува е до каква степен приложенията могат преоритетно да работят с въпросния UART, че бая данни има да текат и да се визуализират. За съжаление и хората с които аз евентуално ще работя са чисти софтуеристи. Мисля че са в девелоперската програма на Apple.... ама за софтуеристи. . т.е. помощ от тях никаква.

уф трудно се работи с програмисти, докато им обясниш какво означава UART :-)

Значи моите хора (mobisystem) са правили чист софт и много много не са си играли с желязаото. Бтв. правили са комуникация ама през blackberry та там гарантирано ставало.. Иначе за айфона имало някакво API за accessory или за кредъла и ако има заек би трябвало да изкочи от там. Ама не е 100% сигурно щото по принцип комуникацията трябвало да минава през iTunes (каквото и да значи това)... А ако е това за което си мисля аз, може и през него да стане ако се налага, но ще те поизмъчи предполагам.

tgi написа:
Правил съм по-добри и несъпоставимо по-сложни продукти.

аз пък не съм и затова страдам от провинциална липса на самочувствие... Въпрос на гледна точка, ако ме разбираш :mrgreen:

Сря Авг 05, 2009 4:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:idea: според мен ще ти е по-лесно с www приложение през WiFi
е, твоето желязо трябва да му се сложи WiFi и някакъв сървър, но ми се струва значително по-лесно реализируемо от уарт+жица
пък и е по-гъзарско (ептен гъзарско)

Сря Авг 05, 2009 4:30 pm
Профил

Мнение 
бтв не знам за какво става дума, ама и аз мога да предложа едно дървено желязо ;-)

-екран 100х80
-клавиатура (17 бутона)
-lion 15Wh
-принтерче
-gsm/gprs
-uart, usb
-iso7816 карти
-нещо като OS, WAP 1.0 brоwser + допълнителна функционалност, така че да не се налага писане на фърмуер...

но най-важното е, че от към дизайн и потребителски интерфейс е на светлинни години спрямо айфона (посоката няма да споменавам :finga: )

Сря Авг 05, 2009 5:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща