|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:46 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
За активната ясно. За реактивната ми е мисълта на мене. Ама ако пък механичния мери по-зле или по-добре, щяха да ми се променят сметките. А сметките ми се променят само когато вдигат цената.
|
| Пон Авг 03, 2009 7:44 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Не съм казал, че не работят.
Казах, че отчитат ТОЧНО активната енергия, защото така се тарират. Тези, за реактивна енергия се тарират различно - но и едните и другите имат на практика еднаква конструкция
|
| Чет Авг 06, 2009 9:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Точно точно, ама 200 пъти в секунда или на период или к'вото там беше. Оттам натататък и алгоритъма има значение. Никой ли не е включвал мултицета при смущения да види к'ви глупости показва?
Аз ако имах електронен електромер щях да внимавам да мери най-ортодоксалния ток. Слава Богу, че в "Занзибар" сме назад и караме на механични.
|
| Чет Авг 06, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Какво им е на механичните, никой не е успял да ги излъже с разните му джаджи там, единствения начин е да размениш кранчето
Електронните са малко афиф, не всички мерят с 200 пъти в секунда, истината е че хубавите мерят на всеки 2мкс и може да им зададеш така наречената реактивна енергия да се мери като активна и тогава да му мисли клиента
http://www.analog.com/static/imported-f ... DE7758.pdf
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Авг 07, 2009 1:22 am |
|
 |
|
zaphod
|
бонго, от де ги изкопа тия 200 пъти в секунда ве? няма такъв електромер.
|
| Пет Авг 07, 2009 9:50 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе .. в един дом няма кой знае колко източнци на реактивна енергия. И цялото жилище да е осветено със стари луминисцентни, без кондензатори пак все тая, мощноста им е малка, т.е. общата консумация от тях не е толкова голяма. Печки всички видове са чисто активни, пералните са също почти активен товар, в смисъл че мощноста на нагревателя е дста по голяма от таиз на мотора, освен това в много по читави мотора или е постоянно токов или е през някакъв регулатор. Хладилника остава най-големия пакостник, ама и той не може да промени много кос.фи. Всъщност ако домовете бяха такъв голям смутител на кос.ф още по комунистическо време да ни бяха наслагали и електромери за реактивна енергия, всъщност всеки промишлен конусматор си плаща лошото кос.фи, мислите ли че ако една сграда има лошо кос.фи енергото ще пропусне тая лапачка ... да ама няма, и не мое си избие разхода по отчитане на още едни електромери, така че тов ане може да е ниаква причина за разлика в отчитането на стари и нови.
30% разлика също ми се струва много, верно че механичният може би при много малки токове и да не работи коректно, но таква ралзика не може да има, та не виждам как освне ако електромера е скапан, а това може да се докаже, колкот и д ане им се иска на енергото, има и други лаборатории освен техните които могта да издадът становище по въпроса, т.е. ако те ти давта електромер за който твърдят че е ОК а независима лаборатория докаже че не е, това е един много добър повод за съдебно дело и вече наистина сериозни глоби .... та който е с електорнен, и му се е вдигнала сметката може би си струва да направи подобен опит ....
|
| Пет Авг 07, 2009 11:00 am |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Абе всичко може, ама като гледах по телевизията, че трябва да платиш 40 лв. (мисля че толкова беше), да ти свалят електромера и да чакаш да ти го проверят незнамси колко месеца, абе отежнили са яко процедурата, та да откажат повечето хора 
|
| Пет Авг 07, 2009 1:26 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Еми те слагат временно някакъв докато се върне твоя. Ако не си забравил смениха собственоста на електромерите и вече не е собственост на клиента. Така че няма какво да те е грижа ако и да нямаш, важно е да си свързан с мрежата 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Авг 07, 2009 2:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе то идеята е не те даго проверяват .... аз си го представям така, слизаш, вадиш сечките клъц кабелите както е пломбиран, отиваш в някоя акредитирана лаборатория, доказват че мери грешно, и като има още 50 като тебе енергото мое да го издуха, стига на някой да му се занимава, и ако наистина имаш такава драстична промяна в показанията, а и никога не е изключено стария да е бил прецакан. Аз съм виждал прецакани механични от претоварване, моя в шумен преди да се подпали, щото редовно му пусках два поточни бойлера и майка ми готвеше на печката, по едно време беше почнал да върти съвсем малко, а при 12 kW колкото са двата бойлера трябва да върти като лудо .. та явно редовното изпичане ги прецаква. Нищо чудно доста от старите да са прецакани, и затова като се сложат нови клиентите да им се струва че плащат повече.
|
| Пет Авг 07, 2009 2:27 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Пет Авг 07, 2009 2:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .. от тиа мъничките кво .... един в банята и един в кухнята, а вече гледам са станали 3, е едва ли работят и трите едновременно де ама  ...
|
| Пет Авг 07, 2009 2:59 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Абе все се канех да си направя една сверка, ама пусто време не остава, а пък е добре да е, когато е студено. Ще изключа всичко за 1-2 часа, освен една печка с реотани. Ще измеря и тока с токови клещи, за да съм максимално точен и ще проверя как измерва електромера. Ако грешката е в границите 5-10%, здраве да е. Но ако ми дава големи отклонения, ще си търся правата.
|
| Пет Авг 07, 2009 5:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то трябва да се направят няколко измервания за да си сигурен че грешката е константна, може да слга 100 Вт отгоре, което при 1000 ще е 10% ама при 500 20%, може пък и да дава процентна грешка коятообаче да е нелинейна в зависимост от натоварването ....
|
| Пет Авг 07, 2009 5:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ми то най-добре да почнат да слагат такса "будала" 10% и да си ни я пишат на касовата бележка.
|
| Пет Авг 07, 2009 7:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За електронния нямам думи - фаловете ще ги откриете и без мен.
А добрият стар механичен имаше един недостатък докато беше вкъщи: пломбата беше само на някакъв централен винт. Значи развинтваш другите, разхлабваш централния и завърташ електромера с главата надолу и той спира естествено щото пумпала няма лагер и отгоре 
|
| Пет Авг 07, 2009 9:26 pm |
|
|