Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
ROHS рунд втори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
правите ли някакви компенсации в ланд-патерна?

Не, защото с тоя припой запояваме само пиновете към една малка платка (получава се нещо като хибридна схема). Елементите по платката продължаваме да си ги запояваме с оловна паста. Въпросния калаено-сребърен припой е направен още преди RoHS ерата за военни приложения и това ме кара да вярвам, че няма да имаме предишните проблеми на безоловните пасти с йоните замърсявания и разните му там израстъци. Ама ще видим де :) .

Пон Авг 31, 2009 11:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мдааамммм...
щом 0.5% мед се оказват съществени за йонните израстъци, ба-ли-го.
то като им четеш пдф-ите на произовдителите на пасти/припои все едно гледаш шоуто на бат' енчо по-по-най.
всички се бият в гърдите, че няма проблеми с дупки и изратъци, издържали по 5000 термични цикъла и т.н.
е, накои си признават "при определени условия" - съхранение на пастата при -30С и мазане при 0С в азотна среда...
ще чакам отзиви от брака. дано няма

Вто Сеп 01, 2009 12:18 am
Профил

Мнение 
дано няма...........
да ама съм събрал един кашон с PCI express видео карти и дънни платки на лаптопи, предполагам те спазват всички изисквания и пак се скапват
е.... все пак цяла година работят преди да се скапят, може би пък това е целта, няма цял живот да караш с един лаптоп

Вто Сеп 01, 2009 2:52 am
Профил

Мнение 
xor написа:
ToHu написа:
... същата матрица в китай ми яизпълниха за $25.000. Цената на детайлите в БГ беше двойно на цената в китай.

Тони, би ли сложил някъде картинка на изделието излизащо от тази матрица.
Занимавам се с производство на пластмасови изделия и направа на матрици за тях.
В тази връзка ми е интересно да си сверя часовника с братята китайци.

Ами ето това е на производителя http://www.cyber-imaging.com/products.htm , там долу в дясно, аз имам примен от първите детайли където все още нямаха финишна обработка.

Ето тук какво имам при мен, едната снимка е колаж от различни, почва от прототипа който беше плътен, след това е бързия прототип, и същия леко боядисан със посатвен монитор .. даже на едната снимка се виждат едни хартиени дъги, които след това трябваше да станат реални, и после е снимка на цялото сглобено изделие, но това също не е последния вариант аматрицата, това е пробна серия след някакви промени ако се не лъжа. Истински пластмаси, т.е. такива от релано производство при мен нямам, те си отидоха направо при клиента в US. Имам прототипните детайли, някъде имах снимкина вече финалните детайли при които всички неща бяха оправени, но нещо не мога да ги изровя. Значи другото хубаво на тоя китаец е че освен всичко друго , не взеха и 1 ст. за промени, като някои от тях не бяха по тяхна вина, примерно едни крепежни отвори се променяха, отпред по сензорите май имаше някакви промени ...

Прикачени файлове:
ID_1.JPG
ID_1.JPG [ 41.12 KiB | Прегледано 1072 пъти ]
ID.jpg
ID.jpg [ 63.74 KiB | Прегледано 1089 пъти ]
Вто Сеп 01, 2009 2:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
http://www.alibaba.com/product-gs/238306968/HP_2015_Formatter_Board_Mother_Board_/showimage.html
Ей тва е платката. Досега никъде не съм видял точна причина за неработене на платката, но симптомите се като на кофти спойки, преходи и подобни. Работи минута две и заспива завинаги. Он/Офф и пак е на линия за от 2 минути до няколко часа.

И аз бера грижи с 2015. Първата платка я смениха след няма и месец, следващата естествено няколко дни след изтичане на гаранцията срещу умопомрачителна сума.

HP == пИдали

Чет Сеп 03, 2009 10:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
...предполагам те спазват всички изисквания и пак се скапват...

не, точно заради това се скапват.

явно това е модерния свят. всичко е спазено - закони, изисквания, стандарти, предпазни мерки.
ама света все пак се е скапал. за у нас да не говорим.

woody написа:
HP == пИдали

не си прав...
уилям хюлет и дейвид пакард са били пичове. инженери. познават се от студентските си години в стенфорд.
много години НР нямаха никаква конкуренция уреди/прибори. особено в микровълнновата област.

дори и старите им принтери (ширпотеба) бяха класи над другите. в офиса още търкяляме една четворка.
основния принтер е 5Si с дупелксер. не си знае нито годините, нито копията.

Последна промяна ДедоБоре на Чет Сеп 03, 2009 12:21 pm, променена общо 1 път

Чет Сеп 03, 2009 11:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми така е Дедо. Щото те изискванията точно за това са правени - да се скапват нещата в определен график.

Няма да се учудя, ако скоро направят паста която има живот точно опредлено време и после ни я обяват за задължителна. Така пройзводителя ще може да си направи точен график, кога ще му цъфнеш за ново :):):)

Чет Сеп 03, 2009 11:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
woody написа:
HP == пИдали

не си прав...
уилям хюлет и дейвид пакард са били пичове. инженери. познават се от студентските си години в стенфорд.
много години НР нямаха никаква конкуренция уреди/прибори. особено в микровълнновата област.

дори и старите им принтери (ширпотеба) бяха класи над другите. в офиса още търкяляме една четворка.
основния принтер е 5Si с дупелксер. не си знае нито годините, нито копията.

Старото HP беше яка фирма, да. Имам контакти с хора работели там по златните години и всички са с много добри спомени.

Но моят коментар е за текущото (от няколко години) HP, което е една малка голяма скръб. За текущата измерителна апаратура ти ще кажеш, но консуматорската им електроника е лъскава трагедия.

Пет Сеп 04, 2009 11:57 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4