|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:33 am
Payoneer карти блокирани от ОББ?
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Payoneer карти блокирани от ОББ?
Днес не можах да платя в Метро с карта, дето сума ти пъти е ползвана там
и има повече от достатъчно пари за плащането. Картата е Payoneer Master Card.
Обадих се в тукашния посредник - ОББ - и ми казаха, че имали "authorization failure"
някакъв.
Обадих се в щатите на payoneer - всичко си беше наред, мога да плащам явно
навсякъде по света освен в БГ.
Обадих се пак в ОББ - говорих със същия човек. Ами щели сега да рестартират
системата и евентуално след това щяло да заработи. "Ми да ми се обадите като
проработи та да платя тогава?" - не, не могло, чак утре щяло да има ефект от рестартирането
на системата системата им... "Аха, разбирам, някой трябва да се договаря с някого" казвам,
"ами да" беше отговорът.
Някой друг патил ли е скоро по подобен начин? Това явно е работа на новите "власти", тия
са от низшия уличен ешелон ченгета дето дори не им стига акълът какво могат да наложат
и какво не.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 02, 2009 7:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами това не ми се е случвало от посредник, ползвам карти на Bank of America, проблемите които съм имал е блокиране от тяхна страна, и то след теглене от банкомат или на ОББ бесхе или на Булбанк, сега не се сещам. Този гениален банкомат при теглене на 400 лв, прави три транзакции, даже не три ами 4 май. Първата е за 2хх долара, втората също за 2хх долара, третата ми възстановяват 2хх долара, и четвъртат теглят ако се не лъжа около 5$ такса. СЪответно веднага картата се блокира и няма разблокиране, само с обаждане до банката. За късмет ония работят само по телефон, от Българските банки и ПИБ работят така, но има други които като ти я блокират не искат да я разблокират ако не отидеш на крака.
Случвало ми се е още веднъж да ми я блокират при покупка от електронен магазин с адрес за получаване в БГ, но само веднъж, по принцип никъде не са ми я отказвали, случвало се е да не приемат българската виза с адрес в БГ или САЩ, но никога не са отказвали тази щатската, само дето веднъж я блокираха, но и сумата не беше малка, около 4000$ беше покупката ако се не лъжа.
В момента според мен ПИБ са за предпочитане, като банкомати и ПОС имам в предвид, те вече не работят с разни посредници тук, визирам борика, пълни измамници, те изпозлват на Casys системата която е по бърза, и работи със всякакви карти, без да създава проблеми. Освен това съм сигурен че на Casys дата центровете им са изпълнени както трябва като защита, тоя тук го правихме ние по образец на друг техен, всичко е тествано и удобрено от Виза и Мастер, шанса за пробив е минимален, за сървърите на борика не съм виждал ама съм чувал .. по добре да не казвам, сигурно са се оправили, но нямат сертификат от мастер или виза, или ако имат, то не са порили всички изисквания, това е сигурно.
|
| Сря Сеп 02, 2009 7:38 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ми поне на Метро явно master card им минава през ОББ - каквито и ченгомошеници
да са пък тия - и те просто отказаха да обслужат master card. Аз нямам избор откъде
да мине плащането на Метро. Картата е предплатена payoneer, няма общо с тукашните
банки.
Нагли тъпи ченгета, мамицата им.
Предстои да видим колко телефона до къде ли не ще трябва да извъртя докато
ги откажа от наглостта им.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 02, 2009 8:30 pm |
|
 |
|
nik
|
не можеш да ги откажеш, най много да получиш учтиво "извинявайте за неудобството" и така до следващия път
|
| Сря Сеп 02, 2009 9:03 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не могат да ми се извиняват за неудобството безкрайно дълго.
Или ще трябва да кажат публично, че не обслужват master card, или да пуснат.
Позволяват си да се пробват защото масово в БГ реакцията би била на примирение,
почти всички хора биха мислили като тебе и биха се отказали. Та ако им мине номерът.
Реалността е, че искат през тях да минават тия карти - това значи пари - и в крайна
сметка ще пуснат, разбира се, къде ще ходят. Някое посрано ченге от махалата
е новодошло и още не знае какво може и какво не, на това ниво нещата излизат
над вътрешномахленския контрол.
|
| Сря Сеп 02, 2009 9:36 pm |
|
 |
|
nik
|
на нивото за което говориш tgi нещата стоят така:
борда на директорите взема решение, то се предава към мениджърите - "действайте ние поемаме отговорността", те от своя страна към своите служители, всички са инструктирани да си вършат работата и да се държат винаги учтиво. проблем? - много съжаляваме... друг проблем? извинявайте за неудобството... пак проблем? съжаляваме но такива са правилата... много пъти съм ги хващал как лъжат най нагло
общо взето всички са спокойни защото потребителя няма много избор, ти ще ги зарежеш ще отидеш при други измамници, някой друг пък в момента от другите измамници отива при твоите...
нали ако всичко беше наред нямаше да има огранизации от типа "защита на потребителя"
|
| Чет Сеп 03, 2009 12:58 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
няма да пуснат. щото не им пука за пазара. нито за реномето им. още по-малко за "клиентите".
за тях сме едни досадници, дето трябва да им носим печалбата на крака и тогато те ни кажат.
а пък най-досадни са им хората, дето си имат пари и не искат кредити. даже са им измислили и категория "с отрицателен кредитен рейтинг"
преди мнооого години си бях извадил златна МС от ОББ. с дебел депозит и всички кофти екстри за мен.
ма си викам "айде, най-накрая да си направя и нашенска карта". дадоха пластмасата.
ама където и да исках да платя с нея след второто търкане ми се усмихваха любезно "нямате ли друга карта?"
поне не връщаше оня статус за рязане с ножица... добре че си имам и други карти.
говоренето по телефона не помогна. почна се с писането. в началото се правеха на утрепани, че нямало такива обаждания от мен, всичко с картите било 6, никой бе бил чувал за проблеми. почнах да упортствам и се намериха обажданията. но проблема си остана. заплахата, че ще си изтегля парите от тях ги трогна колкото фикус от януарски пек. и аз го направих.
по-късно един съсед изгоря с 5-6 бона. теглени били от тяхна карта. разправя се близо 2 години, при все че е човек работещ в друга банка и е познат в бранша. не само, че не си върна парите, ами и не му се извиниха май.
и тва важи май за всички банки.
в ПИБ-а си закрих сметките също покрай смяната на софтуера. поне 10-години им бях клиент. питам ги: не ви ли е неудобно, че ще изгоните 10-годишен клиент? ми ваша си работа. явно не им пука.
само на баща ми не мога да му обясня реалностите. той е клиент на ДСК от 1941-ва. дошъл в софия да учи и си разкрил сметка. апартамента го е купил с кредит от там (горкия, плащаше 10лв/мес). има непоклатимо доверие в тях.
един ден се връща ядосан. питам го: какво става? ходил в банката да му направят някаква справка. девойката (баща ми вика на всички под 70 "младежо") го измотала нещо. понеже недочува, поискал да му се обясни по-спокойно/силно. оная взела да му се кара. попитал за шефа. оказало се друга леличка (явно пред пенсия, щом е в категорията "лелички") той: абе, хора, не може така, клиент съм ви вече 70 години! оная: и кво от тва?
тъй, чв tgi... пий една студена вода/бира/лимонада. успокой се, и се приготви за единствените 3 реални плащания у нас: "в брой", "в кеш" и "в куфар".
|
| Чет Сеп 03, 2009 1:11 am |
|
 |
|
tgi
|
За студена вода чак няма нужда, парите ми не са у тях. Просто обслужват Метро.
Пазарувал съм с тая карта там сума ти пъти - не е имало спирачки.
Ако токова не щат, ще напазарувам в брой, естествено - ама ще се пообадя тук и там
(навън, естествено, тук отвътре нищо не може да ги заболи) колкото да им повгорча животеца
(без да вгорчавам своя покрай това, разбира се, не ми е мисия да цивилизовам всички
мангал ченгесари/БГ банкови дебелосерковци).
Ти в Созопол ли си вече? Що не можех и аз да съм там........
|
| Чет Сеп 03, 2009 2:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Относно софтуера на ПИБ, непоклатим е ... нема шанс да с еоправи човек с него, не поддава от никъде, от както го смениха не съм позлвал виртуален клон .. много псувам. Да обаче други хора казват че им допал и го харесвали повече от стария, нямали ниакави проблеми ... аз честно казано от както го смениха не съм и пробвал, няколко пъти ми праив мизерии и спрях да опитвам, може и да е тръгнал 
|
| Чет Сеп 03, 2009 12:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Работи си ОК. Ползвам го от 3 години - три версии смениха  Ама досега не съм имал ядове.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 03, 2009 3:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе най-първата не я знам, следващата ми харесваше, сегашанат почна да ми прави проблеми и от тогава я зарязах .. и от 1 година не съм пробвал ... не питайте как пускам платежни ... добре че имат много клонове, пък аз често пътувам насам натам.
|
| Чет Сеп 03, 2009 6:47 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами пуснаха всъщност. Днес се обадих на тия в ОББ и ми казаха, че са оправили
работата.
Отидох (пак, вчера нямах достатъчно в брой и така и не напазарувах) до Метро, тоя
път с достатъчно в брой като план Б, но план А проработи. Доколко подритваща
роля са имали няколкото ми обаждания и пощи не знам, възможно е и само обажданията
до ОББ да са били достатъчни.
Но ако бях просто приел, че не става - както бях вече посъветван поне веднъж тук - нямаше
да стане и днес. Вчера жената на касата ми каза, че "те тия карти отдавна не работят",
очевидно част от моите интервенции са предизвикали промяната.
|
| Чет Сеп 03, 2009 7:26 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Предишната беше OK, текущата е екскремент, който се опитаха да позамажат с времето, но след няколко дни ще е пак нещо ново. Честито.
|
| Пет Сеп 04, 2009 12:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии, то псуването му е майката. Поне ще ти олекне.
Малко офтопик ама е пример:
Навремето за над 400 евро си купих видеокарта nVidia Geforce4 с всички възможни екстри. Тя обаче така и не ми изкара 50Хц за PAL видео а тогава все още масово се записваше на видеокасети. Писах доста пъти на фирмата и получавах идиотски съвети като да си сменя кабела или телевизора. И всичко това бе след отваряне на европейския им офис.
Порарових се из интернет (тогава изобщо не беше богат на инфо) и се спрях на едно shareware което почти веднага разбрах как да го излъжа. Писах на европейския офис как става номера и че като по-прост минавам на ATI All in Wonder (както и направих).
Преди година обаче извадих старото GForce4 да го ръгам на някакъв дърт комп. Отивам в интернет за драйвери и си гледам думичките от едно време 1:1 преписани. Обаче всички следващи модели дъвчат PAL-a по-добре от ATI.
Мдаа!
|
| Нед Сеп 06, 2009 2:08 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
 Какво направиха с Булбанк ? Уни кредито -
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Дек 23, 2009 8:57 am |
|
|