|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Стига ве, 2г., на баща ми Лада-та е от 1985г., комби, 4-ка, догодина прави 1/4 век, това му е третия акумулатор, все са български, или средно по 8г. През зимните месеци веднъж месечно го слага на зарядното, че тогава по-рядко се кара.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 03, 2009 4:37 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми сигурно си кара с акумулатора от социализъма
Ако сега си купиш Монбат ти гарантирам че трета зима няма да преживее. Ако го държиш в колата, а колата е в София на улицата де
Щото си купихме с един приятел акумулатори заедно. Моя се скапа точно като му мина гарнцията. А неговия вече 5 години сигурно го кара. Ама после какво се оказа. Аз моя го турям в колата и не го поглеждам (нещо което е нормално според мен). Зиме, лете не ме интересува. А той неговия зимата си го прибирал в къщи. При това аз за 2 години съм навъртял 30 000, а той само 5000.
След 2 изхвърлени... БГ акумулатор не пипам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 03, 2009 5:22 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Re: Споко
Автомобилът не може да ми е краста. Ако почне да хлопа нещо по него, чакам да се прояви добре, та да не стават грешки при диагностиката. Мия го около 3 пъти на година. Не ми пука за външния вид. Важното е да върви. За сведение от началото на седмицата съм навъртял 1200км, а по план имам още 400. До сега съм купувал само пазарджишки акумулатори, нямал съм проблеми и мисля пак да е такъв. Ще видим какво ще се получи. Нямам никакво намерение да изследвам моя акумулатор, нито пък за му угаждам по какъвто и да е начин.
Закачката дойде от проблемите на едни мои клиенти, които ми показаха проспекти на устройства, които уж могат да анализират критична стойност на заряда на акумулаторите. Всъщност тези контролерчета по начина по който са направени съвсем нищо не правят. Затова се подразних и се заинтерисувах от проблема.
От краткото проучване, което направих, мисля, че задачката е решима. Поне до толкова, да се издават предупреждения към шофьора за възможно изчерпване на акумулатора. За сега обаче и тази темата потъва в архива до по-добри времена. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Сеп 03, 2009 8:53 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Цецо, първата ми кола я карах в БГ 5г с един и същи акумулатор монбат 60А/ч, един познат имаше сервиз за лади и набързо го купих че стария се срина още на първия месец като я взех а и беше 40А/ч.
Едва ли това ще ти даде някаква сносна информация че да и вярваш
Ако системата ти е ОК, лампата е достатъчна дето я има там, иначе може да си сложиш зумер който да се задейства при запален двигател и ниско напрежение. Имах един случай на старата кола, изгоряха ми 2-та диода на едната фаза на генератора и не светна лампата, ама се разбира по слабото светене на фаровете 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Сеп 04, 2009 1:26 am |
|
 |
|
sthx
|
Пак тая песен... А ако двигателят не работи, а от акумулатора се черпи ток равен на стартения само по преценка на шофьора?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Сеп 04, 2009 6:59 am |
|
 |
|
plameniv
|
Е па то няма друго!!!
Ако двигателя не работи ще ти светне червената лампа 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Сеп 04, 2009 11:03 am |
|
|