|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:27 am
Анкета - най използвана платформа.
Анкета - най използвана платформа.
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
ПИК-а води с много. 
|
| Пон Сеп 07, 2009 10:21 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Ми къде го ZyLog ?
Не че щеше някой да знае кой е
Ама така е, тази извадка е само от няколко човека и то в БГ, малко не е истинска може би най вече заради предлаганите продукти на пазара там.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Сеп 08, 2009 12:39 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе реалистична е сякаш извадката, дори според мене процентът на пикоборците е
занижен в резултатите - не всички са участвали и т.н.
Нищо неочаквано или пък толкова лошо, отива хлапето в мммм... вече не "млад техник",
където аз ходех като бях 15-ина годишен да си купувам връткащи елементи за магнитофон,
който да сглобя на шперплатова дъска с подходящ размер (беше от дървена каса Johnie Walker....,
и това нещо дори свиреше за ужас на съседите в махалата) - ами в Комет, откъдето
децата купуват каквото има и правят каквото може да се направи.
Не е най-доброто средство за учене, предполагам, ама е повече отколкото имаше
преди години. Който наистина го бива ще се усети, като му омалее платформата
и ще продължи напред с каквото друго намери, смяната става трудна само с
натрупването на зависимости от предишна работа - а в началото те няма как да са
много.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 08, 2009 1:07 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Гледам 8051 и сие ги няма никакви. А знам хора, които не просто ги използват, а и няма никакви изгледи да преминат на нещо друго.
|
| Вто Сеп 08, 2009 7:47 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми нали ви казах - не може да се редактира анкета  . Предполагам само Рек-а може. Иначе наистина 8051 е пропуск, защото макар и пройзвеждан от много фирми, той си е класика в жанра.
Японските също би трябвало да фигурират. Вярно че в БГ са доста слабо застъпени, ползват се само от по сериозни фирми, но трябва да си ги има.
И графата други....
Иначе за мен анкетата ще е приключена ако мине 100 човека. Макар че тенденцията е ясна.
Все пак пикофобите не трябва да се отчайват де. Големия резултат на микрочип определено се дължи на хоби и обучаващите се. Иначе като комерсиално приложение, предполагам, че като девелопери в БГ пика пак ще води, но със сигурност няма да е с такива разгромни резултати. А като бройка продукция, едва ли пика въобще ще е между първите 3.
За мен резултата е показателен. Почти всеки ембедед девелопер в БГ, през един или друг период на обучението си е минал през пиковете. Което не е лошо, аз самия също се учил професионално върху тях и сега продължавам да си ги ползвам. И се имам за "не толкоз лош" в областта  .
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 08, 2009 9:53 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
цецо,
сбъркал си и мястото на анкетата ...
трябва да се прави на онова място, с търъбите по стените и чучурите на масите. с вилица и шишче в ръка.
така, поне ще има възможност да убедиш опонента да изпие още една бира в прослава на еди-кой-си процесор.
аз лично нямам нищо против да преПИКая всички възнесени процесори, независимо от архитектирата им.
|
| Вто Сеп 08, 2009 2:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Що бе Дедо - аз на никой не давам акъл. Аз само констатирам. Чиста стъкмистика 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 08, 2009 3:14 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Чудя се, ако се пусне анкета "Кои микроконтролери най-много марзите", какви ли ще са резултатите 
|
| Вто Сеп 08, 2009 3:17 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Хм...
Тази анкета според мен изобщо не е миродавна. По простата причина че в нея липсва един доста голям производител на процесори Renesas.
А за другото съм съгласен с Дедо, че подобни въпроси е най добре да се обсъждат в присъствието на увеселителни течности тип бира. 
|
| Вто Сеп 08, 2009 4:41 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Гласувах за Microchip, щото наистина нямам намерение да сменям платформата  , Имах мераци по ARM, но с излизането на PIC32 само мераци останаха, въпреки че си накупих китове с ARM-ове, от разни седянки имам китове на 68HC11 и MSP430 така си стоят. Един ден като се пенЦионирам ще имам какво да чопля 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 08, 2009 6:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Напротив съвсем меродавна е.
Ако искаш да се хванем на бас, че Renesas ,ще отбележи под 1%
Японските контролери не се ползват много-много в БГ. Причини - колкото щеш. Аз за себе си съм открил доста и ги отбягвам. Основно в БГ ги ползват в по големи фирми, при това когато чуждо тяло е спуснало платформата
Така че липсата им не променя с нищо значимо резулата от анкетата.
|
| Вто Сеп 08, 2009 6:53 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
То Пирев го каза, но май остана незабелязано. PICовете са в една група, а там са 8, 16 и 32-битови ядра. Ако се диференцират, нещата ще изглеждат малко по-различно.
|
| Вто Сеп 08, 2009 7:49 pm |
|
 |
|
sthx
|
Вярно? Те, другите производители само по един вид процесори ли правят?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 09, 2009 8:16 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми оправете я бе. Как да стане, форума не дава?
Освен това ако разбиете пиковете на подсерии, ще имате три първи места за Микрочип.  Какво променя това?
|
| Сря Сеп 09, 2009 9:24 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм относно renesasa ... бях го предвидил за две изделия които правя, но за момента са замразени, избрах го не случайно, избирайки м-у силабс, ренесас и микрочип, като накрая се двоумях между тях и микрочип, финално реших да е ренесас, тъй като цената която ми дадоха беше по добра, а самия контролер с доста повече възможности. Семпли ми осигуриха бързо, развой се намира.
едит ...нещо не бях прочел 
|
| Сря Сеп 09, 2009 9:43 am |
|
|