|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:58 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 CHM files
Microsoft Compiled HTML file, имам една книга в такъв формат, Qt 4 C++ GUI programming, досега файла се отваряше без проблем. Тия дни правих реорганизация на всичките си електронни книги като ги подредих по тематика. Тази книга отиде в раздел C,C++,C# и хоп престана вече да се отваря ;-( Отварачката на Windows ми изписва This program cannot display the webpage в дясното поле, докато отляво се виждат разделите на книгата. Който и раздел да се опитам да отворя отдясно ми се появява пак това съобщение. Копирах книгата на друг компютър същата работа. Върнах книгата в оригиналната й директория, бре пущината се отваря и се чете. Ако на друг компютър създам на същото място в дървото същата папка и копирам файла там отново се чете без проблеми.
Някой има ли идея на какво се дължи тази мистерия ? Имам книгата и в PDF формат, но в CHM формата работят всички вътрешни препратки и много лесно се прехвърляш на различните раздели, в PDF формата не работят 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Окт 07, 2009 6:34 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Да не е тъпотия от сорта на интервали (специални знаци) в новия път? Примерно ако си слагал '#' и подобни.
Пробвай да сведеш до човешките и може и да тръгне.
|
| Сря Окт 07, 2009 6:45 pm |
|
 |
|
¶
|
Еее, верно, че това било  Спасибо дорогой !
Ми чудех са как да озаглавя папката касаеща C-то и производните му и я кръстих "C,C++,C#", оказа се че наистина това бърка Windows отварачката  Ми като не могат да им работят програмите със символите на собствената им файлова система, защо въобще не забранят тези символи ??
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Окт 07, 2009 7:00 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
'#' е само за Pro-напреднали.
Наздраве!
|
| Сря Окт 07, 2009 7:17 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Принципно # имаше някво значение в web-a, както & и %, т.е. конвертира ти низа след това в някъв специален символ. Съответно ако го имаш в линк, се скапват нещата.
|
| Сря Окт 07, 2009 10:46 pm |
|
 |
|
¶
|
Не знам, # може и да има някакво значение в Web програмирането, но тук става въпрос за NTFS файлова система и валидно име на папка в тази файлова система. Би трябвало всички изпълними програми писани за Windows да се съобразяват с правилата на файловата система. Просто няма нищо общо линковете вътре в chm файла с папката в която се намира този файл. Да си призная не ми и мина през ум че точно # може да скапва помощната система на Windows.
|
| Чет Окт 08, 2009 3:06 am |
|
 |
|
zaphod
|
ами четячката вероятно е писана в по-стари времена и тогава не са гледали така свободно на имената.
|
| Чет Окт 08, 2009 10:09 am |
|
 |
|
zaphod
|
аве това hh.exe е много странно нещо. май има начин да му се добавят външни xml формати, които то самото по рождение не разбира. ако си инсталитере стар мсдн, главния му файл се казва MSDNVS98.col. ако преинсталирате виндовса тоя файл престава да се чете от hh.exe. ако обаче пуснете само сетъпа, който си го има вътре и му дадете да махне нещо, файла почва да се чете.
|
| Чет Окт 08, 2009 10:24 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вместо да се боря с моите си проблеми, напоследък все повече време затривам да се боря с чужди софтуерни безумия, особено след ъпдейт.
корпорациите искат все повече пари за все по-лоши продукти, при това ще ти донесат вода от 1000 кладенеца (все мътна), за да те уверят, че всичко чиста вода ненапита.
а тя и на вид и на мирис има лайнян произход
последния ъпдейт на ментор (говоря за продукти около $50к)
излезе на 1 април. надявах се да е шега, ама не е.
вътре има възхитителни бъгове: кликаш off на "Layer Visible" и той става видим. и наобратно.
репортнах им още април. щели да го поправят във версията планирана за януари 2010.
по-засуканите бъгове не ми се обсяняват.
|
| Чет Окт 08, 2009 11:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дедо. няма да ъпдейтваш, не само че са бъгави, ами все повече от тях нямат съвместимост къмпо стари продукти. Масаво получавасм файлове от Аутокад 7 и солид 2367, които моите версии не ги отварят, за docx простотията на микромек няма да говорим ... писна ми от малоумни търговски трикове, сега трябва да държа по няколк онелицензни копия, щото солид 2008 или 9 ли беше, е такова дърво че друго като него няма, най-новия аутокад още не съм слагал, ама и желание нямам, аз си имам лицензен по дърт.
|
| Чет Окт 08, 2009 11:35 am |
|
 |
|
nik
|
ДедоБоре в миг на умопомрачение и аз постнах една гневна тема за съвременните софтуерни продукти (макар че безхаберието е във всякакъв вид продукти)
обаче програмисти от форума ме нападнаха с оправдания...
света не върви на добре и това ми прави впечатление много отдавна, в материалния свят е малко по опасно щото ако си пред него можеш да му го треснеш по главата, ама когато става дума за софтуер не можеш да му го блъснеш в тиквата, ако пък е услуга и единствения контакт е по емаил или телефон... тогава да не говорим
оня ден в ebay пускат нова търсачка и нещо бяха оплескали, обаждам им се по телефона и оня нахакано ми обяснява че това било новата система и как добре работела сега (изслушах го щото не мога да му стигна гушата) после без да си сдържам нервите му обясних че щом продажбите са спрели на цяло значи нещо не е наред и въпреки че мениджърите за го накарали да лъже в техния форум вече хиляди се оплакват така че време е да се размърдат... на следващия ден телефона ми звъни... извинявайте станала е грешка... оправихме го вече работи правилно за компенсация ще ви върнем таксите за последните 3 месеца.....
до момента никаква промяна но се питам аз щом всичко е толкова наред защо ще ми дават и компенсация??!?
|
| Чет Окт 08, 2009 11:43 am |
|
 |
|
zaphod
|
аз затова съм си забранил упдейтите на каквото и да е. 
|
| Чет Окт 08, 2009 11:57 am |
|
 |
|
optron
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 1:49 pm Мнения: 276 Местоположение: Бургас
|
Какви ъпдейти, бе хора! Ако даден софтуер не работи още щом го пуснеш на пазара, няма да проработи и след 30 ъпдейта. Трябва да си го прегледаш, да го поправиш НАВСЯКЪДЕ и да го пуснеш наново!
Една група бета-тестери върши страхотна работа в такива случаи! Спомням си, бяха ми разказвали за някаква софтуерна компания, която пускала нов продукт и прави презентация. Оборудвала десет компютъра с тази програма, пуснала ги със свободен достъп и обявила награда за този, който открие най-много бъгове! Сещайте се резултатът какъв е.
Е, сега, ако ние си го напишем, много ясно, че дори и да има бъг, ще пуснем кадърен ъпдейт!  Но пък, ако го напишем ние, вероятно няма да има бъгове никакви!  Обаче не сме ние.
Та така. Аз лично не разчитам на ъпдейти ...
Всъщност, отклонихме темата на колегата ...
_________________ Digitally yours: Optron
|
| Чет Окт 08, 2009 12:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Така, така, сега дано почнете да си давате сметка как моето безумие
да държа всички развойни средства под контрол (все тука писани, за тия, които
не знаят).
Пести неимоверно време. Върже ли те някой на въдицата си да те направи зависим,
отиде тя. Чакай някой друг да поиска да те отвърже, щото ще се задоволи с по-малко
от тебе (а за тебе остава усилието да се откачиш от едната и закачиш на другата въдица).
(тук си представете движещи се йероглифи за самодоволен кикот......., аз май ще почна
да се връщам към текста за писане на послания. тая мода с йероглифите не отива
на добре, утре ще сме по-зле с писмеността и от китайците, някъде към древен
Египет май отиваме).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Окт 08, 2009 2:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е .. така ама какво, да си напиша еквивалент на солид воркс или на аутокад ... то и с корела така, абе измамници са всички, аккто казвал зайчо, педерсти, педерасти, всички са педерасти.
|
| Чет Окт 08, 2009 10:01 pm |
|
|