Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Protel 98 въпрос за репорт 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Protel 98 въпрос за репорт
Така, имам схема, не е такава реална, те. не с епраив палтка по нея, по скоро е схема на тбало, чисто графична, в нея имам доста еднакви модули, които имат едно и съсщо име, но те всъшност са sheet symbol, логично за мен с едно име тъй като е едно и също нещо. Та тия блокчета са вързани помежду си, т.е. те имат портове, и м-у портовете има имена на връзки. Всичко това ми трбява точно в тоя графичен вид, късно се сетих че мога и подобен компонент да си направя, което щеше да ме улесни.
Въпроса е сикам да извадя всички имена на връзки, защото трябва да преброя всяка буква и всяка цифра, за да се поръчат марки, сещатае се че на ръка не е анй голямия кеф, обаче netlist-а не дава нищо, най вероятно защото са празни блокове. Та някой има ли идея какъв репорт може да му се пусне, пробвах всичко що се сетих,

Пон Окт 19, 2009 11:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
в тази древност Protel 98 вече не помня как беше. Но в Altium-a е най удобно да си зададеш поле Part Name при всички компоненти които ползваш. После при ваденето на нетлиста даваш групиране по Part Name и BOM-a излиза коректно при твоя вариант.

Иначе като се работи сериозно е удобно да се задават още някои полета като се правят библиотеките с които се работи. При мен е примерно така за всички елементи които ползвам

Distributor
Distributor Part Name
Producer
Producer Part Number
Electrical Parameters
BOM Comment
Not Present In Var.1
Not Present In Var.2
Not Present In Var.3
Module

И вече с подходяща настройка на Bom Exporter-a си вадя необходимия ми BOM.
Абе спомням си че ползвах тази система още по времето на Protel 98 всъщност и после в библиотеките които бях правил преди добавих последните четири параметъра. Кофти че ако ти е голям проекта ще е зор да се добавят съответните параметри на всички елементи

Пон Окт 19, 2009 11:55 pm
Профил

Мнение 
Да бе, ама при мен не са компоненти, а блок за ерархия, защо е така .... не питай, както знеш мързела не мори а мъчи, видя ми се по лесно да хвана такъв блок и него сложих, а сега няма време да правя компоненти за всеки тип блок който имам и после да ги меня.
Както и да е, търсих търсих не намерих нищо което да свърши работа, но то се оказа че това кеото съм наредил за сигналите е PowerPort , ако беше нет, имаше един репорт който може би щеше да го извади. Както и да е, преброих ги, 12476 символа :D .... записах ги в ASCI sch, от там с текстов редактор извадих само PowerObject, с малко мъки с word разкарах автоматично всички стрингове освен името на обекта и там вече пак с малко химизации гонакарах да преброи отделните символи, което ми и трябваше, ако имаше ултраедит щеше да ми спести доста мъки.

А иначе като съм го правил изобщо не съм мислил че ще ми трябва някакъв репорт, схемат ае чисто документация към едно табло, ама кой да с есети че кабелите трябва да се маркират.

Вто Окт 20, 2009 8:44 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]