Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Заключени файлове на NTFS диск 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Заключени файлове на NTFS диск
Дали от вирус, дали от намеса на юзер или дефект на диска папката на десктопа някак си е заключена и не може да се копира. Имената на файловете и иконите са зелени, има отметки за енкриптед на тях, също и права за потребител. Не ми дава да ги сваля, също и да се добавя като потребител.
Единственото което ми хрумна е да стартирам Live linux но не може да зареди - явно прави конфликт HDD с CD-то. Няма РС с инсталиран линукс или сата ЦД да пробвам този вариант.
Някой има ли идея по въпроса?

Вто Окт 27, 2009 10:11 am
Профил

Мнение Re: Заключени файлове на NTFS диск
milenjs написа:
Дали от вирус, дали от намеса на юзер или дефект на диска папката на десктопа някак си е заключена и не може да се копира. Имената на файловете и иконите са зелени, има отметки за енкриптед на тях, също и права за потребител. Не ми дава да ги сваля, също и да се добавя като потребител.
Единственото което ми хрумна е да стартирам Live linux но не може да зареди - явно прави конфликт HDD с CD-то. Няма РС с инсталиран линукс или сата ЦД да пробвам този вариант.
Някой има ли идея по въпроса?

Нямаш ли администратор потребител?
Влез в Safe mode, става като точно преди да зареди ВинБоза натискаш безспирно F8 така ще ти изскочи текстово меню да си избереш в какъв режим да зареди.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Окт 27, 2009 1:24 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Заключени файлове на NTFS диск
milenjs написа:
има отметки за енкриптед на тях, с

Ако наистина са криптирани, едва ли ще можеш да ги прочетеш на друга машина, пробвай да оправиш правата на узерите.

Вто Окт 27, 2009 1:48 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
И аз се сблъсках преди време със същия проблем. Ставаше въпрос за Word и Excel файлове, които бяха заключени за четене и копиране. И цветът им беше зелен. Администраторския акаунт имаше парола, която не знаех. Влизането в сейв мод не помага. Не съм пробвал да зкача диска като втори и да пробвам да източа файловете, защото беше при мен за много картко време. Някой ако е решил проблема, ще ми е интересно как е станало.

Вто Окт 27, 2009 4:26 pm
Профил

Мнение 
Не съм го решил, диска е както казах на друга машина, РС-то от което е не стартира виндоса така че оправянето на правата на него отпада. Търси се друго решение...

Вто Окт 27, 2009 6:31 pm
Профил

Мнение 
milenjs написа:
Не съм го решил, диска е както казах на друга машина, РС-то от което е не стартира виндоса така че оправянето на правата на него отпада. Търси се друго решение...

Aко си влязъл с aдминистраторски права на твоя комп, като кликнеш на папката има много опции за правата, това че са с въпрос не пречи да ги подмени .
1. Изключи следното : Tools - > Folder Options -> Simple Sharing (махни чингела от там)
2. Отиваш на папката и с десния на мишката има Sharing and Security -> Security -> Advanced и си избираш потребител или потребители, смени го да бъде Administrators, като се върне меню назад му дай всички права да хване (Full Control)
Като си разпознае потребителя може да си върнеш Simple Sharing на опция 1

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Окт 27, 2009 7:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]