Отговори на тема  [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Altium Designer Summer 08 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Разлики и експорт/импорт на проекти между версии на Протел
Разлики и експорт/импорт на проекти между версии на Протел
Колегите ми работят с Design Explorer 7.2.92 (2002г)
1. Какви са възможностите за прехвърляне на проекти от/на Altiom Designer 6.7.9346?
2. Коя достъпна (в мрежата) версия на Протел е подходяща алтернатива?

ПП
(Мога да правя разни преоби, не е проблем:
На мобилен диск имам Altiom Designer 6.7.9346
В виртуална машина (VMWare), също на мобилния диск имам Design Explorer 7.2.92 (2002г).
и двете са преносими и вървят на всеки компютър)
ППП
Altiom Designer 6.7.9346 много готино импортира от OrCAD :)

ПППП
Картинка на съобщението (форматите на PcbDoc не били съвместими)
Оказа се, че Design Explorer 7.2.92 (2002г) работи с bin pcb формат 5.
а Altiom Designer 6.7.9346 работи с bin pcb формат 6.
За да се чете проекта - трябва pcb файла (само той) от Altiom Designer 6.7.9346 да се запише save as като pcb bin версия 5.

Прикачени файлове:
MsgProtel.JPG
MsgProtel.JPG [ 77.53 KiB | Прегледано 2207 пъти ]
Чет Окт 15, 2009 12:21 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Един такъв леко странен въпрос...
Колеги, тука имам едно питане - има ли в алтиума такава функция-> като в пцб едитора ънруутваш(демек избираш опроводен сегмент и натискаш дел) има ли начин автоматично да се селектва следващият най-близък сегмент от пистата :?:
ако някой е работил с оркад ще ме разбере за какво иде реч, там даже можеше да се задава избора на най-близкият от ляво или отдясно...

Пон Окт 19, 2009 1:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Edit / Select / Connected Copper

или Ctrl+H

Чет Окт 22, 2009 9:58 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
10х,
ама така селектваш цялата опроводена писта, и ако триеш, триеш цялата,,,
На мен ми трябва при ънруутване автоматично да селектва следващ сегмент от пистата, не да цъкам и да избирам...
абе малко авоматизация разбии'ш ли :)
ама явно нема да стане
къкто и да е

Чет Окт 22, 2009 10:56 am
Профил
Аватар

Мнение Altium 2009 (8.1.0.16835) - не се засветяват пътечки на PCB
Altium 2009 (8.1.0.16835) - не се засветяват (Highlight) пътечки на PCB. Работя на комп, на който теста на ДиректХ (в тулс/преференции) не минава, мо едва ли това е проблема.
Вероятно е някоя опция - кое да гледам?
(Благодаря)

Вто Ное 03, 2009 9:52 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение Re: Altium 2009 (8.1.0.16835) - не се засветяват пътечки на
NikB написа:
Altium 2009 (8.1.0.16835) - не се засветяват (Highlight) пътечки на PCB. Работя на комп, на който теста на ДиректХ (в тулс/преференции) не минава, мо едва ли това е проблема.
Вероятно е някоя опция - кое да гледам?
(Благодаря)

Аз си мисля, че точно това ти е проблема. Повечето такива глезотии минават през директХ...

Пет Дек 18, 2009 5:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да питам и аз нещо...
По разни причини най вече липса на място се налага да правя 4 слойна платка. Като горен и долен слой са сигнални а двата вътрешни са Power plane и Ground planе. Задавам им съответните нет-ове на и те се свързват коректно към тях, но има една част от платката на която искам да няма нито Power plane нито Ground planе, по простата причина че там има релета които най вероятно ще се ползват на 220v AC.

Търсих из менютата на алтиум-а и единственото което постигнах беше да направя split plane - тоест да разделя plane на части но без да мога да изтрия частите които не са ми необходими на платката. :?

Пет Дек 18, 2009 5:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
Да питам и аз нещо...
По разни причини най вече липса на място се налага да правя 4 слойна платка. Като горен и долен слой са сигнални а двата вътрешни са Power plane и Ground planе. Задавам им съответните нет-ове на и те се свързват коректно към тях, но има една част от платката на която искам да няма нито Power plane нито Ground planе, по простата причина че там има релета които най вероятно ще се ползват на 220v AC.

Търсих из менютата на алтиум-а и единственото което постигнах беше да направя split plane - тоест да разделя plane на части но без да мога да изтрия частите които не са ми необходими на платката. :?

Отиваш на съответния слой дето ти е плейна и правиш "place fill" върху областта дето требе да няма мед.... на power plane нещата са огледални, и където има чертано няма мед на герберския файл :!:
а сплит плане се ползва когато имаш например две или три захранвания(+3.3,+1.8,+2.5) или маси(DGND, AGND) и тогава указваш към кой нет да бъде сплитнатия плейн

Пет Дек 18, 2009 5:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ясно.
Благодаря. :)

Пет Дек 18, 2009 6:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Овали в ПЦБ-то?
Здравейте колеги,
някой може ли да ме светне как става (ако може въобще) да си направиш овално/елипсовидно петно мед (fill, poligon) на ПЦБ-то ?
не говоря за моногоъгълници! а за елипси!

Пон Фев 01, 2010 1:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Само със скрипт. Чертаеш чертичка по чертичка :)
Принципно положение за всички по сложни форми при Алтиума.
Но ако само за това ти трябва не ти трябва да изучаваш как се работи със скриптовете.

Пон Фев 01, 2010 3:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да де..
Нищо аз се опраих сам(като баба Илийца с кола :oops: )
трябваше ми че правя един капацитивен слайдер ...
та със солид регион и арки гледай какво сътворих :)
а иначе със делфийските скриптове съм се борил за например фирмено лого... и се получи задоволително

Прикачени файлове:
slider.JPG
slider.JPG [ 201.26 KiB | Прегледано 2198 пъти ]

Пон Фев 01, 2010 4:34 pm
Профил
Аватар

Мнение Re:
¶ написа:
Някой знае ли къде (в на кучето гъза) са завряли Electrical Rule Check на схемата в Altium-a ? Търся напред-наДзад в хелпа и ми намира само Design Rule Check, което е за PCB-то, но нищо смислено не намирам за електрическата проверка на схемата :?

Не помня преди 2г. как се оправих с липсата на Electrical Rule Check в Altium 10, колегата вика, ако имаш грешка отваря един джам и ти ги изписва, да, ама не. Правя умишлено късо между две жици с различни имена, тишина в залата, давам на два компонента едно и също име, компилира документа, отново тишина в залата, нищо. Влезнах /Project/Project Options и във всеки таб направих всичко по подразбиране, т.е. така както е бил настроен, когато е инсталирано кучето му первезно. Та се порових тук и видях, че и преди 2г. е било също такова усрано дириджето, има ли някаква промяна, нещо да е добавено, нещо да изпускам ? Поразпитах други колеги, отговара им беше, че не правили Electrical Rule Check, щото или не знаели как се прави, или не работел коректно ... What ??? Вересията на Altium е 10.972.23595, от април или май 2012г., като цяло я използвам само да отворя схеми и/или платки на колеги и да ги експорта в Protel 99 SE формат, където няма такива излагации да не може да направи Electrical Rule Check....

Вто Авг 14, 2012 5:54 pm
Профил WWW

Мнение Re: Altium Designer Summer 08
Не мога ти помогна с отговор –кликни тук и ще стане но помня че правих такаъв чек преди бая време .То беше много кретенско – ако кръстосаш нещо по невнимание не казава нищо но после дава списък с вързаните нетове и си го кликаш да видиш дали наистина е така- което е ужасна тапотия .
Ако ти дадеш имена на връзките - +5в ,например и то после даваше например че тоя нет е конектнат с едикои си - но както казах това ми се видя тъпанарско и го заебах.

Сря Авг 15, 2012 10:19 pm
Профил

Мнение Re: Altium Designer Summer 08
А някой дали е срещал готови скриптове за правене на планарни трафове за туй чудо?

Нед Авг 19, 2012 7:31 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 126 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща