| Автор |
Съобщение |
|
am stereo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
 и все-пак -защо трепти црт монитора и дегауса не помага ....
т710в модел но ми се струва,че е от натоварването на фазата от реактивни мощности в пикови моменти.....ако е така какво помага--
- четох по тв форуми,че изсъхваши кондензатори по захранването биха били фактор също.....
--или 5-6 такива
собствено производство
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Ное 04, 2009 10:16 am |
|
 |
|
zaphod
|
дегауса е за намагнитване на маската, няма нищо общо с трептенето. имахме в стария офис един монитор дето трепти, оказа се последно че в стената зад него минава кабел.
|
| Сря Ное 04, 2009 10:39 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
прав бях,че смяната на рефреша е временна помощ - пак се разтреперррри...а и зад моя няма стена или кабеляци 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Ное 04, 2009 11:37 am |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Намери източника на електромагнитни смущения, който се намира някъде наоколо около монитора ти;
най-вероятно това са кабели, ма които е закачен мощен консуматор. С включване и изключване на консуматорите наоколо може би ще откриеш причината.
Бас държа, че ако си включиш компа на UPS, и идеш да биеш централния шалтер на сградата, монитора ти ще спре да трепери.
Възможни решения:
1. Минаваш на 14-15" монитор, те са по-устойчиви, и на висока честота на рефреша - 85, 100, 120 Hz
2. Сменяш ЦРТ-то с ТФТ, и забравяш за проблема.
(препоръчвам второто).
|
| Сря Ное 04, 2009 11:53 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
ама случайно да има тонколони? 
|
| Сря Ное 04, 2009 11:56 am |
|
 |
|
plameniv
|
Малко повече информация дай!
Каква ти е видеокартата?
На каква резолюция работи ?
На каква честота на опресняване се мъчиш да го подкараш, при горните условия?
Ако има 2-ри изход за нормално видео, може да си го забравил включено към някакъв видеовход (видео или телевизор), в някой случай видокартата се превклчва в режим на 50Hz и на 2-та екрана, и тогава е нормално да ти трепка на CRT-то.
Може видеокартата да ти е калпава и да не поддържа резолюцията на която мъчиш монитора.
Въпросителните са твърде много за ясен отговор?
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Ное 04, 2009 12:24 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Кажи, дали трептенето е равномерно по цялата площ или само в някоя част, напрм. ъгъл или страна. Ако е по цялата площ, проблема вероятно е монитор/видеокарта/свързващ кабел. Иначе търси проблема от външни смутители, като тонколони, мощни кабели и т.н.
|
| Сря Ное 04, 2009 2:20 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: и все-пак -защо трепти црт монитора и дегауса не помага
Абе някъде има силов кабел който като се натовари и магнитното му поле става достатъчно за да разлюлее картината на монитора...
Такъв проблем го имахме навремето в една компютърна зала. Наложи се да местим кабела захранващ цял блок за да се махне трептенето.
P.S. А тая простотия вече и в метро ли я продават?!?!?! 
|
| Сря Ное 04, 2009 5:45 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
При мене стария ми монитор (CRT 17'') трептеше силно и то особено зимно време. След дълго търсене се оказа , че по решетката на терасата ми (на първия етаж съм и имам решетка на терасата, а монитора е на 2-3 метра от нея ) тече около 7 ампера някакъв уравнителен ток. Проблема се реши като си купих LCD 
|
| Сря Ное 04, 2009 6:14 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Много е вероятно да имаш кофти захранване. Имал съм такъв случай - обекта с две захранвания - монитора трепти, стои накриво, бъчва и други екстри непозволяващи въобще да се работи. Обърнахме на другото трафо и заспа. Премести монитора в друга стая и ще разбереш дали имаш някоя от по-горе изброените причини.
|
| Сря Ное 04, 2009 6:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
А може да имаш и ТВ тунер или пък уредба включена към звъковата карта, изобщи всяка маса на външно у-во може да доведе то това трептене, иначе на 75 Hz не трябва да виждаш трептене.
|
| Сря Ное 04, 2009 9:10 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Аз на твое място бих си закрил партидата в енергото.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 05, 2009 7:57 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Може да трепти именно заради де-гауса. Има реле, което трябва да пусне размагнитвачката за няколко секунди и да я изключи. Ако е постоянно включена, ефекта е точно трептене
|
| Чет Ное 05, 2009 1:25 pm |
|
 |
|
am stereo
|
нищо нее включено към звуковата или видео картата-нв6200 агп на 600х800 на 85хц пак трепти - включен е в компа с 2 жилилен кабел  собствено производство до сега много ядове нямах....
-казвате,че и ю пи ес не помага значи  ....щото имам 1 слаб не зареждан от 3-години...а дегауса си е здрав и изряден на монитора
иначе съм на 1 етаж и---под терасата встрани е разпредлителното ел.табло между входовете-на на 15м от монитора е,а етажното табло на 10м,асансьора е на 8м...
|
| Чет Ное 05, 2009 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хммм аз дълго врме съм работил само с CRT-та, а и продавах много, верно основно втора ръка, т.е. читави модели, Eizo, Yama, NEC но никога не са ми трептели без нищо, когато си вързах оабче каблената започна, проблема се реши като теглих един заземяващ кабел от парното до буксата на антената където влиза в тунера. Подбен проблем имах и скасетофона, който позлвах за усилвател, но него лесно го развързах, хем не беше с импулсно.
|
| Чет Ное 05, 2009 9:14 pm |
|
|