Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ARM ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
дам , така като гледам май PHILIPS отпада , и значи трябва да гледам нещо за Cortex M3 защото мисля поне близките няколко години да не сменям платформа , но това Cortex M3 май ще ме озори 8O . Luminary гледам , че имат и стартер китове и нямат 100 долара .

Чет Ное 05, 2009 10:17 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Cortexa е малко по лесен за усвояване от 7TDMI. Всъщност не е по-лесен, а по - контролер и по малко процесор, което го прави по близък до малките с които съдейки от аватара ти си работил.

Чет Ное 05, 2009 10:46 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Cortexa е малко по лесен за усвояване от 7TDMI. Всъщност не е по-лесен, а по - контролер и по малко процесор, което го прави по близък до малките с които съдейки от аватара ти си работил.

Абе на хартия и си мислех, че ще е по-лесен... Ама първо като знам ти през какви перипетии мина докато подкараш гнустата за него... Не че аз като почвах 7-ците всичко беше гладко, ама поне проблемите си бяха само в моя телевизор.

А и сега косвено почнах с куртекс и познай - дърво, мамка му! Правя сниферче за SWO-то и хубаво смятах да го почна с UART, ама така стана че се почна с манчестер кодирането. Обаче тия са големи гамени. Значи на хартия казват че всеки пакет започва със старт и завършва със стоп бит. И ако е единичен пакет наистина е така. Но ако му направиш два стимула и трябва да прати два пакета, вместо да направи
старт-5 байта-стоп старт-5 байта-стоп
прави
старт-8 байта-стоп старт-3 байта-стоп

Демек си смесва данните от различни пакети както си иска... Хайде, тва се оправя лесно, игнорирам старт/стоп и на автопилат... И там да се ухиля и пак озъбване! Като се пуснат асинхронни стимули и се случи така, че се появи нов пакет точно когато праща стоп бит - се чупи стоп бита. Прави едно стробче със случайна дължина дето ми бърка работата... Ако го нямаше горния бъг, щях да игнорирам сигнала, когато очаквам стоп бит. Да ама ако то е решило да слепи два пакета и е разместило стоповете ще изпусна бит и става мазало... Няма как и да го разпознавам тоя чеп автоматично, щото дължината му варира и понякога си прилича на нормален бит... Изобщо не виждам как да направя workaround...

Първо си помислих, че е бъг на ST, ама пробвахме и на Луминари и там същата боза, явно бъга си е на АРМ... Явно много са бързали с тия куртекси! При АРМ7 досега не ми е известен нито един бъг на ядрото.

Бтв, някой ползвал ли е SWO TRACE на тия куртекси?

Чет Ное 05, 2009 11:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами бъгаво е да. То май официално си има два релиза на ядрото.... Едното бъгавичко, другото не чак толкоз. :(

Поне в ератата на ST, ясно си личи кой бъг е на ядрото и кой на ST.

Чет Ное 05, 2009 11:59 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Мнение 
Ето тук има нещо, което е направено за начинаещи. Само с три - четири кликания и си замигал кортекса. Всичко е фрии като работи с CS Lite (инсталира се отделно) само че, ...има си и буболечките. Момчетата от екипа са любезни и отзивчиви, бързо коригират бъговете, а са и в началото. Ако желаете уважаеми форумни богове :) , моля да погледнете.
http://www.coocox.com/

Последна промяна fan на Пет Ное 06, 2009 10:09 am, променена общо 1 път

Пет Ное 06, 2009 12:23 am
Профил

Мнение 
Zdrav написа:
kiiid всеки път ме изпреварваш :) Тъкмо да напиша: "kiiid кажи нещо за PSoC-a" и ти вече си написал :)

Ми как няма да те изпреваря, аз живея в утрешния ден (буквално!) :D

А PSoC-а не е лош, но IDE-то му допринася 50% за това което е

Пет Ное 06, 2009 4:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
fan написа:
.....

Ми харесва ми интерфейса на страницата - просто и ясно по гугълски...

Абе то сега се понароиха тулчейни за Cortex. Ей го и ягартото вече пише че ги подържа....

А оня дето аз го събирах... бах мама му, да бях изчакал 6 месеца, вместо да се мъча като :evil: Половината време за проекта, отиде в събиране на тулчейн :evil: Е поне стана накрая.

Ти сега какво ползваш? Че той оня моя си имаше някой бели петна, дето така и не можах да подкарам като хората.

Последна промяна Цецо на Пет Ное 06, 2009 10:21 am, променена общо 1 път

Пет Ное 06, 2009 10:11 am
Профил ICQ

Мнение 
Дебъгера са се постарали да изглежда 1:1 с Еклипския. Имат собствен Jtag на основата на WIGGLER за USB с FTDI. Има всичко необходимо(библиотеки,собствен boot loader), освен това предлагат и OS, Flash Programmer.

Пет Ное 06, 2009 10:18 am
Профил

Мнение 
Ми твоя си ползвам и това на coocox - a си бачка с него, намира го щото е сложен там където е по подразбиране.

Пет Ное 06, 2009 11:39 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2