Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
туриха ми скоба за 4 мин закъснение 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение туриха ми скоба за 4 мин закъснение
вярно, позагубил съм тренинг, ама тия са го подкарали като спортна дисциплина...
мутроподобното същество, дето дойде да ми махне скобата ми обясни, че имали заповед за пресрочване с 5 мин на талон и 2 мин на SMS (!) да слагат скоби.

интересно, с цезиеви часовници ли да ходим всички?
много освирепяли тия помияри от мобилния център... дали има връзка идващите избори?

Вто Ное 10, 2009 6:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тук нямат практика да слагат скоби, щото са много малко смелчагите, дето могат да си позволят да просрочат времето за паркиране. Често съм виждал в града някой да се набира по тротоара, спира пред машинката и почва да пълни с монети, след което се връща бавно и напето, с израз на голямо облекчение на лицето :-) Но до 5 минути като, че ли не глобяват.

Вто Ное 10, 2009 8:27 pm
Профил WWW

Мнение 
Големи са помияри да, преди месец някъде спирам пред офиса, качвам се, събличам се, т.е. вадя лаптопа, пускам SMS поглеждам през прозореца и виждам че имам скоба. Слизам долу предполагайки че са наоколо ама ги няма никакви, гледам бележка, проверена 9:58, вадя аз бе;лежка от м-тел и гледам час на издаване 9:56, сега че карам бързо карам, ама за 2 мин от офиса на м-тел до там където паркирах няма начин, поне 3-4 мин ми е до съдебната, да не говорим че чаках и сфетофара на витошка и патриарха, т.е +1 мин, отделно поне 2 мин чаках за да паркирам. Звъня аз да ги викам да я свалят, минават 15 мин никой не идва, звъня пак, няма такъв контрольор, с такъв номер, как да няма бре, като ми е пред очите. Съответно се вбесих и питам кога е сложена скобата, ами била сложена 10:5 или нещо такова, кажи речи 10 мин след като е проверена за пръв път, поглеждам телефона SMS изпратен в 10:06 ..... в багажника имаш шлайф, и съвсем сериозно се бях навил да я срежа, ама от магазина не ми дадоха ток, а от офиса ми дойде малко далечко ... та тия помияри закопчават и слагат бележки колкото да ги има, или просто времето им е тотално грешно. Предполагам мтел позлват тайм сървър, отделно че компютъра ми също изпозлва, и часовника на телефона си беше верен, а и телефона ако се не лъжа ползва тайм сървърите .... отделно при тях не може да има проблем с времето, аз пращам от М-тел, те получават от М-тел, т.е. сървъра на М-тел не може да даде друго време ....

Няколко пъти ми се случва да ми звъннат, току що ви е сложена скоба, виждаме че сте пускали СМС ще слезете ли да си платите глобата ....
Интересно ако съм с някоя по лъскава кола не слагат скоби, Q7 като я карам никога не я закопчават .... също като спирайки на алабин мога и 2 часа да не пусна и няма проблем, никой не слаг ани бележка ни скоба, спра ли обаче в пресечката са много бързи. От доста време се чудя нема ли някакъв служебен абонамент за тая синя зона, така като седя повече в офиса си отиват едни 150-200 лв на месец за SMS, ама не мога да намеря кого да питам, тия на улицата не занят, ония на телефона за паяците не знаят, в интернет нищо разбираемо не намерих, едно време имаше, прочетох че вече нямало ....

Вто Ное 10, 2009 9:45 pm
Профил

Мнение 
Всичко е въпрос на гледна точка. Просто служителят си върши работата - може би взема процент от глобите през неговата смяна знам ли?!
Но откакто разшириха синята зона в центъра на софия винаги има място и за мен специално е много удобно.
Сега сигурно ще се изпишат хиляди редове как парите които се плащат за паркинг отиват в нечии джобове и т.н. и колко нагло е това но:
- сигурно в паркинги и гаражи работят поне 100 човека значи 100 семейства живеят от това и хубавото е, че са българи а не както във фирмите за чистота;
- винаги има място и за паркиране;
- плащам си с СМС и не губя време в разправии;
- сложиха колчета и вече може и да си пешеходец по улиците между ботев чак до площад славейков;
- като цяло се опразни центъра - значи и хората в кооперациите там живеят по-добре;

изобщо аз виждам само плюсове, защото като си спомня преди 5 години специално между ботев и витошка беше мравуняк от коли и хора и съм сигурен, че много пъти ви се е искало да се паркирате дори и за 2 лв. на час ама места не е имало ........

И Тони това за Q7 си е или чиста случайност или просто приказки за масовата конспирация с БГ. защото на чисто нов Volvo 70тка сложиха скоба и то на 15тата минута.........

Сря Ное 11, 2009 9:07 am
Профил WWW

Мнение 
Eй, живот си живеете в София. :D Голямо разнообразие - колчета, смс-и, скоби, служители... Всичко си имате. Даже с лека завист взех да си мечтая да дойде някой на поляната пред къщи да ми сложи скоба на колелото. :P

Сря Ное 11, 2009 9:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
мен лично също ме кефи синята зона. Щото аз рядко влизам в центъра с колата. Преди беше ад, нямаше къде да се спре. А сега по се намира. Пускам СМС-то и си паркирам. Ама това щото рядко ми се налага. Обикновенно отебавам автомобила някъде извън центъра и от там я на метро, я на трамвайчето. Па то лошо нема, социализирам се, че иначе с тоя шибан компютър - живи хора само в къщи и в работата срещам :)

Сря Ное 11, 2009 11:06 am
Профил ICQ

Мнение 
Абе според мен винаги е имало къде да се спира, най-малкото сега няма повече място, в смисъл такъв че синята зона е токова заета колкото и преди без нея, но и преди и сега се намират места. Почти винаги спирам в синя зона, лошото е че според мен се злоупотребява. Навсякъде по света има някакво гратисно време, 5, 10, 15 мин, тук никъде не е регламентирано колко е, ако 5 мин е 5 мин, и не могат да те закопчеят по рано, а тук никой не знае, и специалнов моя слуачй си е нагла лъжа, бележката е сложена заедно със скобата.

Сря Ное 11, 2009 7:41 pm
Профил

Мнение ПЛАЩАМ=ЖИВ СЪМ
http://dnes.dir.bg/2009/11/18/news5399234.html

Сря Ное 18, 2009 11:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Само с истинско оръжие в ръка, ще успеем да обясним на чиновниците, че обществените пространства в града са ОБЩЕСТВЕНИ (казват им по модерно му публични), и всеки гражданин има право на свободен достъп. Те не са собственост на общината. те са общи!

Чет Ное 19, 2009 12:16 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Ако продължават в този дух, тези май няма да изкарат дълго...

Чет Ное 19, 2009 1:23 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Както ми е отминало желанието да оставам в София да работя, те хептен ще ме откажат ... :(

Чет Ное 19, 2009 1:25 am
Профил

Мнение 
Тия още малко и може да се окажат първото насила свалено правителство у нас, виденовата зима може да стане на бойковата зима ... утрепки малоумни, не знам как си представят че ще ме накарат да платя за да паркирам пред нас, скоро ще искат пари за да си паркираш и в гаража .... тоя специално трябва да бъде завързан на площда, набит на КОЛЧЕ, та да не умре бързо, и малко преди края изгорен с добре изсушени дръвца, та да няма дим от който да изгуби съзнание, въпреки че може би собственоръчно разфасоване ще ми достави по голямо удоволствие.
Тая държава без революция няма да се оправи, не са виновни нито мутрите нито мошенниците, а са виновни ония путки дето си ги избираме, ама не тиха ами кървава революция, аз съм сигурен че ако обезглавим всички министри, депутати, и персонал в парламента, министерски съвет и президентство, следващите въобще няма да са толкова нагли.

Чет Ное 19, 2009 9:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това с плащане за паркинга пред блока, просто няма как да стане. Това са поне 500 000 човека които нямат никакво намерение да плащат за такова нещо. Няма как да сложат скоби на толкова народ, нито да ги качат на паяка. А и такова нещо незнам да има някъде по нормалния свят - повсеместно плащане независимо къде си.

От друга страна за в центъра съм съгласен, че трябва да има скъпо платен престои особенно за хора които не живеят там, а са приходящи. Центъра в София е сравнително благоустроен в транспортно отношение. Все пак има метро и няколко трамвая, т.е. има лесен и бърз достъп от всяка точка в периферията. Не е нужно сулю и пулю да си развозват задниците и да паркират където им скимне.

Също така в паркинга пред блока трябва да се въведе ред. При нас например, настроиха сума ти нови блокове без паркинги. И нашия паркинг стана ад. В западна европа паркинга пред блока е само за тези в блока. Имат си талончета и така. Другите да плащат.

Чет Ное 19, 2009 9:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Тия още малко и може да се окажат първото насила свалено правителство у нас, виденовата зима може да стане на бойковата зима ... утрепки малоумни, не знам как си представят че ще ме накарат да платя за да паркирам пред нас, скоро ще искат пари за да си паркираш и в гаража .... тоя специално трябва да бъде завързан на площда, набит на КОЛЧЕ, та да не умре бързо, и малко преди края изгорен с добре изсушени дръвца, та да няма дим от който да изгуби съзнание, въпреки че може би собственоръчно разфасоване ще ми достави по голямо удоволствие.
Тая държава без революция няма да се оправи, не са виновни нито мутрите нито мошенниците, а са виновни ония путки дето си ги избираме, ама не тиха ами кървава революция, аз съм сигурен че ако обезглавим всички министри, депутати, и персонал в парламента, министерски съвет и президентство, следващите въобще няма да са толкова нагли.

Едно време беше фен на синята зона. Аз ти казах, че също нямам нищо против, но побългарения вариант на системата и алчността за пари, в един момент ще разпростре зоната и до паркинзите пред блоковете. Сега гледайте чудеса.

Чет Ное 19, 2009 10:25 am
Профил

Мнение 
На българина му трябваха маса години да му дойде акъла, че държавата не е длъжна да му дава жилище. Да видим след колко още ще проумее, че общината не е длъжна да му осигурява паркинг и гараж за колата.

Чет Ное 19, 2009 10:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща