Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
Много интересен бъзик, също така крайно безполезен
Току що го пробвах с подръчни материали (батерия, неодимов магнит и парче тел) и наистина се върти. Вариантът с висяща видия също работи. Зарибително е
Днес на работата ми остана малко свободно време и прецизно пресъздадох класическата постновка и по-популярното от ютуба ама ядец, т.е. с обикновени ама мноо мощни магнити и железа. След това изчегъртах НЕОДИМОВИТЕ магнити от едно DVD и въпреки правоъгълната им форма завъртях винтче (слаби са да държат ААА батерийка и прекалено правоъгълни за рамката от тел) и к'во се оказа: върти се, ама само ако подаваш ток върху самия магнит, не на друго място. Освен това голямо влияние оказваше размера на главичката на винта. Не помогна и прецизното заостряне на винта, контактуването на върха с лагерна сачма и специалната стойка. Ако подавам тока на друг диск, не на магнита, въртенето спира.
Май взе да ми се изяснява "защо точно сега се преоткри този двигател и защо единственото му приложение е да пълни ютуба" - заради неодима. Оттук нататък хипотези много ама не ми се занимава повече.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл