Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Помощ ... Съпортват ни от IAR ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Помощ ... Съпортват ни от IAR ...
Ей - IAR-ци ме разбиха ...
Как така от поне 20 години правят компилатори за 8051 ядрата и още имат генерални проблеми с тяй ?!? (пое аз преди 20 год. за пръв път се сблъсках с техен компилатор ...)

Пиша им, че имат проблем, но някакъв "паяк" от съпорта им 5 пъти ми обяснява общи приказки - без да се заклати и да провери за какво му пиша ... Та трябваше да се занимаваме и да изследваме какъв е проблема - и с "примери" от кода ни да им "доказваме" че имат проблем в компилатора ?!? А проблема е с подръжката на вторият датапоинтер в CC1110. Интересно как ли IAR-ци поддържат ядрата с по 8 датапоинтера ?
В нашият случай те са само 2 ...

Нямам представа как другите компании съпортват продуктите си, ама това е пълно безобразие ... :evil:

Ползваме и Keil за ARM, но там до сега не сме имали такива проблеми ...

Миналата година пак им рапортувахме за бъг, който ни казаха, че ще оправят след 15 месеца ?!? Интересно какво става след като изтече "подръжката" ни от IAR?

НЕзнам как им е средата за MSP и АVR, но ако ви трябва среда за хх51 - моят съвет е "БЯГАЙТЕ ОТ IAR" и ползвайте Keil...

Вто Дек 08, 2009 4:24 pm
Профил

Мнение 
Мда... и аз ви разправям за тая велика фирма, ама не вярвате ;-)

Вто Дек 08, 2009 4:41 pm
Профил

Мнение 
Ето още една причина да се работи с безплатни развойни среди ... И те имат проблеми, ама поне не плащаш за тях и разни "паяци" не ти обесняват че всъщност това не е проблем а фичър ... или пък че ще фикснат проблема след 15 месеца примерно (след като годишната ти подръжка вече е изтекла)...

Вто Дек 08, 2009 6:32 pm
Профил

Мнение 
По отношение на втория дейта поинтер 8051-чиповете един с един няма напълно еднакви, та може да е някаква дреболия от сорта на сбъркан адрес на регистър.
Какъв е точно "генералният" проблем, ако не е тайна?

Вто Дек 08, 2009 6:36 pm
Профил

Мнение 
Ето част от писмото ни до IAR ...

Цитат:
As Emil has mentioned before more of the functions that we using are
"__idata_overlay" type so if a function is going to use the second data
pointer the compiler call the function "?OVERLAY_SAVE_DPTRS_1" to save DPTR1
value before to save other contexts calling the function
"?FUNC_ENTER_OVERLAY". The problem is that the "?FUNC_ENTER_OVERLAY" expect
R0 to point to first free cell of overlay area but instead of this when
"?OVERLAY_SAVE_DPTRS_1" has been called first the R0 point to the cell when
MSB of DPTR1 has been saved.

Ta след запазването на поинтера - извиканата функция го омазва в случай, че и тя ползва вторият поинтер ?!? А-ми ако поинтерите са 8 а не 2 както в нашият случай?

Стигна се до там, че да ни съветват да не ползваме "оверлейни" функции ?!?
Първо след като декларират, че поддържат __idata_overlay - ами наистина да го поддържат, и второ - реентрантният модел на функциите не ни върши работа, щото като се събудим - трябва максимално бързо да свършим работата и да приспим процесора. Та локални променливи от стека или сататични от __idata_overlay пбласта променливи ще аксесваме по-бързо и ефективно според тях ?

И тази фирма поне от 20 год. прави компилатори за хх51 ...

За някои паяшки проектчета в които не се гонят микросекундите и рам памет има бол - IAR може и да е някакво решение ... знам ли ... Нашият случай обаче не е такъв...

нямам думи ... :(

Вто Дек 08, 2009 6:54 pm
Профил

Мнение 
Ех, не... има и фирми с читав съпорт. Но за съжаление, IAR не е сред тях ;-)

Аз им пращам описание на бъг, който не ме бърка, просто да си го фикснат, а те ми отговярят, че ме нямало в тяхната база с клиенти. Всяка нормална компания би благодарила, щото бъг репортите са нещо ценно. Но тия са уникални брадвари и не само съпорта... маркетинга им са тъпи като блондинки, само дето не са блондинки :D

Вто Дек 08, 2009 7:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми кво се учудвате бе?

Известни са тесните връзки на IAR и TI.

Има от кого да се научат на "отношение" към клиента :) Краварите нямат равни в тая насока.

Вто Дек 08, 2009 7:30 pm
Профил ICQ

Мнение 
С кейл съм нямал никакви проблеми, IAR ми стана противен още след иснталацията, това още навремето като пробвах верисята му за пикливци, от тогава не съм го пробвал .. май по едно време бях сложил янкакъв за проба, но отново го махнах бързо, не помня дали беше за 51 или за някоя друга архитектура.

Сря Дек 09, 2009 12:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
ами не знам защо се учудвате, точно щото ги има от 20 години, е логично да се предположи че няма да бързат с оправяне на бъгове. нас ни има само от 5, а вчера като предложих на шефа да оправим една функция в СДКто, той вика "направи нова". нали се сещате че ако оправим старата, маса код който бачка благодарение на това че е бъгава ще спре да бачка. много си е адекватна даже тая политика, който иска бърз съпорт - да търси нови фирми, дето сега изгряват и искат клиентите да ги обичат.

Сря Дек 09, 2009 9:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тексас имат #1 съпорт в щатите, и каквото дойде навън ;)
ако бяхте дошли във Велинград щяхте да видите какви красиви девойки са в съпорта на ТI :D

Сря Дек 09, 2009 10:34 am
Профил

Мнение 
А-ми ако ни бяха поканили - щяхме да дойдем. Миналата година в София ни поканиха и уважихме поканата им. Май тази година някой ни е "проспал" или е решил, че не сме важни и е икономисал някакви пари ... знам ли :?:

Сря Дек 09, 2009 11:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Покани имаше. Акерман се погрижиха за това, спор няма.

Сря Дек 09, 2009 12:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]