|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:11 am
Какви са ни очакванията за 2010 година
Какви са ни очакванията за 2010 година
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Тука работата е за оплакване, ама тотално, проблема е това че хората не им се работи, но сериозния проблем е че на никой не му се работи. На общака в германия без значение дали е чистокръвен ариец или цигане от филибето, им се работи еднакво малко, и то точно толквоа колкото и на тия тук, та мож еби и по малко, проблема обаче почва от по горните нива. Значи да се разчита само на съвеста на работника е нещо нереално, бих казал утопично, има такива хора но са толквоа малко, че все едно ги няма. Аз понеже все по големи обекти се мотам напоследък, та водя редовно наблюдение, какво става у нас, има оперативка, в процеса на работа, изобщо не говорим за предварителни планировки, та питат г-н Х, абе вие кога ще пуснете кабелите за захранващи трасете ами до понеделник сме готови, това го казва човек, който знае че може да стане до понеделник ама не тоя закойто обещава, той си знае че за да ги пусне му трябват не 3 а поне 6 дни, да но пък като почнат да пускат от 6 стават на 16 ... след няколко дни питат г-н Y , абе добре тук явно има грешка, трябва да се монтират ето тия табла, кога може да ги доставите и монтирате, аааа казва той, ми до края на седмицата ще са монтирани. Тук вече аз доста песимистично задавам въпроса, дали са сигурни в това, щото дори само за едната част са 8 големи и 20 малки табалца, даже на склад да ги имаш е трудно за това време да се направят и монтират ... да бе сигурни сме, съответно моите хора седят и чакат защото като с елсожат трябва да се свържат към нас, това беше преди две седмици, в момента има сложени 4 табла от големите, и 20-на от малките, имат още един куп големи и малки.
Значи проблем едно, дори в работна обстановка, когато всичко е ясно като затруднения и проблеми, и производителност, масово ръководителите не дават реални сроковемнто ги преценяват, нито се стараят да ги спазват.
От там отиваме на по ниско ниво, да ги наречем бригадири, вместо това да са хората които да знаят какво трябва да се свърши конкртния ден, да са си планирали времето и хората, да следят дали всички работят те са най-големите скатавки, вървя из обекта и гледам как на групички хора се моткат, в някои групи се моткат на чело с бригадирите си.
Друг фактор, примитивна екипировка, отиват и имат да пускат километри силови кабели, които са тежки, на големи макари, за тия макари нямат стойки, някакви измишльотини, само дебнат да спрем да работим та да изпозлват нашите стойки, значи з времето когато позлваха наши стойки изтегляха почти три пъти повече кабел .... какво да кажем. За всяко нещо изпозлват машини на 220 В, трябва да пробият нещо или дърпат макари или носят генератори, моите екипи имат акумулаторни машини на хилти, и не са толкова скъпи, но нито влачат кабели нито агрегати. Ако случайно имат някой гайковерт, който го ползват и като пробивна машина ми праив впечетление че масово нямат резервни батерии, а и ползват аматьорски модели, в най-добрия случай някой бош, който така или иначе не става за сриозна работа, в резултат, 2 часа работтят 1 час зареждат .....
Та тия три фактора са най-основни, взети заедно определят ниската производителност. Масово виждам как фирма изпратила 20 човека екип, работи с 2 човешки сили, останалите се моткат, или се правят на началници. Та докато не се научат шефовете че не е достатъчно да даваш някакви заплати, че работат се върши с оборудване и инструменти, че преди да дадеш срок се прави планиране, че не може да очакваш да пратиш екип мързелици със мързелив и безотговорен ръководител и да се надяваш всичко да стане в срок, дори да си го утроил спрямо предвижданията. Също така е много важно в един екип да има хора които да го дърпат, при мен хората работят в екипо по 2 или 3-ма, винаги се стряма на най-много два екипа да има един член който знам че работи съвестно, това улеснява работата на ръководителя който е на обекта, съответно и моята. Смея да твърдя че последните няколко обекта са изпълнени като по учебник, но вместо да си прибера хроата и всичко да е свършено, сега ги моткам по двама трима, да вършат по малко на седмица, щото другите мърлячи не могат да си свършат тяхната работа, днес няма скари положени, утре няма къде да вържеш кабели, пращаш хора да програмират няма ток .... обект който е планиран за 50 дни, го приклщчваме за 30, и от там насетно още 20 не може да завърпим разни дреболии щото все някой не е готов, скоро почвам да съм в пресрочкана даденото време, никой отговорност не може да ми търи дори неустойки ми дължат щото ме бавят и не ми осигуряват фронт за работа ама какво от това, хората почват да мрънкат ми ние що си давахме зор като глей колко време мина и още няма готовност да свършим .... трудно се поддръжа работна дисциплина в тия условия.
|
| Чет Дек 10, 2009 9:22 pm |
|
 |
|
zaphod
|
абе долара потъва, ама и по-ниско е бил, златото хвърчи, ама и по-високо е било.
|
| Чет Дек 10, 2009 11:31 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Дек 16, 2009 9:05 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Защо ни е трудно да печелим пари по европроекти?
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗАЩО
А ДО КОГА ЩЕ НИ РАЗИГРАВАТ Е ВЪПРОСА
пределно ясно е че не получваме пари защото ЕС няма никаква нагласа да ни дава, а само да взима пари от България !
НИКАКВА ЕВРО ЗОНА НЕ НИ ТРЯБВА !
НИКАКВИ ЕВРОКРАТИ НЕ НИ ТРЯБВАТ !
НИКАКВИ ЕНЕРГИИНИ ЛОБИТА НЕ НИ ТРЯБВАТ !
НИКАКВИ САНКЦИИ НЕ НИ ТРЕБВАТ !
НИКАКВИ ЗЕЛЕНИ-ЕКО- ИЗМАМИ !
НИКАКВИ ЗЕЛЕНИ НЮИОИСКИ ДОГОВОРИ !
ДА СИ ВЗЕМАТ ЗЕЛЕНАТА СМЪРТ И ДА СИ Я ЗАВРАТ ОТ ЗАД !
НИКАКВИ ЗАПАДНИ ФИРМИ ПИЯВИЦИ КАТО ЧЕЗ- МЕРТО -ЕОН -БИЛА-КАУФЛАНД И ТН НЕ НИ ТРЕБВАТ
НА НАС ЕВРО СЪЮЗА НИ ИЗЛИЗА СКЪПО И НИЕ НЕМАМЕ НУЖДА ОТ НЕГО !
АЙДЕ КАТО ИЗЛЕЗЕМЕ ОТ ЕС ТОГАВА ИЗВЕРГИТЕ ОТ ЕС ДА НИ ОБЯСНЯВАТ ЗАЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ЕВРО-ПАРИ А САМО ЗАСЛУЖАВАМЕ САНКЦИИ !
КАКВИ СА ТЕЗИ ОБЯСНЕНИЯ ЗАЩО ЕВРОПА НЕ ДАВА ПАРИ !
МЕНЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗАЩО ЕС НЕ ДАВА ПАРИ !
МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЧЕ ЖИВОТА В ЕС Е АБСОЛЮТНО НЕПОНОСИМ !2010 БЪЛГАРИЯ ИЗВЪН ЕВРО СЪЮЗА ! !
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Дек 22, 2009 6:18 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Баси, що не потърсиш някой форум за психиатрична помощ? 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 22, 2009 7:14 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
http://www.investor.bg/?cat=6&id=91803
Ако Европата не се замисли как да ги озапти поне малко, лошо ни се пише!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Дек 24, 2009 10:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Лошо се пише на тях самите  . Пича от статията просто си няма на идея колко е прав с това си изречение:
"Но тогава какво пречи в един момент целия Китай да се окаже балон и да гръмне?"
Само за последната година китайците са напечатали с 30% повече пари, правителството им харчи като лудо за инфраструктурни проекти и за субсидии за износ. От 7.7% ръст на БВП 7% са заради стимулите, а 45% от БВП-то им е основно заради харчовете на правителствто. Строят цели градове, които остават празни, молове, небостъргачи, фабрики и т.н. Китай така ще гръмне, че ще се чуе чак в съседната галатика  .
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... w2m.3un3dk
http://video.iptv.org/video/1218530801
http://www.youtube.com/watch?v=ektMQGbW ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=0h7V3Twb ... r_embedded
И още хиляди примери има. Както са казали старите хора - каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи  .
|
| Чет Дек 24, 2009 10:48 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, гърма от балона в щатите и "западните" братовчедски икономики може и да го преживеем...
няма да чуваваме десетина години и ще преглъщаме като риба на сухо, приседнали от акустичния удар, но може да ни се размине само с главоболие и липса на апетит.
но когато китайците гръмнат... ще има гърмежи.
все още си мисля, че излизането от сегашната криза няма как да стане бе кютек.
само дето ми е трудно да разбера кой кого ще кютечи.
|
| Чет Дек 24, 2009 11:13 pm |
|
 |
|
Lupus
|
По този повод македонеца рекъл: "Абе ке ги тепаме, ама дека ке ги копаме?" 
|
| Чет Дек 24, 2009 11:24 pm |
|
 |
|
sthx
|
Пшшшт... За главния си кредитор лошо няма да хортуваш...  Учи се!
Клитън едва я избраха за държавен секретар и на следващата седмица отиде да се моли в Китай. Сега като ходи цялото президентско войнство там, нямаше ги темите за правата на човека, на непалеца, на жените... Що ли се получи така?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Дек 24, 2009 11:30 pm |
|
 |
|
Lupus
|
|
| Пет Дек 25, 2009 12:04 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе филмчето за новия град, дето седи празен е впечатляващо...
разхождайки се вечер по булевардите на шанхай се виждат доста тъмни сгради на по 20-30 етажа.
е, не са небостъргачи, но има и доста небостъргачи, дето даже не са пускани в експлоатация - завършена е сградата, но не е лъскана никога след края на строителството. а продължават да строят нови, при това с добро темпо.
може би, хората с излишни йоани ги вкарват в местни имоти, защото тяхната валута не става за друго.
един вид капиталистическо инвестиционно строителство на социализма. не претендирам, че дори поназнайвам материята.
на всеки 2 месеца откриват нова станция на метрото. хората по улиците изглеждат доволни, добре облечени.
кръчмите се пълнят. можеш да се нахраниш и за <1 евро и за 50, зависи от чувствителността на гнусомера ти.
и са с огроооомно самочувтвие...
|
| Пет Дек 25, 2009 10:44 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Бе нека работят хората, като имат желание. Проблема ще настъпи когато позабогатеят, понадебелят и ги домързи и тях (като нас) да бачкат за жълти стинки. Къде ще търси тогава Дедо Коледа нови джиу-джета, не знам. А и не продават те евтино, другите продават скъпо.
|
| Пет Дек 25, 2009 5:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ако ти е интересно мога да ти покажа как нито Китай са главния кредитор на щатите в момента, нито пък който и да било извън самите щати. От началото на кризата до сега основен кредитор на САЩ са си вътрешни капитали (частни и фирмени) и ако не се лъжа само около 35% са международни като да, от тях може Китай да има най-големия дял  . Ето тук едно линкче, което показва нещата набързо:
http://jessescrossroadscafe.blogspot.co ... uries.html
|
| Пет Дек 25, 2009 5:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Дедо, всичко е на кредит, защото за разлика от Обама - тяхната партия като каже на банките давайте заеми и те дават, защото партията е казала и на фирмите/хората - взимайте заеми. Тук тоя номер не става - Обама вика на банките да дават, те му викат ОК, ама няма на кой да даваме, защото вече никой не иска. За една година спестяванията се вдигнаха относително, спрямо кредитите с 3% тук - предишните години намаляваха с толкова. Сметни как частната задлъжнялост тук е от порядъка на 250% от БВП, който е около 13 трлн. долара - демек общо около 32 трлн. и 6% разлика от миналата година са около 2 трлн. долара не влезнали в икономиката като потребление. Демек около 50% от Китайския БВП или с други думи целия им износ за една година  . Германия (най-големия износител в света) тръгва да търси заеми след нова година и прогнозите са, че няма да може да остане в 3-те процента бюджетен дефицит - правете си сметката  .
|
| Пет Дек 25, 2009 6:01 pm |
|
|