Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Инормация за книги относно PIC за начинаещи 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Инормация за книги относно PIC за начинаещи
Добър ден уважаеми колеги
започнах заминамието си с PIC microcontroller, като нов в областта имам нужда от помощ и насоки . Благодарен съм на всеки, които ми предостави линк или ме насочи към книги с които да започна (продължа) убочението си .Благодарен съм и на тези които ми предоставят и схема за програматор на PIC ,всяка помощ е добре дошла и приветствана с благодарност от моя страна .
Предварително благодаря на тези погледнали темата и дали своето мнение .
П.П.С Начинаещ съм още в тази област всяка информация ще ми бъде полезна .

Yours sincerely

Вто Дек 15, 2009 10:32 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
По принцип си попаднал на правилното място. Само, че си пуснал въпрос дето го има пускан десетки пъти. Има писано мноооооого по въпроса.

www.microchip.com
www.mladkosntruktor.bg

и... търсене във форума

Вто Дек 15, 2009 11:02 am
Профил ICQ

Мнение 
Благодаря за линковете и мнението , сетих се да използвам search но вече бях пуснал темата надявам се с ваша подкрепа да успея да навляза по бързо в материалът и живот и здраве да помагам на останалите . Пожелавам ви приятен ден и се извинявам за пускането на темата в неправилният отдел

Сря Дек 16, 2009 4:55 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
За въведение и обучение, доста полезна е книгата "Микроконтролери" на издателство "Млад конструктор" Тя е в два тома, които са зависими един от друг. Съветвам те първия само да го прочетеш, без да реализираш примерите в него, защото контролерът, който дават за пример там е доста дървен (16F84). Направо, като преминеш към втория том, започни примерите с контролера, посочен в него. Определено е доста по-добър! Към книгата има и две спомагателни платки, които може да ползваш като развойни модели, а и самата фирма "Млад конструктор" предлага развойна платка с различни функции (клавиатура, дисплей, ротационен енкодер, сензор за температура, интерфейси и т.н.).
Като начало е това. После вече влиза творческата част от обучението. Успех и дано да ти хареса!

Съб Дек 19, 2009 12:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]