Отговори на тема  [ 144 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Нуждая се от помощ, за да науча PIC-овете! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Малко тръгнахте офтопик, но и аз да се присъединя.
Тони, за колко работиш в София? Не ми отговаряй директно, ако не искаш - въпроса ми е риторичен! Ако работиш за под 800 - сори, но дори и 1000 са малко за хора, които знаят къде е ключа от бараката.
А иначе, висшето образование не е по-лошо, но за съжаление не и по-добро от това от преди 20 години. Това, че тогава 6800 беше нещо сравнително ново за БГ не прави преподавателите от това време актуални. И тогава имаше хора изпаднали от Луната.
Моя преподавател по Програмиране и числени методи беше гола вода, но затова пък асистентката ... :wink: Като кажеше " ... я да я видим тази субрутина ..." и като забоде маникюр (20мм) в клавиатурата ... Имах чувството, че ще се забоде с двете си ръце за бюрото под клавиатурата. Чаках удобния момент, но не го дочаках и затова и до днес не разбирам от програмиране. Просто намах добра учителка. :lol:

Чет Юли 07, 2005 10:09 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Лъвчо, а ти на колко години си, ако не е тайна :wink:

Чет Юли 07, 2005 10:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сигурно по-възрастен от баща ти, чедо. Стар съм вече. По мен се заглеждат само студентки, а едно време се заглеждаха и 18-годишни.

Чет Юли 07, 2005 10:29 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Хех, абе и студентки хубави има :)

Чет Юли 07, 2005 10:37 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
Аз от приятел в Германия съм чувал за университет там, в който дипломната работа е да се проектира хеликоптер с "изкуствен интелект" който да се ползва при бедствия и аварии....

Хищник, пак някой се е изхвърлил :roll: (ама не го разбирайте в другия смисъл на думата)
От лични наблюдения ще ти кажа, че такива проекти в действителност има, но в никакъв случай не са обект на дипломна работа. При нас "сглобяват" количка за голф (няма майтап наистина ползват количка за голф), която да търси жертви в бедствени ситуации, има опции и за отдалечен контрол и за пълно самооправление, но с това се занимава цяла професура не една-две години и цял рафт с дипломни работи са изписани по тоя проект.
Един голям плюс на немското образование е, че разделят задачите на множество "задачки" (експерти по всичко няма), а на студентите се гледа като на работни пчелички. От тук идва и ползата за двете страни, на студента му се предоставят отлични условия за работа, а професора има хора с които да си работи по специалността и да постига резултати (говорим не само за име в академичните среди, а и за пари, иначе как ще идват с лимузини до унивеерситета). Но за да работи тази система си има солидна финансова подкрепа, не само от държавата.
Има обаче нещо, което по мое мнение трябва да се въведе и в България. Системата им за прием във висшите учебни заведения. Няма приемни изпити, всеки който иска получва правото да опита, те ги отсяват лесно. Две години яки изпити и практики, накрая остават само тези които си заслужава, говоря за инженерните специалности, на останалите им показват пътя без много церемонии. Казват му преддиплома. Друг плюс е, че имат два вида вуз-ове. Университети, където образованието е по-теоретично ориентирано и специализирани вуз-ове, където се набляга повече на практическата част. И от двете места излизат инженери, едните с едно дипл. пред титлата.
Абе общо взето има мног неща, който биха ни се отразили добре, ако ги взаимстваме, все пак говорим за стара и изпитана образователна система. Лошото е (може би), че няма да стане с копи и пейст, просто нямаме нужната финансова основа и не само, на която да се стъпи. Стига съм философствал, че след 10дни почват изпитите. Просто се опитах да представя нещата възможно най-обективно (и съм сигурен че не съм успял) :)

Чет Юли 07, 2005 11:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е тва нещо не го знаех (за приема без изпити), наистина умно измислено, щото в краина сметка остават само тея дето трябва да са там.

Да го имаше и в БГ хубаво щесе дае ... ама го нема :)

Чет Юли 07, 2005 11:41 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Проблеим със Studio 4! Може ли някой да ми каже, как да забраня на Studio 4 да ми изкарва иконки на работните файлове върху Десктопа? Иначе програмирането на AVR се оказва много близко до 6800, като дава по-големи възможности.

Пет Юли 08, 2005 1:59 pm
Профил

Мнение 
Със Studio 4 се справих. Сега имам нужда от примери, онагледяващи различните начини на адресиране. Не мога да намеря литература по въпроса. Това, с което разполагам , е много подробно, но без примери! Някой може ли да ми посочи адрес, от където да източа примерни програмчета за AVR? Лбедварително благодаря!

Нед Юли 17, 2005 9:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
Може да започнеш от тук:

http://www.avr-asm-tutorial.net/avr_en/

На този саит ще намериш подробен Tutorial и доста малки и прости примери.

Нед Юли 17, 2005 10:39 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
Благодаря! А нещо на руски?

Нед Юли 17, 2005 12:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Съжелявам ... скаран съм с Руския :oops:

Може би да питаш Никола .... като се върне от запои в сряда :) ... гледам, че тои е доста на 'ти' с братушките :D

П.С : разрови се из форума "Библиотека" .... там може да намериш интересни неща на руски :)

Нед Юли 17, 2005 12:36 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Desert Leo написа:
Малко тръгнахте офтопик, но и аз да се присъединя.
Тони, за колко работиш в София? Не ми отговаряй директно, ако не искаш ....... :lol:

За достатъчно, да речем достатъчно добре за БГ, за да си позволя по добър стандарт от средностатистически германец или англичанин ........ но парите не са всичко, сега напускам, и изобщо не се заблуждавам че ще намеря друга работа с подобно заплащане, това ако работя в ЕС да речем .... го равнявам на 5-6.000 EUR на месец минумум,без да смятам ходенето по заведения че там мноооого скъпо излиза ....... тоест работата ми е добре платена.

Пон Юли 18, 2005 8:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.avr.nikolaew.org/
Ето нещо на руски не знам дали този адрес го има някаде

Вто Юли 19, 2005 9:00 am
Профил

Мнение 
Във възторг съм от себеси и искам на някой да се похваля.Тази програма си я съставих напълно сам и тръгна!

LDI R16,4
LDI R28,00
LDI R29,01
CLC
L1:
LD R5,Y
LDD R6,Y+4
ADC R5,R6
STD Y+8,R5
INC R28
DEC R16
BRNE L1
То било благодат да се работи с AVR

Сря Юли 20, 2005 8:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
8) Браво. А, ако R16 е equal, тогава какво става? :D

Сря Юли 20, 2005 10:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 144 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща