|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:26 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По пощата ще ти ги метна, ти ще си ги вземеш оттам.
Хубаво, ще видя дали точно това което искаш го има в магазина.
Всъщност ти с TQFP оправяш ли се? Че нещо не ми кореспондира с въпросите които задаваш?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 08, 2010 7:26 pm |
|
 |
|
lafi
Ранг: Минаващ
|
 |  |  |  | darkshy написа: Цецо, 10x Първо помислих, че се базикаш. Аз в пощата ли ще ги получа или ще звънят в нас, защото в нас през деня няма никой. (Сега съм болен и затова съм си в нас.) Ако няма да е в пощата ги прати на Варна 9000 ул. Др. Басанович 112А - Мултимедиен център "Експрес Електроникс" И пак ти казвам, че не те задължавам  И аз таман смятам да започвам 18ките точно такива ми трябват Ако може единият да е 18Ф4520 в PDIP Другият да е пак 18Ф4520 в TQFP И другите ти ги избери.  |  |  |  |  |
Аз поръчвам от Комет-а, избери нещо от там тия дни ще поръчвам и ще те включа в листата. http://www.comet.bg/main/index.html
От Варна съм, ще се разберем по някакъв начин.
|
| Пет Яну 08, 2010 9:36 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Цецо, ако нямаш под ръка нещо на DIP корпус по-добре аз да му пратя нещо на юнака. Няма смисъл да го озадачаваме с LQFP-та - ще се чуди как да ги пои и слага на неговата макетна платка.
|
| Пет Яну 08, 2010 9:42 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
На мен TQFP-то ми трябва за проекта ми който е публикуван в Безумни идеи.
За него ще си поръчам платка. За запояването баща ми има поялник с горещ въздух.
DIP-а ми трябва за бредборда. Може да не са 18ф4520. Каквито смяташ за добре. Тези видях от пръв поглед и мисля,че ще ми вършат работа. Може и 18ф452. Ама защо 452 навсякаде са по-скъпи от 4520 като 4520 са по-добри?
П.П. TQFP е като това на аватара ми 
|
| Пет Яну 08, 2010 10:41 pm |
|
 |
|
sv_shady
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
|
| Съб Яну 09, 2010 12:17 am |
|
 |
|
Цецо
|
С какво програмираш чиповете?
Аз бих ти препоръчал J или направо K серията. Цените са два пъти по ниски, а като възможности са даже по добри от старите. На J неприятното е че не може да върви на 5В. Ама то в съвременния свят всичко вече е на 3В. К-то няма и тоя проблем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 09, 2010 12:16 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ама нямат еепром. Ако ти трябва такъв трябва да се слага външен. И пак става същата.
|
| Съб Яну 09, 2010 3:03 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Засега с един JDM на баща ми на компютъра им слагам bootloader и с usb->serial ги програмирам от лаптопа.
3та волта не са ми проблем както и недостига на еепром, даже си е по гот да е с външен и става по-газарско ако ме разбираш
Направо ги направи така:
1. 18F4520 - PDIP
2. 18F4520 - TQFP
3. Ти го избери да може да е с J или K (PDIP)
4. Като 3тия, само че TQFP
5. Ти го избери да може да е с J или K (PDIP)
Сега събирам пари за ICD2  ,ама май за тези дето са на 3В ще трябва PicKit2 или става ли ИЦД2 самоче пика да го захранвам с външни 3В?

Последна промяна darkshy на Съб Яну 09, 2010 4:21 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Яну 09, 2010 3:57 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Направо си изпроси един 2550 и си спретни PicKit2
|
| Съб Яну 09, 2010 4:14 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ок значи сложи единия да е 2550
От тук ще го направя: http://www.mcuhobby.com/articles.php?ar ... rowstart=0
|
| Съб Яну 09, 2010 4:21 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 не мога повече, сгънах се  хора, това стана жестока тема  да основем фонд "Да подпомогнем начинаещите ПИК-аджии", седмични дарения, листове с чакащи трансплантация на ПИК, молби до администрацията за скорошно решение, разбира се малко шуробаджанащина и най-вече подкупи кой да получи по-скоро пратка...
Сериозно де, радвам се че някой помага финансово на закъсалите младежи, и на мен са ми давали назаем пикове едно време. Не ги подаряваха щото струваха майка си и баща си, но все се услужваше колкото да се зарибиш, че да събираш пари после да купуваш и платки и т.н. Има си нужда човек да го изритат от зад за начален старт  Успех 
|
| Съб Яну 09, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми развесели ме човека, а и обещанието си е обещание. Ще му взема пиковете дето ги иска, другата седмица като имам контакт с Комет. А и знам какво е да искаш да направиш нещо, да имаш идеите и желанието, а да нямаш парите за чаркове. Минал съм през това. Когато аз почнах една пиклива разойна система струваше колкото годишната ми заплата.  Радвал съм се като малко дете на неща дето сега изхвърлям ( и ми е много мъка).  Ама така е....
ICD2 програмира всичко, аз със такова работя. PicKit нямам идея, трябва да провериш дали подържа J и К. Между другото замисли се за дебъгер. Това само с програматор е чекиджийска история. 21 век сме. Виж там спретни си един дебъгер. Ако искаш имам един "правен" ICD2 ама му няма USB чипа (няма и откъде да се купи вече). Иначе на RS232 би трябвало да работи (поне работеше последно когато пробвах). Не ми трябва.
|
| Съб Яну 09, 2010 6:09 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ако не ти трябва ми го прати и него. Ще използвам на баща ми компютъра  М/у другото не работи ли с ФТ232? ПикКит-а 2 работи с J и K и май може да дебъгва.
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en027813
|
| Съб Яну 09, 2010 6:16 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Няма къде да му сложиш FT232. Това е класически ICD2 и си иска Cypress-ките драйвери (респективно чип) за USB.
Евентуално може да му се насади FT232 да го мами през RS232 ама упражнението няма много смисъл, защото скоростта пак ще е бавна.
Иначе той пиккита със сигурност може да дебъгва. Въпроса е дали клонинга който искаш да правиш има 3 волтови буфери на изхода и дали ще може да драйви 3В чип (J серията). Оригиналния мисля няма проблем, но за клонинга - незнам.
|
| Съб Яну 09, 2010 6:21 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Цецо, аз по принцип му предлагам да си направи "оригиналния", но за там ще му трябват два еепрома, един ОА, няколко мосфета и разни други дреболии - всичките ги има в Комет. Аз съм със такъв (правен) и работи нормално на 3 волта. Във форума бях пускал и графични оригинали на платките дето аз си правих и с какво съм заменял нещата дето ги няма в комета.
|
| Съб Яну 09, 2010 6:59 pm |
|
|