| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми да направи него тогава.
По добре да излезе с 5лв. отгоре, ама да знае че има сериозен инструмент.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 09, 2010 7:04 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
По спомен за части дадох около 20-25 лв. Платката си я правих сам. Оригиналния пиккит2 май е около 50$. То сега и 3-ка има ама много чарк има в нея. Аз моя си го направих с автономно захранване, че ми се налага понякога да флашвам на места дето е терсене да се носи лаптоп. Голяма гъзарийка е с еепрома - само качваш хекса и ходиш и бодваш.
|
| Съб Яну 09, 2010 7:17 pm |
|
 |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Еми аз тази схема дето я постнах може да се регулира напрежението ама май не е буферирана.
П.П. Cekins, я постни оригиналната схемата
П.П. Хубавото на пиккит-а е, че има някакви логически анализатори 
|
| Съб Яну 09, 2010 7:24 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Darkshy, схемите на PicKit 2 и 3 ги има на microchip на сайта. Хекса за 2 го има - пак там. За 3 не съм гледал. Единствено много зор ще ти бъде да намериш мосфетите. Има един дето е с два в един корпус - заменят се с подобни единични и става номера. Такива се срещат по стари хардове ама е зор да се идентифицират.
Ако имаш желание мога да ти пратя и графични оригинали за платката. Ама първо трябва да я огледам пак, че имаше някакви грешки.
|
| Съб Яну 09, 2010 7:32 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ок, че и платките ще ми трябват. 
|
| Съб Яну 09, 2010 7:38 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Сега ги разгледах тези схеми и реших направо, че ако на цецо не му трябва ICD-то да ми го прати.
Като искам да дебъгвам ще използвам на баща ми компютъра или ще го накарам да ми донесе една щайга от работата му на 800Мхз и на нея ще си правя работите.
|
| Съб Яну 09, 2010 7:45 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Значи всичко става така:
5те пика ги избери като най-хубавия да го има 2 пъти. 1пат в PDIP и втори път в TQFP.
Да са известни пиковете за да намирам инфо и библиотеки
+ICD2-то ако го даваш
Ако ICD-то неработи или няма да го даваш замени 1ния пик с 18ф2550
П.П. Попринцип ми трябва и слот за microSD карти защото тука ненамирам такива.

|
| Съб Яну 09, 2010 10:59 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Човече ... спри се щото ще ни умориш всичките ....
Цецо не е интересно да се получава всичко даром .. предлагам ти да му дадеш задачка и ако я изпълни да му пратиш наградата ... само така ще разбере истинската цена на подаръка  ) .. спомням си, че питаше за един RGB диод и как да му набухаш алгоритъм за плавно регулиране на цветовете ... просто предизвикателство за един истински пикльоборец дето живеел : ---> Местожителство: В центъра на ядрото на процесора на един ПИК
|
| Съб Яну 09, 2010 11:04 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Аз не го задължавам той сам си реши.
Нямам нищо против и за задачка  но не някоя космическо трудна 
|
| Съб Яну 09, 2010 11:45 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Сега да я изпълнявам ли тази задача с RGB-тата? 
|
| Пон Яну 11, 2010 11:26 am |
|
 |
|
Цецо
|
Изпълнявай каквото искаш
Аз не съм даскал или работодател да ти давам задачи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 11, 2010 11:36 am |
|
 |
|
darkshy
|
Ок.
Когато ги изпратиш направо ми драсни ЛС за да знам 
|
| Пон Яну 11, 2010 11:39 am |
|
 |
|
michev
|
 |  |  |  | darkshy написа: Еми ако бяха 5 лева щях да ги изкупя ама тук са по 14лв 16ките а 20лв 18ките и са пълни боклуци Мисля, че са китайски имитации, защото хем не работят с пълни възможности, хем не работят стабилно, хем горят от нищото. Иначе не съм му обърквал +са и -са. М/у другото съм го оставял без кварц при пуснато захранване и съм му вадил кварца по време на работа. А тези окъсявания не са нарочно!! без да искам Преди имах и една атмега8 и пак същите проблеми с нея и затова захвърлих авр-ите, но се оказа, че явно е от магазина проблема Имам и един пик 16ф84а дето е от брадан кожудера за 5лв и до ден днешен бачка перфектно  ,а същия този пик в горно споменатия магазин е 13, 14лв.  Брадан попринцип продава скъпо и качествено, а във въпросния магазин всичко е КМЕ и е евтино (с изкл. на пиковете) При брадан един резистор е 5ст., а в в.магазин - 8 резистора са 5ст.. Немога ли да отида в този магазин и на тъпите продавачки (дето незнаят DIP цокъл какво е и се налага да им го показвам  ) да им го забуча в главата като фиба и да им кажа да ми върнат парите защото продават КМЕ-та КМЕ - Китайско МЕнте (Има такава марка клавиатури  ) П.П. Преди съм им връщак едни ДИП ключета защото като ги запоих, половината не работиха и те ми върнаха парите. П.П.2. Той баща ми ги познва от този магазин и може да го върне ама си мисли, че по моя вина е изгорял и не щял да са срами П.П.3. Възможно ли е при късото за някакви наносекунди да се е вдигнало напрежението над 5 волта заради ОВ на захранването П.П.4. Въпросният магазин е Елимекс |  |  |  |  |
Да бе.. ментаци били в елимекса..
Да ти кажа доста от контролерите(атмел и пик) в къщи са купени от там, и до момента нямам нито 1 изгорял.
"Каките" в магазините(2 знам) са си от доста време, и вярвай ми, много - добре знаят какво е DIP цокъл.
Единствено съм съгласен с теб относно цените им.
Относно брадван.. цените са му написани по тавана  ... поглежда на горе и ти съобщава цената. Доста от нещата му са от TME. Отказва да продава единични бройки на компоненти, които не са му в наличност.
|
| Пон Яну 11, 2010 1:14 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ти за кой елимекс говориш? Дето е до хеито или до брадван?
|
| Пон Яну 11, 2010 9:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Значи днес ти пускам по пощата следното:
1. PIC18F452 - DIP - 1бр.
2. PIC18F452 - PLCC - 1бр.
3. PIC18F452 - TQFP - 1бр.
4. PIC18LF2550 - SOIC - 2бр. (мисля че ще станат за PICKIT)
5. PIC18F252 - SOIC - 3бр.
6. PIC12F629 - SOIC - 2бр.
7. PIC12F675 - SOIC - 2бр.
8. ICD2 (само за RS232) - 1бр.
Като за начално обучение мисля че са добра подборка. J и K серия - може по натам.
Тия от позиция 5 са свалени от работещи платки, не си и помисляй да ги обвиниш че са менте  Другите са нови! И не са ментета, гарантирам.
И вземи почети по задълбочено, намали оборотите с безумните идеи и се заеми да правиш нещо смислено което ти е по силите.
А и преди да питаш - винаги седни и помисли половин час. Защото идиотските въпроси, получават само присмех и идиотски отговори. В 99% от случаите особенно при хора с твоя опит проблема е в задклавиатурното устройство и начина по който се борави с материала, а не самия материал. Затова като имаш проблем - седни помисли и ако не можеш да се справиш сам - питай. Но се постарай да питаш така, че да не ти се смеем. И да не се налага да изчетем 2 стр. та да разберем какво те мъчи.
И запомни едно от мен - менте процесори ТИ точно няма от къде да си купиш. Или поне шанса е под 1%. Не че няма, сигурно има. Просто шанса да стигнат до теб е почти нулев. Евентуално от по малки магазинчета би могъл да купиш нещо ползвано и изгоряло. Или скапано от неправилно съхранение. Но менте процесор - едва ли.
|
| Пет Яну 15, 2010 1:04 pm |
|
|