|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:17 am
Българската митница след 1-и януари 2010 г. ...
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
аз го виждам така едното гише:
ти ще си висиш на едно гише, и вместо да се налага да ходиш сам по 17-те други гишета, ще назначат още нови служебни куриери, които ще разнасят хартията по стаите в определен график (примерно на 15 минути и техологични почивки по 45 мин на всеки час). за 17 гишета това прави 17 *17 души (не се знае дали някога няма да се наложи да се занесе нещо от гише 6 направо на гише 12, затова ще трябва да си има директни куриери. аковръзките са билатерални (за евентуално връщане на документи) ще трябват 17*17*2=578 души. може спокойно да се закръгли бройката на 600 с резервите, а щата да се планира за 1000. така, в края на годината ще реализират икономии от неусвоени заплати и подобно на "Наглите & Алчните - ООД" да си раздадат бонуси.
реално времето за освобождаване ще нарастне. вместо за един ден ще става за 3. преди конкурсите за системите за управление на опашки (онова, дет си теглиш номерче с реда си) ги правеше малкия ники, сега сигорно хер флик ще ги поеме.
|
| Пет Яну 08, 2010 9:06 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
мисля че "ЕДНО ГИШЕ" трябва да се разбира: "...във всеки един момент ще работи само ЕДНО ГИШЕ!"
P.S. аз на 15.Дек.2009 имах "удоволствието" да освобождавам пратка на митницата ... голям кеф!
за незапознатите: на 16.Дек.2009 започна "реорганизации" на митниците ("моята" митница я закриваха, а в транзитната декларация беше насочена тя, сметките - други ...) ... и ако бях закъснял с един ден .... щях още да вися на митницата
Аз лично приветствам всяка реформа в митницата - просто няма как да стане по-лошо!
P.S. 2
Бях забравил за "ЙОРИТО" - голяма атракция е ваденето му: вкл. всички ексти (актуално състояние от ТР, ... "в името на народа", ..)
Това изобщо не пречи на митничаря пак да ми ги иска (аз наивно питам ''.. Ама нали имам йори в него има сИчко (от вчера е!)" ) 
|
| Съб Яну 09, 2010 12:31 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Като пазарувам, някои продавачи без и да ги моля слагат някаква символична декларация от да речем 5-6$ и никой не те закача.
Единственото спасение е да намериш нещо читаво и евтино от Европа - поне за такива пратки не те закачат. По някога дори не плащаш ДДС (VAT) в съответният онлайн магазин (незнам защо не начисляват при положение, че са длъжни да го направят). Лошото е, че повечето хубави неща ги пазарувам от САЩ или Китай. Ако обявиш фотоапарат или лаптоп за 5$ митничарите имат право да пренебрегнат декларацията и да те обложат по тяхно усмотрение. 
|
| Съб Яну 09, 2010 10:01 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Вто Яну 12, 2010 9:17 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Страхотна светлина, досега си взимах малките пакети от централна поща;
сега оттам срещу известитето (което съм получил в кутията си) ще получа
известие да ходя в митницата. А там какво следва си знаем, нищо повече от
приказки за пред публиката не са това.
Ако реално искаха да спрат да саботират икономиката (че ако се развие за
тях място няма да остане не само по кабинетите с тапицирани врати, ами и
вън от тях), отдавна да *няма* митници - хората са показали, че и така може
и работи - или поне прагът да го бяха сложили от 100 на 1000, не на 20.
Гнусни гадове, в БГ основният обществен враг е държавата - откак се помня.
Мафията-държава е пълният израз, разбира се.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 12, 2010 2:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Прага вече е 150 ЕУР .... обаче за всичко над 50 ЕУР попълваш декларация, няма ДДС и мито, но декларация си има .... разстрели трябват, разстрели .... кога ли ще го осъзнае целокупния ни народ .. па да станем един диктатор .. е Дедо Боре беше готов за министерски пост, а аз ще поема цялата вина като дойдат да ни бомбандират хамериканците .. ако дойдат
|
| Вто Яну 12, 2010 4:21 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тони, то разстрели трябват, ама пушките са в тия, дето са за разстрел.
И прагът за декларация не е 50, а 20. Не им е до парите, а до саботажа - явно
при 100 не са се справяли достатъчно добре.
На практика са забатачили нещата така, че не е по-практично да оперира човек
отколкото беше преди 1989 - или са близко.
И не е от чиновническа тъпотия, а е именно от диктатор - тоя, който наследи
държавата от Живков и разиграва театри с разни фигуранти отпред вече 20+ години.
Просто има акъла да се крие, та публиката да не го погне.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 12, 2010 5:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Какво е пък това "ново 20" сега  ?
"Без здравна карта няма чужбина"
http://news.ibox.bg/pressreview/id_1449319298
Тия хора нямат умора  .
Да не би да става въпрос само за ЕС пък тъпите журналисти да са го написали като за "всяка чужбина" та да си придадат важност  ?
|
| Вто Яну 12, 2010 6:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Журналята пишат глупости. Опровергаха го официално днес.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 12, 2010 9:36 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ако български журналист ти каже: "Добро утро", за всеки случай погледни къде е слънцето. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Яну 12, 2010 10:10 pm |
|
 |
|
zaphod
|
пушки се намират под път и над път, топки липсват. 
|
| Вто Яну 12, 2010 10:40 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
По въпроса за митниците, това получих днес:
 |  |  |  | Цитат: Във връзка с влизането в сила от 01.01.2010 г. на ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ (ЗДДС) (ОБН., ДВ, БР. 95 ОТ 01.12.2009 г, В СИЛА ОТ 01.01.2010 г.), бих искала да Ви уведомя, че: 1. Пратки на стойност над 15 евро (30 лв) до 150 евро се манифестират и за тях се плаща ДДС, т.е. минават митница. 2. Пратки на стойност над 150 евро минават митница, като за тях се дължат мито и ДДС. Изключение правят единствено пратките от физически до физически лица при които, както и досега, границата остава 45 евро, т.е. при стойност до 45 евро пратките се получават директно, а над 45 евро се минава митница (дължи се мито и ДДС). |  |  |  |  |
Декодирането ви го оставям на вас.
|
| Сря Яну 13, 2010 3:55 am |
|
 |
|
Цецо
|
Епа горе долу ясно, освен термина "манифестиране"
Иначе над 15 евро от фирма и над 45 евро от човек - в митницата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 13, 2010 9:54 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
минаваш на манифестация пред трибуната. за да окажеш почит на някого, или по сличай някакъв празник
Синоними: митинг, събрание, шествие, проява, проявление, израз, демонстрация, вълнение
преди манифестации се правеха от тружещи се, учащи се и интелегенцията. на 1 май, на 24 май, на 9 септември.
всички се подреждаха в редичка и усмихнати минаваха през площата. партийното и държавно ръководство им махаше с ръка.
после им разкатаваше играта.
в случая се покланяш на собственика на митническия склад и той ти издава фактура за поклона.
в редичка и с усмивка. ако не си културен или се дървиш, ще те разхождат по етажите кат куцо пиле домат.
не ти махат с ръка и не ти се усмихват. прибират ти парите начумерено.
после има цял отбор институции, които също ти разкатават играта.
разликата е във фактурата...
|
| Сря Яну 13, 2010 11:20 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми така де - нали отмениха писането на молби. Това беше огромна загуба за чиновническата сган. Сега идва реванша - като сме толкоз отракани и нещем да се молим тихичко на листче, ще размахваме флагчета в униформички и ще крещим "Слава на държавния служител", за да ги омилостивим  :):)
|
| Сря Яну 13, 2010 12:17 pm |
|
|