Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Комп с VIA Cyrix Samuel I 700MHz- къде да го... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Комп с VIA Cyrix Samuel I 700MHz- къде да го...
Пиша тук за да не цапам другите теми, ама искам практически идеи!

Взех без пари един комп заради красивата му кутия - да сложа вътре компа на малкия Бонго. Обаче добичето се оказа с "легендарен" процесор и просто не ми се изхвърлят вътрешностите. Ще ги шляпна в самоделна и безвентилаторна кутия (нямам проблем с това) обаче какво да го правя?

Потършувах из нета и проца се оказа по-бавен и от Celeron 550MHz а на мен ми се струва по-бавен и от най-древния ми Pentium MMX 200MHz, може би заради кофти инсталирана XP боза. В момента от въпросното животно пиша, де. С елементарен интернет се справя ама Flash анимациите му идват много, т.е. не става за интернет комп (пък и вече имам такъв с Pentium III).

Съб Яну 09, 2010 6:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Еми вземи един чук и пирон и го закови на стената. Тия неща стават само за подбудители на сантиментални чувства.

Определено вършат работа ако искаш да те подгони меланхолията и носталгията. За друго не стават.

Съб Яну 09, 2010 7:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Бих предпочел истинска рамка със стъкло отпред. Друга идея? :)

Едит Иначе между двете ми модерни лампи на стената има място за подобна "модерна" картина :P

Съб Яну 09, 2010 7:21 pm
Профил

Мнение 
Продай го на търг в E-bay като музеен ескпонат. Това че работи му вдига цената поне 3 пъти.

Нед Яну 10, 2010 4:40 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
В България познавам един колекционер на процесори за персонални компютри.
Бях събрал и аз едни стари процесори, жал ме беще да ги хвърля и случайно попаднах на тоя тип. писах му на скайпа й му ги предадох когато имаше път към Варна. Ето го сайта:
http://pccpu.wordpress.com/ снимките в сайта са реални процесори които притежава.
Иначе се замислям и за музей микроконтролери да организираме, или микроконтролерите са извън времето и пространстото, можем да ги срещнем навсякъде.
ПП 18F84 отива в музея задължително.

Нед Яну 10, 2010 3:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Az oshte mu tArsia rabota. Toku shto mu pusnah Puppi Linux bez problem.
Izviniavam se za shliukavicata! Shte redaktiram posle.

Нед Яну 10, 2010 5:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Превод на горното:
Аз още търся работа за Samuel-а. Тъкмо го подкарах без проблем на Puppy Linux.

Значи изобщо няма да го окачам на стената а ще му направя дуракоустойчива кутия и с няква детска ОС ще стане любимата играчка на малкия Бонго. Е, ще се поохарча за най-евтиния "твърдотелен" твърд диск.

Иначе: темата позакъсня. Преди няколко месеца като се местих изхвърлих напълно работеща последен модел Amiga. Сетих се за нея щото сега адапторът за захранване би ми дошъл дюшеш. Бях я забърсал да правя генератор на надписи за една местна ТВ (има си стандартен ТВ изход) но ме домързя да се занимавам. Те това чудо си струваше музея!

Edit: Хайде да обърнем темата на "Нов живот за древните компове" или нещо от сорта. Щото са забавни :)

Нед Яну 10, 2010 7:55 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Рутер.

Пон Яну 11, 2010 12:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Сложи му Win98 и си го пази. Като ти потрябва за някоя древна програма, ще си благодарен, че ти е под ръка. Да не споменавам чистата дос-среда, с която ще разполагаш при нужда :)

Пон Яну 11, 2010 9:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това за Win98 е идея (като Dual boot) но за нея си имам Пентиума който по-малко се поддава на минитюаризация/дуракоустойчивост. Samuel-а определено отива за конзола на малкия Бонго. А да хабиш комп САМО за рутер е стара и тъпа идея. Аз на такова чудо му викам "интернет компютър" и то си включва всички екстри за защити , File sharring/VPN, torrent че дори и Skype. Иначе що да ми харчи тока?!

За бъзик на Samuel-а ръгнах Win Server 2003 без проблем. А на Pentium MMX 200MHz не щя да тръгне.

Някой знае ли дали е лесно да преобразуваш DDR в SDR или ще ме пратите по гугълите? :)
Edit щото имам малко излишни и от двата вида, че се чудя дали с малко "ножица и лепило" не мога ъпгреитвам някоя стара система.

Вто Яну 12, 2010 8:44 pm
Профил

Мнение 
не си прави труда с гуглето.

Сря Яну 13, 2010 1:52 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Иначе с Server 2003 и Opera си сърфирам почти като с нормален комп. Само за флаш видеото не мога да преценя щото има няк'ва несъвместимост и ме мързи да я оправям засега.
А бе без майтап: на всеки стар комп може да му се намери работа. И е по-малко обременяващо джоба/природата. Само не знам китайците с к'во ще си купуват ориза тогава :)

Сря Яну 13, 2010 11:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Малей, колко съм бил задръстен! К'ви скъпи играчки, к'ви плеъри!!!

Днес пуснах на въпросния Cyrix линукса за деца Qimo в режим Live CD. Закъснях щото си мислех, че макият (на 3-и години и малко) няма да се оправи с мишката. Ама му бе необходима половин минута да почне да си нарежда пъзели и ся не виждам как ще намеря компа свободен за да го префасонирам. Е, той моят от бебе си разбира от копчета :)

Остава да имам време да му направя и килимче-джойстик за да не му се изръби дупето!!! За това и от вас ще искам едно рамо ама да му дойде времето.

Сря Яну 20, 2010 11:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]