Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Програмиране на пик процесори как? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Програмиране на пик процесори как?
Здравейте , нов съм в сайта Ви и в тая област искам да знам как се програмират еепром процесори . Искам да ми обясните най-подробно всичко защото не съм въобще запознат. Да поясня , че става въпрос за 24СХХ от тези който са в автокасетофоните.

Нед Яну 03, 2010 9:24 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Не ти трябва да се занимаваш с ПИКове. Купи си един програматор примерно http://programatoribg.com/willem/index.htm и си готов. Да не вземеш да пропуснеш да прочетеш документацията. И да не забравиш Google ;)

Нед Яну 03, 2010 11:34 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако ще се занимаваш сериозно с автокасетофони ето ти тема за размисъл http://carradio.hit.bg/
А това е най-доброто за моделите с които работи и няма аналог http://carradio.hit.bg/ph_tool.htm

Пон Яну 04, 2010 1:04 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
По скоро си купи ето ТОВА

Пон Яну 04, 2010 8:21 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
a_stankov написа:
По скоро си купи ето ТОВА

По скоро си го направи или си го копи от ebay :) , няма смисъл да даваш толкова кинти за този програматор :?

Пон Яну 04, 2010 11:28 am
Профил

Мнение 
За разкодиране Аз бих ти препоръчал Това . Няма грешка , но работи под дос или с 98 . Освен този "д-ефект" , трябва да кажа , че просто е незаменим за разкодиране . Няма памет в радио до сега която да не съм прочел . Само ще направя една дребна забележка : еепром е едно , а процесор е съвсем друго . Не е лошо да го изясним :wink: .

Нед Яну 10, 2010 2:22 am
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
Ако ще се занимаваш сериозно с автокасетофони ето ти тема за размисъл http://carradio.hit.bg/
А това е най-доброто за моделите с които работи и няма аналог http://carradio.hit.bg/ph_tool.htm

8O

Добре де... Това беше актуално преди 10 - 15 години, че и повече. Не вярвах, че са останали хора които да се занимават с подобни щуротии.
Ще поровя какво ми е останало от тази ера, и ако на някой му е интересно ще му го дам. :wink:

Вто Яну 12, 2010 5:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
8O
Добре де... Това беше актуално преди 10 - 15 години, че и повече.

Май се изказа неподготвен, колега.
Разкодирането ли е било актуално миналата ера или инструмента за Philips ???

Вто Яну 12, 2010 9:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
Tisho написа:
8O
Добре де... Това беше актуално преди 10 - 15 години, че и повече.

Май се изказа неподготвен, колега.
Разкодирането ли е било актуално миналата ера или инструмента за Philips ???

И двете чадо и двете... :D
Как си представяш някой да тръгне да дава пари да разкодира ей това чудо:
Изображение
Или това:
Изображение

Аз лично ако имам такова чудо и е кодирано ще съм го засилил към първия срещнат контейнер, без изобщо да се замислям да се занимавам да го разкодирам, че и да давам пари за това. :wink:

Та за това пиша аз, че някакси сте закъсняли с 10-15 години.
Междодругото това средата на 90-те години на миналия век си беше доста доходоносен бизнес. Имало е дни в които съм правил по 5-6 кастафоня на ден, но цената на едно разкодиране беше такава че си заслужаваше да се прави. :wink:

Вто Яну 12, 2010 10:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Докато има кодиране ще има и разкодиране. Не знам дали знаеш, но цената на услугата няма нищо общо с цената или възрастта на радиото. Ти сам си го написал - ако е кодирано това което си показал ще го метнеш в боклука. То не се отнася само за това което си показал а за всичко що е кодирано. Ако не можеш да го ползваш си е за боклука. То това е и идеята на кодирането, но всеки сам си преценява. Ти явно движиш в снобарски среди и може би си изхвърляш и GSM'a като му падне батерията, но аз съм виждал такива мизерници, които предпочитат да дадат 20 лв. за разкодиране вместо 80 лв. например, за чисто ново радио от магазина. Вярно, че е куче марка ама е ново и поне има гаранция. А да не говориме за марковите модели дето струват майка си и баща си. Касетофоните които си показал са все от коли в тая категория. А тия коли ги карат хора които не са много по "излишните разходи" и казват "абе да има нещо да ми дрънка в колата". То за това има и сервизи. Хората не си изхвърлят техниката като се повреди а първо за сервиз питат. Имам приятел които държи автосервиз. Купил си е всичко що има за диагностика. За всякакви коли. Не само за лъскави джипове, че виждаш ли, от тях изкарва повече...

Ако човекът е решил да се занимава сериозно с разкодиране му трябват много неща(софтуер и хардуер). Някой може да си ги сглоби сам други трябва да си ги купи. Ако е решил да прави нещо или трябва да го прави като хората или да не се захваща.

Сря Яну 13, 2010 1:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
Ако човекът е решил да се занимава сериозно с разкодиране му трябват много неща(софтуер и хардуер).

И акъл ... че да се сети да се гръмне овреме и безболезнено.

Сря Яну 13, 2010 4:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
По принцип има хляб в разкодирането, колкото и странно да ви звучи.

Не за друго, но голяма част от колите пройзводство 2000+ са с "вградена" музика. А на доста голяма част от тях тази музика не подлежи на подмяна с купешка, защото дисплея е изнесен и има копчалък по волана. И ако сложиш купешка музика, губиш тия екстри :( И ако не искаш бутоните по волана да са само за украса - си седиш с "вградената" музика. Гадно ама това е...

Сря Яну 13, 2010 10:05 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе то и на това има решение ама е в пъти по скъпо от разкодирането. Баща ми два пъти ходи да му вадят номера на касетофона щот го забравя. Пък не му се дават пари да си сложи нещо читаво.
Повечето маркови устройства имат интерфейс за бутони и дисплей ама в повечето случи им трябва някакъв преходник за конкретната кола, който съответно дерат за него. Примерно за Опел Астра/Зафира преходника към Pioneer е 100 лв. със монтажа.

Сря Яну 13, 2010 10:12 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Неискам да споря и да се заяждам, просто да си изкажа и аз мнението....
Абе не е да няма хляб в този бизнес има доста нови и непробиваеми радия или по-точно не всеки може да ги прави.
Ето един пресен пример: RNS 510
Изображение

За това чудо наско излезе една джиджафка за за разкодирането му която струва скромните 1500 евро, еми познавам няколко човека които си я закупиха и вече и избиха парите даже са и от горе.
Така че не е и за подценяване този бизнес. Просто при него има една уловка: няма как да се занимава човек само с него.
Да не говорим за радията които са си за определена кола и са направени в тон с таблото копчетата дисплейте осветлението, дизайна... е там ако сложиш стандартно радио става грозна гледка, да не говорим че в някой случай изобщо няма как механическо да се монтира на мястото на оригиналното. Друг пример е че управлението на климатика например е разположено на радиото.....

Абе примери много.....

Сря Яну 13, 2010 10:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
Останал съм с впечатлението, че по новите радия ги правят да имат интерфейс през CAN шината на колата.
И ако комп-а на колата не си познае радиото няма радио. :roll:

Пресен пример ей това чудо на снимката.
В колата като я купих беше такова само, че с касета и радио. Намерих друго от друга такава същата кола. Но с CD монтирах го, работи си ама една камара неща от свързаните(бутони на волана, парктроник, осветление на бутоните и т.н.) с него работи не.

Питах официалния сервиз и се оказа, че трябва да се програмира. Казвам Ок програмирайте. Да ама не. Можело само ново да се програмира към колата.
Като ми казаха цената, за ново седнах един ден разглобих, чесах се по главата и крайния резултат е всичко проработи. :wink:

Принципно ако имаше с какво да запуша дупката която се отваря в таблото след свалянето на това чудо хич нямаше да се замисля да го пратя по живо по здраво. :)

Прикачени файлове:
hu601.jpg
hu601.jpg [ 45.52 KiB | Прегледано 2456 пъти ]
Сря Яну 13, 2010 12:46 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]