Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Дедо, по същата схема си замина племенника на един мой приятел и колега... 8 годишно детенце го умориха в Благоевградската болница... Приеха го с висока температура и почнаха да го лекуват от заушка щото имало подути лимфни възли... чак като е спряло да диша самО са видели с изненада че има двустранна бронхопневмония... развита за 3 дена... и от там... кислород... последни писъци в антибиотиците и тамифлу... но дробчетата му бяха свършили вече... и детенце си замина... И аз я карах свинята и за малко и аз да ида в болница и от там се сещате къде... А бях изчакал за антибиотика още един ден и едва ли щях да пиша тези редове... Проблема с тоя грип е, че адски бързо се развива... ако не го хванеш до 3-тия ден след това вече е късно... Аз се оправих с обикновен антибиотик и без тия ваксини, просто го почнах на време... Други са нямали тоя късмет... Мир на праха им... А това с ваксината е ясно че си е чиста манипулация... Учуден съм само от факта, че някой го е напрваил на въпрос официално...

Пон Яну 18, 2010 3:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Че са не дотам кадърни някой доктори спор няма. Ама вирус с антибиотик не се лекува за съжаление. Противовирусните препарати са екзотика по принцип а и няма универсални. Антибиотика е антибактериално лекарство и е масова практика у нас да се изписва "за всеки случай" ако вирусната инфекция случайно ти докара и бактериална. Ама пък като се стигне дотам - работата е на много зле. Аз лично от около 10 - 12 години не съм си и помислял за антибиотик (изключвам Tobrin-a). Другата глупост която се прави е да се дават безразборни видове антибиотици без да е правена антибиограма. Ми братовчедка ми преди години и се наложи - 5 антибиотика от 5 доктора - нищо. Най-накрая 6-тия се сети да и направи антибиограма - оказа се че никой от тия дето досега е вземала не и действат. За съжаление голяма част от населението на Разград между 25 и 50 години сме резистентни към доста видове - допреди 20-тина години си ги "дишахме" свободно.

Пон Яну 18, 2010 4:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
ЧПротивовирусните препарати са екзотика по принцип а и няма универсални. Антибиотика е антибактериално лекарство и е масова практика у нас да се изписва "за всеки случай" ако вирусната инфекция случайно ти докара и бактериална.

Чудесен начин за отглеждане на резистивни щамове...

Пон Яну 18, 2010 4:36 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Най-накрая 6-тия се сети да и направи антибиограма..

Тоя доктор явно е много изостанал. Сегашните джипита са по-добри и от екстрасенсите - само като те погледнат и знаят в коя аптека да те пратят. А в "Спешна помощ" са царе на дистанционната диагностика - само по гласа (може и на роднина) познават дали да идват или не.
Глоби, повече глоби за клиентите трябват (пардон - пациентите).

Пон Яну 18, 2010 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тоя вирус си е най - обикновен грип бе хора. Твърдя го отговорно, щото покрай мен го изкараха 6-ма човека. Както казах - класически автентичен, донесен със самолета от USA.

Като всеки грипен вирус, ако човек е по слаб от към дробовете - го удря там. И минава в пневмония ако не се овладее на време. Това го прави всеки грип, независимо дали е дошъл от прасета, пилета или жирафи. Където е слабото място там избива - един му кипва синузита, друг ушите, трети за съжаление може да си иде от пневмония.

Ама не се научихте мама му стара? При грип най-важното е лекаря да те слуша с класическия стетоскоп през 2-3 дена. Контролно. За да може ако тръгне процеса в дробовете да отреагира. Това е основното което трябва да се прави при всякакво респираторно заболяване и трябва да е подсъдно ако GP то не го прави. Въобще от пневмония в БГ си отиват повече хора отколкото от инфаркт предполагам. А не е сложно да се контролира, трябва просто да се преслушва редовно и често.

Да се пият перманентно антибиотици е пълна идиотия. А да се пият без антибиограма е дваж по голяма идиотия която за съжаление правим 99% от случаите. Изисквайте антибиограма имате право. Ако ви откажат - сменете си GP-то, тоя явно е катил.

Иначе стандартното лечение е парацетамол пройзводни, конска доза витамин C, чай с коняк и топло легло. И ако човек е с достатъчно здрав отганизъм за 3 дни е на крак. Между другото аз C-то си го пия по 500мг. на ден от началото на ноември до нова година, ей така за спорта.

Всичко това ако GP-то ви не го знае и не го практикува - теглете му една майна, тоя не става за GP въобще. Щото мойто GP като му казахме че жената си идва от Щатите - ми вика : "И кво да я пращам да плюе в епруветки ли? Грип като грип, дали е свински или маймунски - какво значение има?". Преслуша я през няколко дена, пи си стандартните илачи - и толкоз. Вика ако почнеш по сериозно да кашляш или подържаш температурата над 24 часа - тичаш при мен. Задължително. И това е.

По официална статистика 35 човека са починали от прасешкия грип. От нормалния грип се очаква да са над 1000. Едно от "предимствата" на тоя грип е че по рядко удря възрастни хора, затова и смъртността е по ниска. Вие си правете изводите....

Относно антибиотиците - имайте предвид, че не е задължително да ги пиете за да развиете резистентност. За съжаление в доста от храните вече се наблюдават антибиотични маркери.... Ми то не може евтини и високи добиви на храна без антибиотици.... Затова антибиограмата е задължителна.

Вто Яну 19, 2010 1:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Цецо,
то това за корупцията в СЗО отдавна се говори, да видим обаче дали ще подтвърдят другия по-опасен слух, дето витае тук-там - че тези ваксини са заразени с други болестотворни вируси/бацили, така че милионите дето сега са се ваксинирали, тепърва ще се разболяват и ще имат нужда от лекарства, които услужливо срещу съответната цена фармацевтичните компании ще предлагат

Вто Яну 19, 2010 3:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми чак толкова тъмна да е конспирацията ме съмнява. Просто ще е прекалено явно ако е направено, понеже се води точна статистика колко и къде са ваксинирани. Ако там сега избухнат нови огнища, много лесно статистически ще се проследи че това са точно ваксинираните хора. Освен това не забравяй че тоя път ваксинирането в ЕС е на "държавно" ниво и ще ги гонят до дупка.

По принцип това с ваксините е нож с две остриета. По принцип благодарение на ваксините се спасяваме от наистина зверски болести.

Обаче точно ваксината срещу грипа е.... много измислена история. На практика шанса да се разболееш като те ваксинират е точно същия както и без нея, поне това аз виждам около мен. Естествено тогава пройзводителя ще се измъкне с обяснението, че не си бил клинично здрав в момента на поставяне, че е сложена прекалено къснмо, че си един от редките случаи в които не действа и пр. глупости. А истината е че като ти ръгнат бацилите, шанса да си развиеш болеста е налице. Е после ще развиеш имунитета естествено, ама за чии ми е била ваксината тогава.

Пък и точно срещу грипа, най добрия имунитет и защита се изработват сред преболедуване. То и голяма част от ваксинираните, баш така го правят имунитета :) Това е известно, но удобно се премълчава.

Вто Яну 19, 2010 4:30 pm
Профил ICQ

Мнение 
ji4ka написа:
Cekins написа:
...Сегашните джипита са по-добри и от екстрасенсите - само като те погледнат и знаят в коя аптека да те пратят. А в "Спешна помощ" са царе на дистанционната диагностика - само по гласа (може и на роднина) познават дали да идват или не.
Глоби, повече глоби за клиентите трябват (пардон - пациентите).

Никой не обича да го глобяват, ама колкото и да псуваме , един на хиляда да хванат с болест в начално състояние, ще е от полза. Елементарен пример - диабет. Ако не се хване болестта навреме, тя често се диагностицира от очния лекар - когато човекът ослепее с едното, или с двете очи. От гледна точка на системата ранното диагностициране е по-добре, защото разходите за лечение ще са по-малки. От гледна точка на държавата пак е по-добре, защото ще има един трудоспособен човек вповече, а от гледна точка на пациента полза може и да няма, ако не му пука за живота му.

Имаше един лаф: Като знам какъв инженер съм, ме е страх да ида на лекар. Нагледал съм се на всякакви творения, а ето и последния случай от предишната седмица, при който ми се изцъклиха очите. От една фабрика ме уговориха с мъки да взема една платка на колега и да се опитам да я накарам да работи. Противях се от колегиалност и от други политически причини. Платката представляваше микропроцесорна система с памети ,с ттл логика и с размери педя на педя. И по нея нямаше нито един (!) шунтиращ кондензатор по захранване. Периодически системата не е работила и е ремонтирана многократно - почти всички съществени чипове са подменяни. На какво щеше да заприлича, ако това беше не платка, а човек? Освен това само с повърхностен оглед забелязах една съществена схемна грешка и няколко топологични. Та въпросът, който ме озадачи е не защо платката не работи, а защо е работила. Лепнах няколко кондезаторчета и системата тръгна. С голяма доза на увереност мога да твърдя, че колегата минава през форума и ще прочете тези редове. И го пиша това с ясното съзнание за възможните мръсотии, които могат да ме сполетят впоследствие. Сигурен съм също , че и той негодува от здравната система и конкретно от някой лекар.

Като се има предвид, че само няколко процента от завършващите инженери имат въобще смелостта да проектират, та какво да очакваме от лекарите? Вярно, че цедилката при тях е по-голяма, но и тя изпуска. През последните няколко години в семейството имах чести сблъсаци със здравната система, включително и операции и да чукна на дърво - за сега големи поразии не са ни направили. Къде със своевременна подмяна на лекари или болници, с допълнителни консултации, или с познати лекари, за сега оцеляваме. И тъй като зная, че идеална (здравна) система, както и всезнаещ, всеможещ и негрешащ човек или лекар не съществуват, никога не се доверявам сляпо и безхаберно. Като се забави линейката, тръгвам с колата.

Та тъй, ако друго не помага, нека има акциз за пушачите, глоби за пациентите, съд за лекарите и затвор за съдии и прокурори.

Нека и аз да кажа как лекувам грипа последните години. Най-важното е да усетя навреме, че се вкисвам. Признаците са гадна чувствителност на кожата, общо неразположение, умора, може и лека температура. Рецептата се състои в няколко литра чай, двойна или тройна порция одеала, няколко ката дрехи за преобличане и чаршафи за подмяна. Може и ударна доза витамин С, ама това май е повече за упокоение на околните. Вследствие на процедурата настъпва преобилно потене. Времето на излекуване е от една нощ до 24 часа. Още един ден примерно е необходим за преодоляване на обезводняването.

Сря Яну 20, 2010 9:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе аз винаги съм се чудил - що за лекар ще е тоя дето е завършил университета например с 3-ка? Докъде му стигат познанията? Знае 1/4 от човешкото тяло (ако е така добре може да е тесен специалист) или знае всичко ама горе -долу (пази боже).....

Иначе срещу грипа аз в чая сипвам Becherovka. Тия дето са имали вземане даване с Чехия знаят за какво иде реч. Така се подпалваш отвътре, че лафа "попотиха ми се ушите" е 100% верен. Ако няма бечеровка - греяна ракия също върши работа. Е не в чая че ще стане буламач.

Сря Яну 20, 2010 11:22 am
Профил ICQ

Мнение 
Темата е "Новини от цивилизования свят" а ние си говорим за българското здравеопазване!? Има реална опасност от анихилация! Най-добре последните 15-20 мнения да се отделят в нова тема "Българина vs. Свинята ,кой-кого?" :)

Сря Яну 20, 2010 7:27 pm
Профил

Мнение Прахообразни RFID чипове
И пърхута вече не е същия... :)
http://pcworld.bg/2849

Сря Яну 20, 2010 7:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Cekins написа:
За съжаление голяма част от населението на Разград между 25 и 50 години сме резистентни към доста видове - допреди 20-тина години си ги "дишахме" свободно.
важното е щама с който си се заразил да не е резистентен, а ако ти си - още по-добре, няма да има демиджи.

Чет Яну 21, 2010 8:38 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Прахообразни RFID чипове
ji4ka написа:
И пърхута вече не е същия... :)
http://pcworld.bg/2849

Мамата си джаса. 8O Някой те поръсва с една щипка от това, и вече могат да те следят как си искат.

Пет Яну 22, 2010 1:24 am
Профил

Мнение 
То не е нужно да те поръсват. Слагаш си в джоба един предавател и от където и да минеш се регистрираш в системата.

Пет Яну 22, 2010 2:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
The brave new world, ми. Май полека-лека фантастиките от втората половина на 20-ти век
почват да изглеждат като от каменната ера.... (още не са там, де, ама тенденцията се вижда).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Яну 22, 2010 6:12 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 1194  Следваща