Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
icd2 debug грешка 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение icd2 debug грешка
Здравейте. Значи Цецо ми беше пратил един дебъгер ICD2. Май е клонинг, но май е по оригиналната схема. Днес реших да пробвам за пръв път да дебъгвам (Досега само съм програмирвал!). Отворих MPLAB-a написах набързо един мигащ светодиод на RB5, но вижте какво ми каза: :evil: :evil: :evil: Да не да е от дългия кабел до ком порта? Досега не ми е правел проблем. Безгрешка се програмира.

Прикачени файлове:
debug.PNG
debug.PNG [ 25.59 KiB | Прегледано 4057 пъти ]
Пон Яну 25, 2010 9:22 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Да не си свързал светодиода на някой от краката PGD, PGC, MCLR. Ако ги ползваш докато дебъгваш, ще дава грешка. Също забрани CODE PROTECTION във фюзовете.

Пон Яну 25, 2010 10:30 pm
Профил

Мнение 
Оправих се. Проблема беше в бодрейта. Бях го направил на по-високия - 57600. Може да е от дългия кабел и когато е на висок бод да прави така :)
Обаче компа ми е толкоз бавен, че като дам стъпка и след 10 минути става :? Апък ако трябва да дебъгвам 200-300 реда програма :lol: :cry:

Пон Яну 25, 2010 10:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
darkshy написа:
Оправих се. Проблема беше в бодрейта. Бях го направил на по-високия - 57600. Може да е от дългия кабел и когато е на висок бод да прави така :)
Обаче компа ми е толкоз бавен, че като дам стъпка и след 10 минути става :? Апък ако трябва да дебъгвам 200-300 реда програма :lol: :cry:

Вземи си PicKit2 и ще си дебъгваш в реално време.

Вто Яну 26, 2010 2:02 am
Профил

Мнение 
Zeus написа:
darkshy написа:

Вземи си PicKit2 и ще си дебъгваш в реално време.
Аа то значи ICD-то не е в реално време. 10х. Ще мисля как да си го направя с 18LF2550

Вто Яну 26, 2010 2:15 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Глупости и двете нямат нищо общо с real-time дебъг. Тоест и двете правят едно и също - точка на прекъсване и стъпка по стъпка. Толкоз. За real-time дебъгване козата си сака пръч. Ама на теб със сигурност ти е рано за real-time....

Скоростта на дебъг зависи от интерфейса към компютъра - както ти казах на този ICD2 няма USB чипа. Затова е по бавен. Ако имаш USB-то скоростта на PICKit и ICD2 е една и съща и е ограничена от дебъг ядрото вътре в процесора. Затова и по новите процесори се дебъгват по бързичко.

Вто Яну 26, 2010 9:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз въобще не ползвам дебъг функцията на ицд програматора. пробвах един два пъти, само се ядосах. а дори да работеше като хората, пак нямаше да го ползвам, понеже в последно време карам само на дистанционен дебъг - хардуера е при възложителя, аз пращам пробни хексове и получавам обратно лог файл.

Вто Яну 26, 2010 10:24 am
Профил
Аватар

Мнение Re: icd2 debug грешка
darkshy написа:
....Да не да е от дългия кабел до ком порта? ....

От задклавиатурното устройство е .... :lol: :lol: :lol:

Вто Яну 26, 2010 10:48 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
ICD U40 за е на RS232 и е по бърз от ICD2-USB, има много писано по форумите ;)

Вто Яну 26, 2010 12:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
milenjs написа:
ICD U40 за е на RS232 и е по бърз от ICD2-USB, има много писано по форумите ;)

Да особенно за старите ядра дефинитивно е по бърз с пъти. При новите J и К/ PIC24, ICD2 работи много по-бързо, но нямам база за сравнение спрямо U40 как е.

Най малоумното е че ICD2 стана "бавен" на старите ядра по някое време след поредния ъпдейт - някъде около MPLAB 7, горе долу когато излязоха новите ядра. Какво му сговнясаха на фирма.... ба ли му мамата. Но определено е софтуер защото преди си работеше много сносно. Явно идеята е да те откажат от старите ядра. :evil:

Вто Яну 26, 2010 12:15 pm
Профил ICQ

relsys написа:
darkshy написа:
....Да не да е от дългия кабел до ком порта? ....

От задклавиатурното устройство е .... :lol: :lol: :lol:
Стига с тези задклавиатурни работи де.. Ако нямам клавиатура :?: Вие да не ме смятате за толкова тъп? Шом веднага се усетих, че е от бодрейта значи не съм толкова зле :P

П.П. Нали може да е бавно защото пика ми е на 4 Мхз? Не мога да се наканя да наметна 3-4 якета и да отскоча до центъра до брадван да си купя 1 кварц на 20Мхз :)
П.П.2 http://expressel-bg.tk/ - кажете как е този сайт. правих го за баща ми с php mysql css. За 48 часа някаде е направен. :) Вход-а е за дилъри :)

Вто Яну 26, 2010 3:20 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
кварца не мисля че има значение. дебъг машината в ядрото работи с външен клок.

Вто Яну 26, 2010 3:44 pm
Профил ICQ

darkshy написа:
П.П.2 http://expressel-bg.tk/ - кажете как е този сайт. правих го за баща ми с php mysql css. За 48 часа някаде е направен. :) Вход-а е за дилъри :)

Е не можа ли в тая вана да цопнеш една руса мадама! Оборота ще се удвои (на веб брояча).
Не си казал какви точно дилъри, да не стане грешка.
Това .tk на Туркменистан ли е?
:D

Вто Яну 26, 2010 7:02 pm
Профил

ji4ka написа:
darkshy написа:

Е не можа ли в тая вана да цопнеш една руса мадама! Оборота ще се удвои (на веб брояча).
Не си казал какви точно дилъри, да не стане грешка.
Това .tk на Туркменистан ли е?
:D
Ми то попринцип .tk e безплатен домейн и е само временно за да не се пише : http://94.190.190.70/expressel/
П.П. Предложете добър и евтин домейн в който да се плаща по epay. Да е на .com

Вто Яну 26, 2010 7:20 pm
Профил WWW

Мнение 
17.75лв / .com домейн - http://www.superhosting.bg
Можеш да си го платиш през ePay или на място в офиса, който пък се намира точно в блока където е финансово бюро - "Варчев".
За двете ми години ползване на техни услуги - всичко е ОК.
Един жокер -
Направи ми впечатление че при проверка за логин не ескейпваш полетата. Използвай mysql_real_escape_string за обработка на POST/GET данните преди да ги сложиш в SQL заявката. Тази функция ти гарантира, че каквито и боклуци да са подадени, то те няма да "счупят" заявката. В твоя случай една единична кавичка в полето за потребител ти счупва заявката ;).

Сря Яну 27, 2010 11:13 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща