|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:40 am
за какво стачкуват гърчолята?
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами Цецо това ще е само за добро да знаеш, не на нашето а на турското моренце ще отидеш, много по добре е от гърция, не говорим че дори е и по-евтино, но е и много по добре. Аз тази есен ходих до Гърция, и ако преди 3 години ми се беше сторило горе долу добре но си предпочитах Турция, сега вече мисля че и нашето е по добре от Гръцкото ...
|
| Сря Фев 03, 2010 4:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами аз съм ходил и на двете (Гърция/Турция). Ама в Гърция много по ми харесва. Има си много предимства - еврото, по близо ми е, не ми трябват паспорти и визи и про. глупости. Паля колата и тръгвам. Освен това тия идиоти са наградени от природата с хиляди км. крайбрежие при това на три различни морета. И където и по морето да спреш - все си става за почивка. Аз по принцип не обичам организирани пътувания. По ми харесва - тръгвам нанякъде и където искам там оставам. В това отношение Гърция е много по сгодно. Има места дето има плажове по няколко километра и на тях има 2 хотела по 2 етажа... Няма кой да те напсува, кеф ти сърф, кеф ти гмуркане....
Турция е по добре ако човек иска тук да плати и после да не мисли за нищо - отива, настаняват го и не мърда от хотела. Ама да кръстосваш из Турция - едва ли е най-приятното занимание. Освен ако човек не знае точно къде отива, сигурно и там има идилични местенда. Ама някак си Турция е дивотия с отделни качествени петна. Докато в Гърция си е цивилизация....
Между другото - имам впечатление, че най-циганските гърци са тия в района на Серес/Солун. Т.е. дето са близо до нас. Като човек отпраши надолу към Коринт, Патра, Пелопонес, Йонийското крайбрежие - там е доста по различно. Е пак крякат като говорят, ама някак си по си знаят интереса и не са чак такива мангали.
Тъй че хич не мислете да ми блокирате достъпа до Гърция. Това че ония са за бой ама не ги бият, съвсем не значи, че на евентуални наши малоумници ще им се размине. Като знам що народ си ходи до Гърция за уикенда на море - ще има търкал и то между наши. Гърците ще си го преместят от единия в другия, щото организирания туризъм може и да прелети през границата.
Виж това за банките е по добра идея. Ама те вече са подписали договорите с простия народ и сега само цоцат....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 03, 2010 4:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам, аз ортганизирано никъде не съм ходил, в Турция по принцип си пътуваме и то доста, на едно място повече от 4-5 дни не се стои. В турция крайбрежие също има, и то никак не лошо. Ако говорим за красота, и места за гледане Турция бие с много, дори само в един курорт като анталия да се завреш, за 10 дена не можеш да видиш всичко което може да се гледа, а ако пътуваш има страшни неща.
От другра страна обслужването в Турция е много по добро, храната в пъти по добра, същото бих казал и за хотелите, но тъй като не ходя с пакети не мога да твърдя че всички са такива, но за пример там където ходим в анталия е на същата цена като това което ходихме в гърция, разликата е .. просто не може да се сравнява, там имаш климатик и на плажа, за храната в Гърция имаше колкот да не умреш, избор почти никакъв а качеството никак не добро, да уточня там беше на блок маса, за разлика от това в Турция имаше каквото можеш да се сетиш, и то много добре сготвено, абе общо взето мястото където си избираше храна вТурция беше колкот ресторанта в Гърция .... Доволен съм където и да съм ходил, дори и в по калпавите хотелчета докато пътуваме обслужването пак е много добро.
Недостатък е че ако не си с кола става малко тъпо, стандартните екскурзи са само до някои места, не можеш да видиш много неща, за други се счупваш от път щото те карат вечерта и те прибират на другия ден, та кола си трябва. Ние обичаме да пътуваме, и си пътуваме.
На път от куша дасъ към памукале ако се не лъжа, намерихме някакъв римски град, явно не е популярен много щото там почти навсякъде е организирано, има билети охрана и вс.останало, та този град беше невероятен, имаше много добре запазен амфитатър, също като пътъваш от инстанбул за троя и после надолу се минава през страхотни места, много красиви и с доста интересни стари градове.
Като цяло съм страшно доволен, има мнго неща да се гледат, аз мрая да се кисна на плажа, нито ми понася слънцето нито пък ме кефи да се кисна цял ден в морето, та Турция ми е идеално, тая година пробвах хърватска и около нея ама ... освен една две хубави гледки нищо което да си заслужава, въпреки че имаха едни езера много красиви.
|
| Сря Фев 03, 2010 4:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами незнам, аз както ти казах в Турция само организирано съм ходил. Не че съм недоволен де - в Анталия, ядене и пиене на корем, плаж, хотел всичко си беше на 6. Ама в самата Анталия - нищо интересно не видях. Ама аз бях тръгнал на лежерна почивка, та си беше точно каквото търсех.
Сега планирам групата да ходим на WRC-то април в Турция. Там вече ще е скиторене. Лошото е че е раншко, а и не е много на юг, близо до Истанбул е, ще ми се убие романтиката на палатката и ще трябва на хотел  Ама пак ще има скиторене.  Та ако не мине котка път, ще огледам и Турция неорганизирано.
Но това не променя фокуса на проблема - не виждам защо заради едни тъпи гръцки селяни, аз да не мога лятото да си щъкам до Гърция. Кого наказвам така освен себе си? Пука ли му на гръцкия селянин, за 1000 българи (тия дето ще идат с кола или рейс), които евентуално ще си изхарчат парите другаде? Не. Прецакани пак ще са българите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 03, 2010 6:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе на селянина не му пука за нищо, и на никой не му пука за 1000-та Българи, въпреки че са доста повече от 1000, но им пука за всички други които също няма да отидат, не малко народ минава през БГ за гърция на почивка, определено доста повече от 1000, ама товакато цяло е тъпо, просто на селянина трябва да му се начука канчето и да разбере че каквото произведе това ще яде, не мое да чака само субсидии.
А иначе за Турция, намери си някоя по стара карта, аз имам една от преди 5 години, на нея имам всички исторически места, на новите не знам защо повечето са ги спестили, буквално на всеки 10-20 км има какво да се види. Относно анталия, там и в двете посоки е пълно със стари римски градове, а не далеч .. мм не мога да с есетя в каква посока се пада, но има един град доста на високо, сега не се сещам името, ходи се с кола до един паркинг, и после пеша 30-на мин, абе буквално кацнал на върхъ на планината, много приятно местенце за разходка. От другата страна на Анталия пък е Олимп, и както се твърди истинския олимп, със истински огън, и там е интересно, въпреки че е стръмнички доде стигнеш горе, изобщо там наоколо има много готининеща.
Тука по черноморието и около босфора също има интересни места, изобщо има какво да се гледа, но иначе и само за инстанбул си трябва седмица поне за да видиш по интересните места.
В Гръцко много на юг не съм ходил, всъщност тая година май бяхме най-на юг, някъде по халкидики, то всички ръкави обиколихме де ама не съм очарован.
|
| Сря Фев 03, 2010 7:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами аз Халкидики го заобикалям отдалеч. Както и другите известни курорти. Ако искам шум у дандания - ще ида в Слънчев бряг. То от целия район там май единственото интересно нещо е Атон, ама не съм ходил, казват било много въздействащо. Мисля да се коригирам, ама трябва да намеря време.
Въобще най-скучната и грозна част от Гърция е тая дето е близо до България (под 500км) ... Съвпадение, що ли....
|
| Сря Фев 03, 2010 7:43 pm |
|
 |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Е, защо? Град Едеса (познат още със старото българско име Воден) е много як, също района около Преспанските езера, пък и Охрид е близо. Че и Олимп е на има-няма 200 км от границата, а си е класика в планинския жанр още от дълбока древност  Още 100 км и хоп - Метеора - място, което си струва да се види, и е по-достъпно от Атон.
Друг е въпросът, че 95% от българите се роят само на о-в Тасос, и то само в "столицата", и то основно по таверните.
_________________ Manners maketh man.
|
| Сря Фев 03, 2010 7:55 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ходенето там не опира нито до време, нито до пари. Полуострова е със специален статут на "монашеска република" и разрешение се взема чрез гръцкото министерство на външните работи. Трябва да доказваш, че имаш научни или други специални интереси и никак не е лесно. Там се ходи само пеш или с някакви вътрешни бусчета (където могат да минат). Нищо женско не може даже да стъпи на брега. Спи се по манастрите, спането ти не е гарантирано, защото предварителните резервации са почти невъзможни. Хигиенните условия са повече от лоши. Преди две години се разминах за малко с отиването там... Имам цяла серия снимки на полуострова, но правени от кораб в морето.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Фев 03, 2010 8:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
най-хубавите ми спомени са когато бръмчах по островите с мотора
багаж - колкото влиза в дисагите.
време - докато картата пуска пари
без резервации, без ангажменти... без бързане 
|
| Сря Фев 03, 2010 9:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Чет Фев 04, 2010 5:25 am |
|
 |
|
zaphod
|
много добре че нашите са забранили блокада на границата на нашите протестиращи, това показва че в българия има повече ред и дисциплина.
|
| Чет Фев 04, 2010 9:51 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ей веднъж и аз да съм на едно мнение с теб.
|
| Чет Фев 04, 2010 11:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Само не разбрах какво са искали да блокират, то като да убиеш мъртвец, тя границата по блокирана от това няма да стане, пак някакъв цирк са разиграли ми се струва ама както и да е, няма смисъл да се блокира и от нас, по добре да с есберът там мутрите от раьона дето им спряха притока на клиенти и да отидат в гръцко да я разблокират, и ресурс имат и време, поне с нещо да са полезни на държавата, пък и бизнеса им ще потръгне.
|
| Чет Фев 04, 2010 2:21 pm |
|
 |
|
zaphod
|
това е защото обичайно защитаваш протестиращите, аз винаги съм казвал че трябва да се млатят.
|
| Чет Фев 04, 2010 3:08 pm |
|
|