Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Мнениe за фирмата UNI-T ? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Мнениe за фирмата UNI-T ?
Някой да е имал вземане даване с продуктите на тая фирма ?
Интересуват ме мултимерите им - читави ли са ?
Скоро се сдобих с един и все още трупам вЧепатления.

Пон Фев 08, 2010 5:45 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Средна работа /по-скоро към ниска/ китайски уредчета. Имам 2, работят с години, познат изпатка 2-3...

Пон Фев 08, 2010 7:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Точно.

Средна хубост китайско творение. Ако не го ползваш супер интензивно - бива.

Пон Фев 08, 2010 9:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз имам т.нар. "мултископ" UT81B. Ползвам го да гледам разни неща по колите. :) Като цяло идеално върши работата, за която съм го взел, за сега нямам проблеми с него и не съм успял да го изгоря още. :) Препоръчвам този уред на всички.

Пон Фев 08, 2010 10:13 pm
Профил

Мнение 
Е, то това твоето скъпо бре ;
За осцилоскопите минах и аз този път - руски, полски, ръчен, УСБ и като си взех Fluke макар и 2-ра ръка разбрах какво е да имаш уред...
Мултимера в куфара ми е UNI-T, поне 5-6 годишен, сменил съм му само кутията че моята бях я стопил с поялника, бачка 6+. За точност не мога да кажа нищо но не това му е силата явно. С две думи - взимай и ползвай - по добре от ШанЗин ;)

Пон Фев 08, 2010 10:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе китайските, особенно тия около 30-40 лв. не са толкова лоши се оказа.

Аз от щатите си дотътрих две флукета (че тука са ебати цените), едното съм дал да го сертифицират и го държа само за много сериозни точности. Другото го ползвам на бюрото.

Но походни и в къщи имам поне 3 от тия китайските и трябва да ви кажа че работят говедата. Даже учудващо точни са, като за 30лв.

Вто Фев 09, 2010 1:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ето това си взех : http://www.radimexbg.com/product_images/UT70A.jpg
За сега го пробвам, но първите впечатления са добри.
Доста нещица мери, но не съм проверил всичко.
Щом има добри отзиви, значи бива? :)

Вто Фев 09, 2010 2:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
Аз също съм ползвал най-различни китайчета (то кво друго...) и досега не съм имал проблем с точността, т.е. поне не се е разминавала от очакванията..

Проблемите обикновено са от друго естество:

1) Все още доста уредчета нямат "auto power off".... Забравиш го няколко пъти и трябва да сменяш батерията ;-)

2) Сондите... някой са твърде некачествени даже като нови, а другите пък заминават твърде бързо.. я се прекъсне кабела я нещо друго...

3) Врътката се запрашва и от там почва да не мери или изобщо да не включва. Това за хора дето го ползват под коли или по строежи с много прах е проблем. Естествено почистваш и се оправя, ама трябва да разглобяваш...

Но в крайна сметка въпреки горните проблеми, за 20-30 лв има много читави уредчета....

Вто Фев 09, 2010 4:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това с auto power off не винаги е предимство, особено ако мериш нещо продължително време и същевременно се занимаваш и с други неща и като решиш да погледнеш и уреда се изключил, гадно :-) Някои модели имат възможност да се изключи auto power off, но това важи до следващото включване. За предпочитане е да имат отделен бутон за включване/изключване, а не на врътката за обхватите, мен това много ме дразни, примерно мериш напрежение, решиш да го изключиш, трябва да превъртиш цялата врътка, за да го изключиш - после обратно цялата процедура.

Преди нова година видях една разпродажба в един магазин, влизам, Fluke 115, нищо особено като уред, от $175 на $95, взех един, ей така, да се мотае в къщи, бачка добре, досущ като китаец :-) После си викам ще се върна да купя още 3-4 , все ще намеря на кой да ги подаря в България, няма, свършили :-(

Вто Фев 09, 2010 6:28 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе мойто беше още по голяма далавера - Fluke 187 за 200$ :) Без документи ама видимо чисто нов, в кутията :)

После, понеже ми е жал за тоя, си взех и един за всекидневка - Fluke 175 за 100$. Пак като горното. Всичко това от ebay.

Първия го носих да го сертифицират на 3 точки за пред властите. Носих го при представителя на Fluke тука. Като разбраха за колко пари ми е дошъл спрямо това на което те го дават.... (1300 кинта беше тогава)....

Абе въобще Fluke се пазарува само от щатите - разликата в цените е минимум 2 пъти.

Вто Фев 09, 2010 7:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А то моят е с 3г. гаранция, ама много вяра нямам на гаранцията. Спомням си 2001г. един колега донесе от Сиатъл един Fluke, вика пичове подарък, доживотна гаранция има този уред, най-доброто. Брей изкривиха ни се шапките, викаме си гледай ти хората кви работи правят, ние още с Ц20 взривяваме :-) След няма и 5 месеца си замина скоропостижно. Отварям го, вътре с един MSP430 професор, видимо няма никаква повреда, под лупа се виждаше обаче как професора има цепнатина... Обадихме се да питаме, да, в гаранция е, изпратете ни го до Лондон, ще го оправиме, да ама, то транспорта отиване и връщане колкото нов Fluke, шефа се ядоса и отиде накупи една торба китайци, да има :-)

Вто Фев 09, 2010 9:00 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Това с auto power off не винаги е предимство, особено ако мериш нещо продължително време и същевременно се занимаваш и с други неща и като решиш да погледнеш и уреда се изключил, гадно :-) .....

За 10-ина години се свиква, дотогава псуване му е майката :D .

Моят мултицет - един Beckman DM27 пише на него - има такава изключварка за след 45 минути
май беше. Е като всеки мултицет и аз тоя го ползвам най-много за прозвъняване на връзки,
било по платки, било някой шашав кабел. И като спре да пищи и си каже човек "а, ей сега
хванах бика за рогата"... а то се окаже, че угаснал и нали не гледа човек натам минава
време докато се усети, че ако и да е хванал бика то не е точно за рогата.... :D

Но както казах, от 5-6 години насам се понаучих да не се хващам на тоя номер :-) .
Купувал съм го преди не ми се мисли колко време, ама 1992 беше - в Германия живеех,
към $100 беше. И не го сменям с друг, че има обхват до 2 гигаома (което рядко ми трябва, но ми трябва).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Фев 09, 2010 9:25 pm
Профил WWW

Мнение 
ee... не знам с какви уреди бачкате, ама последните два дето имам се самоизключват само ако показанията не се променят дълго време.

А пък като прозвъняваш е абсурд, ще се изключи само ако си направя 30 минутна дрямка ;-)
Освен това преди да се изключи изписуква няколко пъти и е достатъчно само да допреш сондите или по друг начин да промениш показанията и не се изключва...

Не знам, според е много удобно и вече тотално съм изгубил навика да изключвам уреди, та затова като взема уред без самоизключване батерията му заминава за отрицателно време ;-)

Вто Фев 09, 2010 10:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]