Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Избор на подходящ PIC програматор за начинаещи 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Избор на подходящ PIC програматор за начинаещи
Здравейте съфорумци,

Бих искал да Ви запитам дали програматора на Млад Конструктор си струва парите ?

-Подходящ ли в за начинаещи?
-Има ли някакви особености при работа с него?
-Работи ли читаво или бихте ми препоръчали нещо по-добро и функционално?

http://www.constructor.bg/mk/Programator.htm

Последна промяна g_fresh на Пет Фев 12, 2010 9:35 pm, променена общо 1 път

Пет Фев 12, 2010 6:48 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
PicKit2 :D

Пет Фев 12, 2010 7:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
milenjs написа:
PicKit2 :D

A ориентировъчна цена на това у-во?

Пет Фев 12, 2010 11:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=13

Съб Фев 13, 2010 12:34 am
Профил ICQ WWW

Мнение 
за оригиналният pickit2 (или ако искаш 3) разгледай сайта на comet.bg, те доставят официално за БГ. не съм от хората дето всеки ден ползват пикове, та защо да не вземе http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=50 примерно? или е остаряла мода? предполагам цената на сириус няма да е много висока, пък си спомням че беше лукс да ползваш такова нещо преди. по-добър ли е от pickit2?
ПП преди две седмици питах добите хора от комет за pickit3 на място и ме полазиха тръпки (по портфейла) - нещо като 120-130 лева излизаше... пък май на сайта мааалко по-малко бяха казали :wink:

Съб Фев 13, 2010 12:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Добре де, тия мушмуроци от Sirius имат ли някъде публикувана ценова листа? Простосмъртните могат ли и те да купуват? Що за масонство е това: регистрирай се, та да ти кажем. Видя ли такъв сайт, винаги си мисля, че нещо с легитимността там не е наред. :twisted:

Съб Фев 13, 2010 1:57 pm
Профил ICQ

Мнение 
@bateAz за отбелазване е че и аз като теб се чудих ма*ка им за тая ценова листа, не знам може да не продават на дребно? обаче видях техни продукти във викиват (пловдивските кожодери).
та @g_fresh ако се окаже, че сириус не продават единични бройки мога да се направя на луд да питам във викивата могат ли да доставят нещо ако им посоча каталожен номер или нещо такова. и предполагам цената ще е +30% поне. я си поговори с комет, все ще е по-добре да отделиш някой лев в повече, но в крайна сметка да си нямаш ядове ни с програмиране ни с дебъг за някво време напред. то май "начинаещ" в пиковете няма - има само такъв дето не е пробвал. и не е случайна приказката че пестенето е майка на мизерията. 8)

Съб Фев 13, 2010 3:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
Добре де, тия мушмуроци от Sirius имат ли някъде публикувана ценова листа? Простосмъртните могат ли и те да купуват? Що за масонство е това: регистрирай се, та да ти кажем. Видя ли такъв сайт, винаги си мисля, че нещо с легитимността там не е наред. :twisted:

Всичко е наред с легитимността, аз лично се познавам със собственика. Като се регнеш ти излизат 3 цени - от платка до сглобено. Явно е направено за да следи интереса може би.....

Съб Фев 13, 2010 5:44 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
@relsys кажи на собственика да не си затруднява клиентите. Интереса може да го следи, като на края на месеца прегледа продажбите.
@g_fresh за начинаещ най-добрия програматор е този: http://www.google.com/search?hl=en&safe ... qi=g10&oq=

Съб Фев 13, 2010 7:22 pm
Профил

Мнение 
PICKIT2 от комет - цена около 85 лв
- това е USB програматор - работи с всички компютри (за JDM или PROPIC откъде компютри с LPT/ RS232)
- с него можеш да програмираш всички възможни пикове - безплатен 100% надежден ъпдейт;
- с него можеш да програмираш памети I2C, SPI (25LC например)
- имаш малка развойна платка в комплекта
- можеш да го ползваш като логически анализатор

Изобщо ако мислиш и за в бъдеще да се знимаваш не спестявай 20-30 лв. защото и да си купиш JDM или PROPIC и решиш след примерно 2 години да програмираш нещо няма да намериш такъв комп с LPT/ RS232. А колкото до клонингите на PICKIT2 пак те съветвам да не използваш някакви орязани версии, с които после ще се чудиш защо едно се програмира а друго не..............

Пък ако съвсем на шега питаш ей така за да пробваш какво е това pic ти препоръчвам да си направиш JDM или PROPIC едва ли като части ще излезе >10лв, схеми из нета бол. А и JDMа можеш да си го сглобиш за час и веднага да пробваш някаква програма на любимият F84 :D

Нед Фев 14, 2010 10:06 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
малко офф:
Тия от http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=13 са много зле. Точно преди 2 дена си направих регистрация на сайта им (Вярно не на 100% коректна по отношение на данните които ми искат), но въпреки това гледах цените и разглеждах продуктите им и не виждам и смисъл да им давам информация повече от тази която съм им дал. Днес се опитвам да се регна и ми казва, че няма регистриран юзер с този мейл. А на мейла си имам писмо от тях с данните за регистрацията. Това ако не е идиотщина. Това е някакъв антипотребителски сайт за продажби. Опитват се да откажат и малкото им клиенти по всякакъв начин от покупка.

Нед Фев 14, 2010 1:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
the_bull написа:
малко офф:
Тия от http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=13 са много зле. Точно преди 2 дена си направих регистрация на сайта им (Вярно не на 100% коректна по отношение на данните които ми искат), но въпреки това гледах цените и разглеждах продуктите им и не виждам и смисъл да им давам информация повече от тази която съм им дал. Днес се опитвам да се регна и ми казва, че няма регистриран юзер с този мейл. А на мейла си имам писмо от тях с данните за регистрацията. Това ако не е идиотщина. Това е някакъв антипотребителски сайт за продажби. Опитват се да откажат и малкото им клиенти по всякакъв начин от покупка.

Тея данни се използват при поръчка. Така че когато са неверни - не може да има и поръчка. Човека си се грижи за страницата. Така че в случая антипотребителя си ти.

Нед Фев 14, 2010 2:32 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Доколкото разбирам единствената добра машинка за програмиране си остава PicKit 2

Нед Фев 14, 2010 2:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Тея данни се използват при поръчка. Така че когато са неверни - не може да има и поръчка. Човека си се грижи за страницата. Така че в случая антипотребителя си ти.

Добре съгласен съм но нека да си проверява данните когато някой си е поръчал нещо.Сега, че им гледам продукцията какво трябва да им дал мейл,телефон,адрес,име само ЕГН и банковата ми сметка не са ми поискали още.Просто не съм съгласен да си давам личните данни на някакъв on-line магазин само защото така им харесва. Като поръчам нека проверяват каквото искат, но когато само гледам е неприемливо.

Нед Фев 14, 2010 3:18 pm
Профил

Мнение 
g_fresh написа:
Доколкото разбирам единствената добра машинка за програмиране си остава PicKit 2

Най-добрата по показател цена-работа ;)

Нед Фев 14, 2010 7:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща