|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:49 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хаха, ми прав си но само донякъде. Поне двама съм направил богати дотук с разработките
си (преди близо 20 години вече). Себе си чак богат не съм успял да направя още, ако и
да имам много повече от това, дето направих за ония двамата, ама такъв е животът, и стартовата
позиция определя дължината на пътя  .
Как ползвам windows/linux, ами това е лесно, почти не ползвам  , не и в разработките.
Преди 4-5 години допуснах първия wintel телевизор въобще тук, че нямах браузър и четярка
за pdf-и. Някъде дотам ги и допускам - но разработките ми могат да бъдат редактирани и
възпроизведени без човек да има друго освен DPS система.
И как да не правят пари от мене, ето продали са ми вече два wintel телевизора, да не говорим
колко дискове и подобни периферии купувам та да слагам в моите системи.
Разбира се съм съгласен, че повечето данни не си струва да се крият. Но "ходя гол
по улицата щот нямам какво да крия" ми харесва като идея само докато имам избора
дали да постъпвам така или не.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Фев 15, 2010 3:25 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Батка, никой не може да те задължи къде да си държиш скъпоценностите - споко  . Едно време сигурно така са казвали и за обществените трезори в банките, а сега ги позлва куцо и сакато и банкерите не бъркат по частните кутийки, щото си нямат работа по цял ден и се чудят на кой сейфа да прегледат  .
|
| Пон Фев 15, 2010 6:02 am |
|
 |
|
tgi
|
Ами дано да си прав, поне докато съм жив да не бъдем принуждавани да се строяваме.
С трезори по банки нямам опит, но не мисля, че ако имам нещо да крия бих го наврял
на най-очевидното място (т.е. трезор в банка). Виж, ако са пари или диаманти, да,
подходящо място е. Но не и за тайните на човек - ако ги има и иска да е спокоен, че ги
е опазил, де.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Фев 15, 2010 6:12 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
tgi, може ли един тъп въпрос? какво по дяволите е "DPS система" ? гугъла бълва прекално много несмислени неща като го питам 
|
| Пон Фев 15, 2010 2:32 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
И аз като го пуснах в гугъла все ми излиза сайта на ДПС.
|
| Пон Фев 15, 2010 4:46 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
милост... 
|
| Пон Фев 15, 2010 5:36 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
sparc мисля че от 2006 насам е отворена архитектура, и има май реализиции на FPGA, тук www.OpenSPARC.net има повече информация
Иначе каквото искат да правят Oracle , скоро няма да се промени положението на пазарЯ, само OpenOffice да не пипат, че го ползвам за почти всичко 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 15, 2010 5:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
head_up, най-евтиният хардуер, на който върви DPS, e netMCA . Много старо писание
(>10г) в отговор на "какво е DPS", http://tgi-sci.com/tgi/dpstb.htm .
Пи,
За тая беля с Open Office не бях се сетил... май дотук беше с отварянето на всякакви
MS office версии. Дано ме опровергаят де, че ако и веднъж в година да трябва да
"отварям" някакъв такъв файл пак е файда, досега нищо не му се е опънало,
опъва ги (опъва като в "open"  ) и пушек се вдига.
|
| Пон Фев 15, 2010 6:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз мислех, че искат да гътнат mySQL и да стане myOracale, ма явно е по-дълбока идеята.
VirtualBOX e много добър продукт, дано не го заровят.
не знам какво са решили да правят с жабата
едно приятелче работи за SUN >15 години.
след покупката взе няколко годишни заплати накуп и напусна.
изнесе се на някакъв остров в индонезия и сигурно няма да се върне скоро.
е, може и да му доскучае, кой знае...
|
| Пон Фев 15, 2010 7:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Ми може и да му доскучае
На няколко места в презентациите за сливането имаше реклами от типа "ако сте еди какъв... ние ще ви вземем на работа"  Което също е уникално щото обикновено първата работа на "новата власт" е да посъкрати фонф ТРЗ.
За джабата нищо не видях, ама 100% ще я ползват... все пак е #1 (колкото и на мен лично да ми е противна).
|
| Пон Фев 15, 2010 9:15 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хихи VHDL на 49-то място
|
| Пон Фев 15, 2010 9:57 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Туй "комодити" ми звучи като "комУноиди" - и на слух ,и на същност. Както са я подкарали още малко и обществен транспорт ще направят в САЩ и ще си изхвърлят СУВ-тата.
Сега банките като не работят се оправдават, че са им спрели компютрите, сигурно в бъдеще ще казват ,че "не са им пуснали апликейшъна" или че "облака зависна".  Тия филми сме ги гледали в зората на интернетa, например AOL - варварите отдавна ги отвяха. А резултата от дейността на комодитите е ,че всеки иска да си има собствен кладенец в двора и ел.генератор в мазето или на покрива. И да ползва Скайп. И да рани дизела с пържени картофки.
Проблема не е технически, а биологически и с 4млрд.$ няма как да се реши. 
|
| Вто Фев 16, 2010 9:15 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе съгласен съм с всичко, само ми се ще да бях по-сигурен, че не могат да го решат.
Инак проблемът очевидно е пренаселеността, оттам и всичко останало, то както е тръгнало
скоро нищо живо освен двуноги няма да е останало за ядене.
Като гледам какви са отзивите за windows 7 - явно неизползваемо като вистата - и как спират
да дават хардуер за xp (което изглежда ще се окаже върхът за MS, от който вече всички пътища
водят надолу), може и да затварят изцяло дюкяна с компютрите. Оттук натам системите ще
са отворени колкото телефон с бутон само за вдигане като те потърсят... Лошата новина е,
че всички реално използваеми процесори за правене на някакви компютри са им в
ръцете, не знам извън щатите някой да прави power > 300 MHz, ARM > 1GHz, x86 > 2GHz...
Ако не греша в горното могат да спрат всичко с едно щракване с пръсти.
|
| Вто Фев 16, 2010 10:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Жичка, големи глупости си изписал пич  .
|
| Вто Фев 16, 2010 10:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Нали китайците са чок отворени, защо не вземат да спретнат те едно от горните и да не са всички толкова зависими от "дърпането на шалтера"  ?
|
| Вто Фев 16, 2010 10:59 pm |
|
|