Отговори на тема  [ 572 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Следваща
Логически Анализатори .... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Еи квото кажете ... аз се съм съгласен .....

Ама както казва Никола

Един модул с FPGA,RAM,контролер,USB.

Мий ще е най лесно :)

Съб Юли 09, 2005 12:40 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ази пак ще кажа ако не сте чули де...откъм PC и USB драйвери специално за FTDI имам няколко продадени работещи продукта. С графично изобразяване също....няма да ви рева кат някой пишлеме тука...дайте ми и на мене бонбон :lol: А незнам и някой обърна ли внимание на тва дето го предложих - тъй като ще се получи универсална платформа, трябва да се измисли начин за различни приложения на у-вото, като например програматор, емулатор и пр. Няма да е зле да го имате в предвид, за кво се хвърляме толкова хора за някакъв обикновен 16 канален анализатор...мога и сам да си го напиша. Друго е като всеки даде нещо от себе си, крайния продукт може и да надхвърли очакванията. Ако искате го мислете и като "Stand-alone Micro-engeneer assistant"...
LCD - да показва статус на батерията, някво елементарно меню (имам готово стек-орентирано писано на C, ако имате интерес де). Малка клавиатурка (4 бутона примерно за навигация), ето ти го Stand-Alone Програматор. FLASH - ами заделете малко място и за такъв, примерно AT45DB021 SPI SO8 корпус...все ще му се намери място на платката.
Колегата Nikola знае как е в телевизорите - примерно Sony шаси AE4 имат 25 модела. На всички модели са еднакви платките, на някой телевизори има 15 интеграла, на други 3. Едните са 100Hz с всички екстри, други са 50-60Hz, даже контролер за стереозвук нямат. Та идеята - днеска ще е анализатор, утре някой ще реши че му трябва програматор за моторолски чипове, ще седне и вместо да чертае платки като луд и да връзва схеми, за 15 минути ще си нахвърля програматора вътре. После го поства във форума като Plug-In и готово. За по универсално предложение не се сещам.

Съб Юли 09, 2005 2:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
Че аз нали за това говоря. Блоковата схема която предложих позволява само с софтуерни манипулации и евентуално разширителна платка това да става на каквото ти доиде на акъла.

Ето пак една блокова схема да погледнете.

Прикачени файлове:
Drawing1.rar [20.41 KiB]
318 пъти
Drawing1.jpg
Drawing1.jpg [ 43.17 KiB | Прегледано 5949 пъти ]
Съб Юли 09, 2005 9:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
@Хищник, твоето предложение е доста смислено, но не би ми било удобно за работа по следната причина - аз програматори не ползвам. Ползвам дебъгери и то ще го ползвам като дебъгер точно тогава, когато ще ми трябва и като анализатор. Оттук веднага отидохме на варианта с две такива устройства. Освен това програматор / дебъгер е просто устройство ( изключвам MicroChip, където всичко е сложно ) и не е оправдано да се трупа такъв хардуер за него. Един JTAG струва < 30 лева - какво му плащаш. За да си направиш такова нещо ще загубиш повече време. Освен това всяка среда си иска негов си Tool и миграцията ще е досадна.

Съб Юли 09, 2005 9:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Само за програматор се сетих, иначе може да е нещо друго, както и да е, иска ми се да има възможност за разширяване с минимални усилия.

Съб Юли 09, 2005 9:57 am
Профил
Аватар

Мнение 
Веднъж проектирано и като се направят платките може да си направиш и 5 такива ако искаш. Цената му като материали е смешка в сравнение с койти и да било заводски уред. Моя анализатор например с разширителните модули ми коства към 350 долара.

А като имаш готово направено устроиство и ти притрява някаква специфична лабораторна техника просто запряташ ръкавите и си пишеш софт и вече я имаш.

Съб Юли 09, 2005 9:57 am
Профил
Аватар

Мнение 
Моята омега например има към нея един dll с които се работи на високо ниво с хардуера,зарежда си ядро в FPGA-to и т.н. Като ползвам тоя dll не ми се налага да знам какво става в устроисвото и спокоино си пиша прости софтчета за нея

Съб Юли 09, 2005 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
Един въпрос по тая блок схема... Здраво сте решили да има директна връзка на FPGA със USB. Не виждам голям смисъл в това. Целия протокол за обмен между PC и анализатора може да се изгради в контролера. Това ще улесни малко нещата. Първо - не си товарим мозъците със сложни функции, правим един списък с команди за FPGA:
void Read_RAM(char* buffer...)
void Write_RAM(char* buffer...)
void Upload_Flash()
void Read_Flash()
..
..
Така или иначе устройството няма да работи в реално време - това означава че не е от голямо значение за колко време ще получиш съдържанието на рама (времето варира от 2-10 секунди).
Един интересен факт - FT232 имат 32KB FIFO буфер. С малко повече зор може и да се получи Real-Time анализатор.

Допълнение: Kak по дяволите се обърках....не е 32KB...384 байта е FIFO-то...

Последна промяна Predator_MF на Съб Юли 09, 2005 11:15 am, променена общо 1 път

Съб Юли 09, 2005 11:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не може. Паметта трябва да бърза, много бърза. И затова треябва да е външна.

Съб Юли 09, 2005 11:04 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз говорех за комутирането на UART канала....

Съб Юли 09, 2005 11:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това е така за гъвкавост. Например батето иска FPGA+RAM+Conectorite да могат директно да се управляват от компа и да има вариант процесора да не участва.

Съб Юли 09, 2005 11:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Пон Яну 30, 2012 4:38 am, променена общо 1 път

Съб Юли 09, 2005 11:42 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Малко коригирах блок схемата. Покритикуваите я.
Тази организация предполага че конфигурирането на FPGA-to става с микроконтролера / BrainStorm спомена че е отработил въпроса / и евентуално ако е възможно и директно от USBto за да е възможна работата изцяло без микроконтролера.

Прикачени файлове:
Drawing1.jpg
Drawing1.jpg [ 41.79 KiB | Прегледано 5903 пъти ]
Съб Юли 09, 2005 11:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
извиняваи постовете ни са излезли почти едновременно.

Съб Юли 09, 2005 11:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
къде има информация за този процесорен модул,явно съм пропуснал някоя тема.

А за опростяване докато се разработва може да го разбием така.
Да се направи на заводска платка горния модул и които се занимава с FPGA-to си работи спокоино.
Да специфира интерфеиса и тези които работим по долния модул да си работим на макетна платка и работата да върви паралелно.

Прикачени файлове:
Drawing1.jpg
Drawing1.jpg [ 42.84 KiB | Прегледано 5896 пъти ]
Съб Юли 09, 2005 11:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 572 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Следваща