Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
КЗК разследва за картел 4 фирми за касови апарати 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение КЗК разследва за картел 4 фирми за касови апарати
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/02/22/862304_kzk_razsledva_za_kartel_4_firmi_za_kasovi_aparati/#commentsКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала разследване за картел на пазара на касови апарати, съобщиха от ведомството. Антимонополният орган се е самосезирал след сигнал и публикации в медиите от началото на 2009 г. Производството е започнало преди два месеца, като в момента ведомството подозира в забранено споразумение фирмите "Дейзи Технолоджи", "Датекс", "Елтрейд" и "Тремол".

В началото на миналата година всички модели касови апарати, които се предлагат в мрежата от български производители, са поскъпнали. В края на януари КЗК със съдействието на МВР е извършила проверка на място, като е претърсила офиса и други помещения на софийската "Датекс". Иззети са документи, съхранени на хартиен и електронен носител.

Образуването на производство пред КЗК и извършването на проверка на място не означава, че е установено нарушение на закона, а цели събирането на достатъчно доказателства, които да бъдат оценени заради възникналите съмнения, обясняват от антимонополното ведомство. В случай, че държавният регулатор събере достатъчно доказателства, че е извършено нарушение, ще предостави 30-дневен срок на предприятията да се защитят.

В окончателното си решение по случая КЗК може да установи извършено нарушение и да наложи санкция, както и да постанови прекратяване на нарушението.

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Фев 22, 2010 3:14 pm
Профил WWW

Мнение 
Това е пълна простотия... някой е имал зъб на Датекс ;-)

Пон Фев 22, 2010 3:29 pm
Профил

Мнение 
Цитат:
предполагам, че не знаеш, че Датекс станаха с такава големина благодарение на "странни" обстоятелства - при едно от първите решение за въвеждане на електронни касови апарати те "случайно" се оказаха фирмата, която ще продава ВСИЧКИ такива касови апарати. Тази "случка" направи възможно ДАИКЕШ да е още на "небосклона". Това е и връзката с нежеланието на повечето хора да имат нещо общо с такъв тип организация.

Source: http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 167&page=2

Пон Фев 22, 2010 9:30 pm
Профил

Мнение 
ike, ако имаш някаква информация - кажи ;-)

Така по системата ЕЖК (една жена каза) е несериозно...

Аз лично нямам връзки с Датекс и не знам как са почнали, но не е така както намекваш. Просто работя с друг от големите, като връзката ми датира от почти началото на прехода, така че и до вътрешна информация съм имал достъп, пък и съм следял нещата. Та го казвам в прав текст - няма такива работи!

Пон Фев 22, 2010 9:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]