|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:17 am
| Автор |
Съобщение |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Чудя се защо ние новаците се разбираме идеално, но вие явно защото имате професионално изкривявание не ни разбирате 
_________________ Ангел Димитров 95
|
| Пон Мар 01, 2010 10:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това не е защото двигателя е някакъв супер велик, а защото бакшиша е нямал студен старт, т.е. от както са го запалили и са го изгасили, когато ти си го видял  .
Всеки съвременен двигател без студен старт и с редовна смяна на консумативи би го докарал до някаква такава цифра. Макар че, пък аз лично се съмнявам ти да си видял Тико на 1 млн. километра. Не заради друго, ами защото дори и двигателя да може да го издържи, останалата част от колата няма да може  . Та по-леко с легендите, дето всички сме ги чували  .
|
| Пон Мар 01, 2010 11:49 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
имаше ги преди поне 5 години, специално за 16-ките. и работеха! само дето деленето го опитах и... миии беше върху един 16ф627А ако не ме лъже паметта. и беше трагично. остана ми място колкото да разпиша уарта, та да тествам какво влиза и излиза. гладни са тия библиотеки за 16-ки, много гладни. За 18-ките вероятно ще са много по-оптимизирани и вероятно напълно свободно достъпни. обаче така като гледам цената на 18-ките, то по-добре да ползва 24-ка (идва къдееее по-евтино). а там играе C-то, което както се каза е доста оптимизирано.
|
| Вто Мар 02, 2010 12:49 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ама чакай малко... Де прочете, че съм обиждал колите с нечетен брой цилиндри...  Въпроса беше за двутактови и четиритактови двигатели... Което е съвсем различно нещо от броя на цилиндрите нали така? Ти говориш за 4-ри тактови двигатели а аз оплювах двутактовите такива....
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Мар 02, 2010 10:00 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
На 18ки всички аритметики вървят по бързо, щото има хардуерен умножител. Но като делене - едва ли ще е в пъти по бързо. 20-30% може би.
Ама на него не му трябват нито плаващи запетаи, нито делене. Просто събиране (умножение) и шифтване. Въпросната сметка дето го мъчи може да се опрости много, защото и точност кой знае каква не гони, нито пък скорост. И в 12ка ще влезне без да я тормози.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 02, 2010 1:24 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами един сърч с това : 24/16 bit division PIC, дава следния резултат на първо място : http://www.piclist.com/tecHREF/microchi ... 24by16.htm
Очевидно обаче някой не се е сетил да го направи...
Едната версия (2 или 3) съм я тествал и работи. Трябваше ми малко скорост и поне да знам колко време отнема, затова ги пробвах. Иначе не знам компилаторите имат ли различни рутини за различен брой битове. В смисъл да не е само 32/32, 16/16.
|
| Вто Мар 02, 2010 6:32 pm |
|
|