Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
MiniUSB SMD гнездо ? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение MiniUSB SMD гнездо ?
Не можах да намеря информация за какво е 5-я извод на гнездото, което се монтира откъм периферната платка...

Пон Фев 22, 2010 10:47 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
позиция 5 е маса, може би ти интересува позиция 4 - това е ID и от към страна на устройството не се използва.

То като цяло mini USB не бива да се използва... за нови устройства трябва да се мисли за micro USB

Пон Фев 22, 2010 11:03 pm
Профил

Мнение 
Ползва се за USB OTG (on the go). Това е за устройства които могат да са и хост и слейв в различни ситуации.

Сря Фев 24, 2010 2:58 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
GSM-ите Motorola (напромер V3, V3x) в зависимост от това какво има между този извод и маса решават за какво им е порта (по памет):
1. Нищо - USB
2. 100К - слушалки
3. 200К - зарядно
3. 400К - бързо зарядно

Пон Мар 01, 2010 9:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
То като цяло mini USB не бива да се използва... за нови устройства трябва да се мисли за micro USB

Да бе как пък не. Това е толкова калпав куплунг та няма до къде. Съмнявам се че ще издържи и 1000 цикъла.

То и mini USB - то ако не е нещо по марково (Cvilux, Molex) пак се скапва с поглед, пък какво остава за микрото.....

Поне моя опит е такъв, засега стоя на минито. Пробвах микро и ми се изтръгна от платката в момента в който в пристъп на яд (девелоперска му работа) го набутах малко по грубичко и пренасочих натиска малко в посока нагоре вместо напред.

Пон Мар 01, 2010 11:24 am
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Доста е калпаво Микро-то от механична гледна точка. Но пък като всичко калпаво се стремят все повече да го наложат. Например при GSM-ите всеки втори с микро-юсб страда от заболяването "откъсната букса".

Вто Мар 02, 2010 9:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
Какво говориш, току що изкъртих още един. При това на платка която аз съм правил, т.е. би следвало да съм внимателен с нея. А какво остава като го дам на юзера, който по презумпция ръга конекторите като вилица в халва? Почвам да се чудя дали да не правя нови платки и да дам кутиите за престъргване, т.е. да си сложа миниUSB. Всъщност въобще не се чудя вече....

Това microUSB е пълно говно откъм механична здравина. Но наистина се опитват зверски да го налагат и ме е страх че това ще е прословутия "универсален" конектор за GSM зарядни на Кукунева, т.е в близко бъдеще всичко портативно ще е с тоя шибан конектор.

Вто Мар 02, 2010 1:20 pm
Профил ICQ

Мнение 
http://www.usb.org/developers/Deprecati ... 052507.pdf

Цитат:
With the recent introduction of the Micro-USB connectors, the USB-IF is taking the strong step to
deprecate the Mini-A and Mini-AB connectors in order to minimize the number of cable combinations
required to support the various product interconnections and minimize marketplace confusion. Based
upon this, the USB-IF will no longer certify products that use the Mini-A and Mini-AB connectors nor
products that use them.

Вто Мар 02, 2010 1:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз на тоя консорциум отдавна съм им казал да го ДУХАТ. И за сертифицирането, а сега и за кабелите. Набълваха сто вида конектори, а сега циврят, че се бъркали юзерите. Да им го ..... Аре да вървят на майната си, кабели и конкетори от нормалните засега има достатъчно. Като опре ножа до кокала ще му мисля. И без това това което правя не се прави нито в колосални бройки, нито юзерите са някакви малоумни тинейджъри. Ще си ползват стария, ако не им харесва.... ще им хареса.

Вто Мар 02, 2010 1:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
уф.. и аз навремето докато се занимавах с 1394 много исках тия простаци да го издухат... ама се оказах от погрешната страна на вятъра :oops:

Тъй че не можеш да си представиш колко добре те разбирам, ама като не можем да избираме в коя посока да духа вятъра единствено ни остава да изберем накъде да пикаем :D

Вто Мар 02, 2010 2:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]