| Автор |
Съобщение |
|
misho
Ранг: Минаващ
|
 MiniUSB SMD гнездо ?
Не можах да намеря информация за какво е 5-я извод на гнездото, което се монтира откъм периферната платка...
|
| Пон Фев 22, 2010 10:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
позиция 5 е маса, може би ти интересува позиция 4 - това е ID и от към страна на устройството не се използва.
То като цяло mini USB не бива да се използва... за нови устройства трябва да се мисли за micro USB
|
| Пон Фев 22, 2010 11:03 pm |
|
 |
|
radolin
|
Ползва се за USB OTG (on the go). Това е за устройства които могат да са и хост и слейв в различни ситуации.
|
| Сря Фев 24, 2010 2:58 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
GSM-ите Motorola (напромер V3, V3x) в зависимост от това какво има между този извод и маса решават за какво им е порта (по памет):
1. Нищо - USB
2. 100К - слушалки
3. 200К - зарядно
3. 400К - бързо зарядно
|
| Пон Мар 01, 2010 9:47 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да бе как пък не. Това е толкова калпав куплунг та няма до къде. Съмнявам се че ще издържи и 1000 цикъла.
То и mini USB - то ако не е нещо по марково (Cvilux, Molex) пак се скапва с поглед, пък какво остава за микрото.....
Поне моя опит е такъв, засега стоя на минито. Пробвах микро и ми се изтръгна от платката в момента в който в пристъп на яд (девелоперска му работа) го набутах малко по грубичко и пренасочих натиска малко в посока нагоре вместо напред.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 01, 2010 11:24 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Доста е калпаво Микро-то от механична гледна точка. Но пък като всичко калпаво се стремят все повече да го наложат. Например при GSM-ите всеки втори с микро-юсб страда от заболяването "откъсната букса".
|
| Вто Мар 02, 2010 9:54 am |
|
 |
|
Цецо
|
Какво говориш, току що изкъртих още един. При това на платка която аз съм правил, т.е. би следвало да съм внимателен с нея. А какво остава като го дам на юзера, който по презумпция ръга конекторите като вилица в халва? Почвам да се чудя дали да не правя нови платки и да дам кутиите за престъргване, т.е. да си сложа миниUSB. Всъщност въобще не се чудя вече....
Това microUSB е пълно говно откъм механична здравина. Но наистина се опитват зверски да го налагат и ме е страх че това ще е прословутия "универсален" конектор за GSM зарядни на Кукунева, т.е в близко бъдеще всичко портативно ще е с тоя шибан конектор.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Мар 02, 2010 1:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
|
| Вто Мар 02, 2010 1:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз на тоя консорциум отдавна съм им казал да го ДУХАТ. И за сертифицирането, а сега и за кабелите. Набълваха сто вида конектори, а сега циврят, че се бъркали юзерите. Да им го ..... Аре да вървят на майната си, кабели и конкетори от нормалните засега има достатъчно. Като опре ножа до кокала ще му мисля. И без това това което правя не се прави нито в колосални бройки, нито юзерите са някакви малоумни тинейджъри. Ще си ползват стария, ако не им харесва.... ще им хареса.
|
| Вто Мар 02, 2010 1:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
уф.. и аз навремето докато се занимавах с 1394 много исках тия простаци да го издухат... ама се оказах от погрешната страна на вятъра
Тъй че не можеш да си представиш колко добре те разбирам, ама като не можем да избираме в коя посока да духа вятъра единствено ни остава да изберем накъде да пикаем 
|
| Вто Мар 02, 2010 2:17 pm |
|
|