Отговори на тема  [ 572 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Следваща
Логически Анализатори .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
футурел, ама е със старата маркировка SM614016HSA15J. те си смениха номерирането някъде 2001, този трябва да е много отдавна издялкан. в понеделник ще им забода една жица да потвърдят

Съб Юли 09, 2005 8:51 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ми като гледам маиче .. тая памет би трябвало да е достатъчна ... като скорост.

Като обем обаче ? Поне 2 най-малко да има а ?

Съб Юли 09, 2005 8:54 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Трудна работа е тоа чип. Мразя да си подбирам компоненти по каталог. Ако в понеделник футурелките потвърдят, че ще го има - ОК. Иначе не се хващам.

Съб Юли 09, 2005 9:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ами ... даже 4 :
512к х 32 бита входни
512к х 16 входни + 16 изходни

не ни трябва много голяма дълбочина, защото:
- ако имаме бавни процеси, намаляме честотата на семплиране (4 бита прескалер ще е достатъчен ли?)
- ако ни интересуват някакви много малки интервали (напр. арбитриране на стейтове на PCI), няма да ги мерим цяла минута я, имаме си тригер/спусък

така или иначе задклавиатурното устройство ще се чеше по тиквата с часове, докато разбере какво е насемплирано.

между другото - интерфейса на ModelSim е много удобен. който ще се захваща със софтуера да поработи няколко часа на него.

някой ще каже ли конкретно TDA за PLL? да не е до 2GHz, 150MHz стигат :lol:

Съб Юли 09, 2005 9:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Почват здраво да ми се късат нервичките....адресиране на чипове не е необходимо. BrainStorm спомена преди 20-ина поста тва дето си говорихме с него... 8-bit-а шина м/у ATmega и FPGA + ОЕ и WE...останалото е елементарно за изграждане в MCU-то, няма смисъл два UART-а. В MCU се прави елементарен протокол да може тва MCU да адресира RAM, FLASH или квото и да е през тая 8-битова шина (и SPI може да е). Само на мен ли ми се струва извратен тоя вариант с 2 UART-а. В допълнение...няма да е зле да се сглоби протокол с чексуми щото не съм сигурен че всичко дето ще върви по UART ще е истина.

Съб Юли 09, 2005 9:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Я даите АЗ да похваля Predator_MF щото той маче скромничи нещо :)

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Мяса на ModeSim нали :)
screen5.JPG
screen5.JPG [ 242.8 KiB | Прегледано 4563 пъти ]
Коментар на файл: и тва също :)
screen3.JPG
screen3.JPG [ 250.87 KiB | Прегледано 4563 пъти ]

Съб Юли 09, 2005 9:15 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
По въпроса за PLL - прави се с DDS от FPGA-to ( вместо VCO ). Самият фазов детектор е фасулски - 2 D тригера ( flip-flop ). Единственото нещо, което трябва да се направи е процесорното управление на обратната връзка. Те за това требе MCU. Ако няма да се прави със захват по външни тактове, тогава вече е много по-просто. Другият вариант е класически VCO и останалото е от матрицата. Чисто анал-огово без външно управление. Сетваш веднъж коефициентите на пропорционост и останалото не те е грижа.

Съб Юли 09, 2005 9:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Единственото нещо, което трябва да се направи е процесорното управление на обратната връзка. Те за тва е MCU'то

Хмммм, не само за това ....

Ами ако изкаш да качиш ново ядро в FPGA'to ..... е за тва според мен е процесора ... за това и за конфигорирането на FPGA'то :)

Съб Юли 09, 2005 9:23 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Ако използваш USB мост с паралелни изходи, то ще минеш и без MCU. Или греша?

Съб Юли 09, 2005 9:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Някой ще ми обясни ли практическата полза от плавното регулиране на тактовата честота на FPGA-to че нещо не мога да зацепя защо ни е.

Съб Юли 09, 2005 9:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз не мога да обясня защо ни трябва плавно регулиране. Но има логика ако сканираш сигнали, да се синхронизираш по външния клок. Тогава, ако искаш да видип по-прецизно времедиаграмите, ти трябва такт, който е N пъти по-висок от входния, и то точно N пъти и без джитер.

Съб Юли 09, 2005 9:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За да можеш да си правиш каквито искаш честоти 8) . Трябва да може да се синхронизира и по честота от изследваното устройство - да не забравите. Някой беше споменал и за аналогови компаратори на входа и после ги отхвърлихте - аз също мисля, че е полезно.

Съб Юли 09, 2005 9:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Някой беше споменал и за аналогови компаратори на входа и после ги отхвърлихте - аз също мисля, че е полезно.

Полезно е, но да е като опция, както ADC-тата. Защото един компаратор, като тези, дето ги има тук масово, сериозно ще ограничи честотната лента. С Lm339 е безсмислено да правиш честоти на сканиране над 500 kHz.

Съб Юли 09, 2005 9:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да почвам да загрявам но това всъщност е полезно ако в момента работиш в режим на осцилограф и наблюдаваш периодичен сигнал.
Но ми се вижда сложничко за практическа реализация на голяма честота. Имаме ли човек дето да има самочуствието че ще може да го проектира това?

едит: много бързо излизат постовете това беше за ползата от плавното регулиране на честотата

Последна промяна Nikola Kirov на Съб Юли 09, 2005 9:47 pm, променена общо 1 път

Съб Юли 09, 2005 9:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
M da.

Съб Юли 09, 2005 9:46 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 572 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 39  Следваща