Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
WRC в Турция 2010 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение WRC в Турция 2010
Мисля да ходя с бандата на WRC в Турция през април. Явно няма да става за къмпинг, та се оглеждам за хотел. Тая година ралито е в района на Истанбул, по точно от отсрещната страна на босфора на около 100км навътре в Азия.

Намерих няколко хотела на прилични цени, ама са все от европейската страна. И всеки ден ще трябва да тръмбовам, да пресичам босфора... абе куцо е.

Някой да има идея за по добра алтернатива? Търся евтин и непретенцизен хотел с нормални условия и човешки цени. Нещо оттатък Босфора до около 100-150км навътре в Азия, по брега на Мраморно море или отгоре по брега на Черно пак ме урежда.

Всъщност моста на Босфора лесно ли се минава? Смисъл скъп ли е и има ли много трафик? Чувал съм че Истанбул е ад откъм шофиране, има ли някакви булеварди по които човек може да го прекоси и да се измъкне в някакви нормални времеви периоди?

Последна промяна Цецо на Пон Апр 19, 2010 11:46 am, променена общо 1 път

Чет Мар 04, 2010 10:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
В Истамбул ако искаш да се придвижиш оставяш колата някъде и хващаш автобуса. Баща ми миналата година ходи на разходка и каза, че с кола може само из предградията да се движиш нормално. Босфора май беше 8$ (а може и повечко да е) двупосочен за един ден. Ако беше питал снощи, днес щях да питам шефа как стоят нещата с пътуването. В момента не искам да го безпокоя по телефона, че му е притеснено.
А има и фери, по-евтино, ама бавно.

При всички случаи, ако мислиш да го пътуваш това всеки ден, няма да ти остава време да спиш в хотела.

Търси си нещо в Азия ... :?

Пет Мар 05, 2010 1:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
какви автобуси, аз отивам на рали, музеите и пазара не ме интересуват :) Пък и аз не искам да се придвижвам из Истанбул, искам да изляза от него, самия град не ме влече в случая. Все си мисля, че тия трябва да са по оправни от нас и да има някакви широки булеварди с които да можеш да пресечеш града без да се завираш из уличките. Ама като не съм ходил незнам.

В азиатската част хотелите почват от 95-120 евро за стая. В Европейската има по 40-50.... Просто в азиатската са си курортни, а в европейската има и по нисък клас хотели.

Моста ако е 8$ за двете посоки е добре. Ще го преживея. Ама да не е като на Патра по 11 евро в едната, че...

То със сигурност има и малки хотелчета от другата страна. Сигурно и апартаменти и къщички под наем има, особенно в малките градчета. Лошото е че ги няма в Интернет и не ги знам. А и по агенциите само с големите и луксозни хотели работят, че там им дават явно по добри проценти.

Пет Мар 05, 2010 2:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Мнение 
Чувал съм, че и вазелин било хубаво да се носи.... :D

Пет Мар 05, 2010 2:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо, бил съм с автомобил - не е гот. Към Азия съм минавал преди 15на години и то много рано сутрин. :)
Мостовете през деня са задръстени - сигурно няколко милиона се претакват м/у континентите за работа. Самото шофиране в Цариград е тръпка ако знаеш къде отиваш, и може би нещо безумно ако не.
Дири си хотел абсолютно близо до където ще се моткаш - спестеното време ще обърнеш в пиене на йени ракъ и уважаване на яката им кухня.

А вчера чух че и у нас щяло да има WRC юли.

Пет Мар 05, 2010 4:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Турската ракия не ме кефи. Пък и отивам да гледам рали, не да ям и пия. :)

Ще има и в БГ. Ама първо тука е на асфалт (което убива 50% от кефа) и второ в БГ по презумпция организаторите на ралитата утрепват всякакво желание повече да гледаш рали. Ако могат да ти продадат билет по 20 лева и да те турят на 100м от асфалта да гледаш ще са най-щастливи :evil:

Пет Мар 05, 2010 5:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Значи моста бил 3-4 лева в едната посока. Обаче каза, че с Метробусите било 3-4 лв. от Авджилар до края на Истамбул в Азия. И после паркинги и други работи ... Ако не бързаш много в понеделник ще разпитам подробно и ще ти дам жокери :wink:

Пет Мар 05, 2010 6:33 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами относно моста се минава лесно, имай в предвид че съм ходил все в разгара на туристическия сезон, т.е. когато се предполага че е най-натоварено. Винаги отсядам в един и същ хотел, но първо че е в европейската част, второ не бих казал че е евтин, не е и скъп някъде 100$ на нощувка беше мисля последния път. Последния път пътъвахме през европейската част чак до троя, но преди това слизахме директно надолу, разбирай на юг, и нямам спомен да сме се моткали много в излизането от този хотел надолу. Предполагам си зависи от часът де, ние не сме тръгвали много рано, т.е. сме пропускали може би най-натоварените часови зони м-у 7 и 9.

Пет Мар 05, 2010 9:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Вчера се върнахме от ралито. Страхотия. Абе, който не е гледал WRC кола на живо е изпуснал нещо уникално. Да видиш как някой минава на 2 метра от теб със 130-150 км/ч напред с вратите.... Уникално! Звука е покартителен, силата с която колата кърти камъните е направо смазваща. Горещо препоръчвам на всички да гледате кръга в България това лято. За пръв път тези коли ще са в БГ, вероятно и за последен. Още повече, че догодина ще ги скопят с нови регулации и това е последния шанс да се насладите на тези зверове на живо. Вярно, че ще е на асфалт, което убива голяма част от усещането и го принизява към формулата... ама пак ще е уникално! Гледал съм и други ралита, но WRC колите в момента са нещо уникално (1млн. евро струва само като желязо, без подръжката). Просто идете и ги вижте лятото в БГ, такава кола в комбинация с пилоти от такова ниво - абе просто е страхотия. От догодина няма да ги има.

Ето малко снимки. Това всичкото съм го гледал от 5-6 метра разстояние!

http://img526.imageshack.us/img526/2139 ... 20e113.jpg
http://content.foto.mail.ru/mail/kleshchov/2/i-15.jpg
http://www.postimage.org/image.php?v=aVhsCWA
http://img697.imageshack.us/img697/1/gr ... 3small.jpg

Ето ги и нашите момчета. С доста по слаба кола направиха много добро представяне:

http://img340.imageshack.us/img340/1733 ... 1small.jpg

Относно Истанбул - намерихме си хотел в азиатската част на цена около 25 евро на човек за четири звезди. Тази част от Турция определено поражда много смесени чувства - обръщаш се на една страна - мегаполис със небостъргачи, много добри пътища и магистрали, въобще всякаква инфраструктура. Хубави паркчета, подържана туристическа част. Обръщаш се на другата - пълна мангалщина и все едно си в гето. Тотален контраст. Шофьорането е истинско забавление - там явно на курсовете ги учат единствено да махат с ръце през прозорците и да натискат клаксона. Мигачите са безмислени, предимството винаги е на страната на по нахалния и по - тежкия. Но шофьора на нашата кола му трябва точно 30 мин. и се вписа идеално в обстановката. Явно си го имаме в кръвта. :) Храната - отврат. Дюнер-подобните им бъркочи са адски гадни. Тия на Мимас са направо кулинарно изкушение сравнени с турските. А гръцките пити пък са на светлинни години напред. Говоря за заведения за бързо харане, за ресторанти нито съм имал време, нито желание. Бирата - отвратително скъпа като за балканска държава - 2.50 лв. Освен това се продава само на определени места и общо взето е кът. Та се налагаше да подържаме дежурно по 30 бири в багажника. Накрая като ударихме чертата се оказа, че 1/3 от всичките разходи са в бира. :)

Ама кефа е уникален. Препоръчвам ви го горещо! Просто ако си мъж (макар че и жената е запалена колкото мен) с техничарски наклоности и привличане към моторните спортове...Просто не мога да разбера как някой може да гледа 22 куци чалгари които се разхождат след една топка в продължение на 90мин!

Последна промяна Цецо на Пон Апр 19, 2010 12:09 pm, променена общо 3 пъти

Пон Апр 19, 2010 11:32 am
Профил ICQ

Мнение 
Да, все си мислех, че ще споделиш ама това кърти от всякъде! Благодаря!

Пон Апр 19, 2010 12:00 pm
Профил

Мнение 
тия коли по земята движат ли се все пак?!? 8O :D

Пон Апр 19, 2010 1:18 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е движат се. И там е много интересно, ама просто на снимка на скок се вижда на какво са способни тия коли. Да вдигнеш на такава височина толкова желязо и после да го приземиш и да продължиш....

Апропо, резултата не винаги е успешен скок. Тоест често скока е успешен, ама приземяването.... не. Понякога когато разполагаш със сърце в излишък и недостик на акъл.... се случва това:

http://content.foto.mail.ru/mail/kleshchov/2/i-9.jpg
http://content.foto.mail.ru/mail/kleshchov/2/i-15.jpg
http://content.foto.mail.ru/mail/kleshchov/2/i-16.jpg
http://content.foto.mail.ru/mail/kleshchov/2/i-3.jpg

Физиката си е физика :) Макар че и на мен не ми стана ясно, как предницата на колата оцеля след подобно изпълнение, а се скърши задна дясна гума. Джантата е от някаква магниезиева сплав и струва купища пари :) На тоя украинец веднага му беше лепнат прякора "лудия ментос". И въпреки иначе посредственото си представяне, заради този откачен скок си спечели много фенове :) Апропо, пича си продължи на три гуми, завърши етапа, смени си гумата и продължи състезанието. Това просто да си направите извод що за кола е това и какво всъщност представялва едно подобно състезание. При това точно тази кола е посредствена N-ка, т.е. доста по евтина и с по - слаби възможности от 10те истински WRC коли (например ситроена от предишните снимки, който продължи съвсем нормално след подобни скокове, но и с доста по опитни пилоти).

Иначе се случват и такива неща:
http://img143.imageshack.us/img143/9417 ... b7847o.jpg
Хората се отърваха невредими.

Пон Апр 19, 2010 1:48 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Наистина е уникално. А кога ще бъде кръга в България и въобще ако може някакъв линк с информация за етапа тук ще съм много благодарен.

Пон Апр 19, 2010 4:17 pm
Профил

Мнение 
http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=40 ... ally_id=BG
http://www.rallybulgaria.com/bg/home/

Пон Апр 19, 2010 4:40 pm
Профил
Аватар