|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
:: ВЪПРОСИТЕ НА DARKSHY ::
| Автор |
Съобщение |
|
darkshy
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 5:50 am Мнения: 391 Местоположение: Варна
|
Еми избрах си 12f683. искам с 10-ка защото ми е тъпо, че използвам само 2 IO от 6 IO aпък и мястото на платката няма да е голямо  нo 10ка с 128 рам няма
Един PIC32 ще свърши добра работа 
_________________ Ангел Димитров 95
|
| Сря Мар 17, 2010 2:37 pm |
|
 |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
Ами направи едно CoreDuoPic10f .
Или сложи бузер ,светодиодче и бутонче на свободните крачета, че да не те е яд. Като натичнеш бутона да свири коледна песничка и да мига. 
|
| Сря Мар 17, 2010 2:45 pm |
|
 |
|
darkshy
|
|
| Сря Мар 17, 2010 3:02 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
с алтиум-а нали не може да се симулира работата на микроконтролери или се бъркам?
|
| Чет Мар 18, 2010 10:59 am |
|
 |
|
darkshy
|
Аз за правене на платки го ползвам altium-a, не за симулиране 
|
| Чет Мар 18, 2010 12:10 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Е как го ползваш за платки, не трябва ли първо да си го дръпнеш? Препоръчвам ти да погледнеш Eagle, за начинаещо момче като теб ми се струва по удачен.
|
| Чет Мар 18, 2010 7:26 pm |
|
 |
|
darkshy
|
На мен пък алтиума ми е по-лесен от орела. Винаги когато пусна орела после 30 мин. го псувам. 
|
| Чет Мар 18, 2010 9:17 pm |
|
 |
|
the_electronic_m@n
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 8:34 pm Мнения: 76 Местоположение: Русе
|
Не се занимавай с тия двупотопни програмки за платки. Хващай си направо протела и дерзай. Коя версия, така като се замисля ще е по-добре да не е Protel99 защото, ако си свикнал да работиш повече с мишката ще го псуваш и него, но поне по 1 час  . Препоръчвам ти да се спреш на нещо от по новите версии Altium Designer 6 или 8, имаше разни есен, зима..., където нещата са ги барнали до степен съвсем нормално "джам" приложение със всичките му hot keys и т.н. За симулирането забрави. Не е много подходящ, но то и смисъл няма, все пак програмата е за проектиране на платки  Ако ти се занимава можеш и Solid Works да разучеш малко и ще можеш да си направиш 3D библиотеки и да си гледаш платките (и да им се кефиш  ) как ще изглеждат още преди да си ги направил физически.
|
| Чет Мар 18, 2010 11:05 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Ами дръпнах Altium Designer Summer 9, но сега виждам зор с кракването. От sonsivri го дръпнах и по тяхните стъпки го краквам ама нещо..
Засега ще си карам на 6цата
Не го ползвам за симулации!!!
|
| Пет Мар 19, 2010 12:31 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Какво е ?
Момчето не може да ходи а вие го карате да кара самолет
За неговата цел дори си мисля че е подходящо да започне с Sprint-Layout - http://www.abacom-online.de/uk/html/sprint-layout.html.
Аз лично, предполагам и повечето от по-старшите колеги съм започнал с лист и химикал 
|
| Пет Мар 19, 2010 12:32 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Е че на Proteusa(ARES) кво му има.... щом схема рисува на него значи е свикнал с обратната мишка .. другото е въпрос на гледна точка 
|
| Пет Мар 19, 2010 5:52 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Еми аз не малко платки съм правил. Може да не са професионални но работят!
Минъл съм през:
- Лист и химикал
- sprint layout-а
- ARES-a
и сега съм на DXP  Каквото искайте казвайте. Не мога да работя с тъпия Eagle. Харесвам си DXP-то.
И ARES-a ползвам от време на време 
|
| Пет Мар 19, 2010 8:34 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Днес видях това във форума: http://www.romanblack.com/picsound.htm
Зарибих се и аз да правя такова нещо.
1во. Вярни ли са ми сметките:
2ро. Как се работи с тази таблица (за CCS не MikroC) (искам да ми е в един константен масив ( const char[]={0x34,0x55,....,....}; )):
P.S. Прикачвам ви и asm и btc файл (в .txt). 
|
| Пет Мар 19, 2010 10:25 pm |
|
 |
|
the_electronic_m@n
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Окт 05, 2007 8:34 pm Мнения: 76 Местоположение: Русе
|
 |  |  |  | milenjs написа: Какво е ? Момчето не може да ходи а вие го карате да кара самолет  За неговата цел дори си мисля че е подходящо да започне с Sprint-Layout - http://www.abacom-online.de/uk/html/sprint-layout.html. Аз лично, предполагам и повечето от по-старшите колеги съм започнал с лист и химикал  |  |  |  |  |
... за химикала си прав, дори смятам, че добрия проектант на каквото и да е било (платки, схеми, строежи, машини) е добър само тогава, ако е започнал с лист и химикалка (тук отново навлизаме в темата за първокласника и калкулатора), защото ако направо "скочиш" на компа ..., така и баба знае.
Колега, не го подценявай момчето! Така като му гледам интереса и ако не загуби хъса си не само ще "подкара самолет", но може и направо на "космическа совалка" да прескочи. Още повече, както беше писал някъде ДедоБоре, днешната младеж няма никакво време за губене, в смисъл такъв, че докато разучи дадена платформа и хоп, взема че излиза нова по-добра. Та в този ред на мисли, да остави тия "допотопни***" (в горния пост се е получила лека печатна грешка  ) програмки и да си губи времето с нещо по-сериозно.
Забелязал съм (и дори го изпитвам на собствен гръб от време на време), че по старшите колеги, увлечени от своя професионализъм и дългогодишен опит в повечето случаи имат леко "замъглен" поглед върху по младите ("зелените"), като пропускат възможността те да знаят и могат повече от тях в дадена част от професионалната ниша или пък да им е по-лесно да работят с програма, или метод, които са "трудни" за дългогодишните професионалисти...спирам до тук...
darkshy, не те знам на колко си така като ти чета писанията предполагам че си към 14-15 годишен, та да знаеш бая хляб имаш да ядеш още, но въпреки това не им се връзвай напълно на по-старшите колеги. Те просто изразяват своето мнение продиктувано от това на тях кое им е било по лесно.
***допотопен - архаичен, стар, от времето преди Потопа.... 
|
| Пет Мар 19, 2010 11:22 pm |
|
 |
|
darkshy
|
Оправих се горе долу с саунда. Ама нещо не се получава.
Конвертирах btc файла с pcm2h. 
|
| Съб Мар 20, 2010 5:16 pm |
|
|