|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:39 am
Информация за мостови схеми на български.
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Няма нужда да се впрягаш, още по малко да се репчиш. Просто в моя опел на чистачките имам релета, защо ли?
Може би защото някой по-умен от нас е решил, че така е по удачно.
|
| Пет Мар 19, 2010 7:01 pm |
|
 |
|
iorgov
Ранг: Минаващ
|
Грешно си разбрал нито се впрягам нито се репча. Просто показвам та вие по-опитните и по-начетените от мен да кажете какво е. Според мен това е H-bridge схема.
Иначе започвам лекичко да се поизнервям понеже като започнах темата, тя се превърна в някакъв вид спор за това кой е бъдещия технически език дали ще е тоя на китайците или на американците (пък може и на руснаците да е кой знае), а не се post-ват мнениея за това което питах (разбира се не сте и длъжни, но ако не желаете да споделите или просто нямате информация свързана с темата МОЛЯ ВИ не post-вайте).
А другия тип отговор, който получих (искам пак да кажа наистина благодаря за съветите) бе дали ми трябва точно такава схема за този конкретен двигател. Схема има (не съм я правил аз, но си я има и си работи прекрасно) единственото което ме интересува е информация под формата на уеб сайт или книга или какво и да е, която указва как работят този тип схеми и по възможност да е на български.
|
| Пет Мар 19, 2010 8:07 pm |
|
 |
|
GTN
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Имам един учебник по преобразувателна техника. Понеделник ще мога да ти нацъкам малко страници с фотоапарата. Вътра ще намериш информация за мостовите схеми, но не всичката която те интересува.
Когато схемата е изградена от (най-общо казано) 2 ключа един над друг имаш 1 рамо на моста или полу мостова схема. Когато е с 2 рамена = 4 ключа мостова схема (не се казва пълна мостова схема в българската литература а само мостова)
Поздрави.
|
| Пет Мар 19, 2010 8:26 pm |
|
 |
|
iorgov
|
Много ти благодаря за това инфо. С нетърпение ще чакам за "нацъканите" странички. 
|
| Пет Мар 19, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
ако това ще е от помощ - тези хора имат най-пълната библиотека от издателство "Техника" която съм виждал - има доста книжки, не ми се рови из всички, но поразгледай - все ще има нещо от преобразувателната :
http://www.kn34pc.com/books/index_main_books.html
не са много нещата на български, но специално се сещам за една не много полезна книга (щото съм я чел за изпит, та... ) ама пак е нещо, като за начало. "Преобразувателна техника" на проф. Каров, София, Техника, 1994. не знам дали ще се намери някъде сканирана
|
| Пет Мар 19, 2010 9:36 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Върши, върши, знаеш ли какви засукани рускини има в наше село, дето като им заговориш на ингилизки и не те поглеждат, ама като им проговориш на руски с хард български акцент, да видиш какъв блясък в очите получават 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Мар 19, 2010 10:00 pm |
|
 |
|
GTN
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Ето и обещаната информация. Страници 198-207 са от учебника "Преобразувателна техника" на Юдов и Вълчев, другите са от учебника на Табаков.
|
| Пон Мар 22, 2010 7:57 pm |
|
 |
|
iorgov
|
Благодарско 
|
| Вто Мар 23, 2010 1:04 pm |
|