Малиииииииииииии .............. кво сте напраили вие бре .......
два дена ме нямаше и вие го обърнахте тоя УШ простичък анализатор в няква съпер-гига незнам си ква платформа .... с клавиетури, fash карти и кво ли не още
Не че имам нещо против ама даите най-накрая да определим някви основни рамки за тоя проект ... !
Ние ако го караме така утре виш сме решили да правиме някъв самоходещ цифров/логически анализатор с опция за осцилоскоп и искуствен интелект
Та .. няколко забелешки относно казаното до тук ..
Видях предложения (относно матрицата) от CPLD ... до Spartan 3
та да се изкажа относно тва : CPLD - За пореден път (мисля да е четвърти вече) МАЛКО Е .... !
За Spartan 3 --- XC3S300 ... абре хора вие имате ли си на представа кво чудовище е тоя чип ?!

... Тва е прекалено огромно бре, кво ще го праиме .. ние в него може тамън 100'тина такива анализатори да набутаме в него !!!
Moeто предложение е да се придържаме към Spartan 2, XC2S15 или XC2S30 най-много !
Относно сроковете за доставка ...... мммммммда кофти тръпка
тея Pетрекс 92, зеха много да се оливат с тея срокове за доставка на FPGA'тата ....
Преди небеше така .... последния път (преди около 3 месеца) ми доставиха 2 Spartan 2 XC2S15 .. за точно две седмици ...
Даже в момента имам един излишен XC2S15 ....
Така кво още остана ... а да за двиканалния USB .... пак ли ве ?
Не го ли решихме уж да си бъде едноканален FT232 ? ... Кво стана пак ???
Ей аз пак ще потрета ... едноканален ще си е достатъчен .....
Никола казваш, че ще е добре да има дирекна връзка на USB'то с FPGA'то .....
Кво стана с моито предложение да ги вържем на една UART шина и двете ... MCU и FPGA
Да поясня как мисля да стане тоя номер щото, маиче последния път не можахте нещо да ме разберете ....
Та ще го обясня с няколко прости примера ......
Една UART шина към която да вържем едновременно процесора и логиката .
Да речем че в един прекрасен момент ви потрябва да си приказвате през USB'то дирекно с FPGA'то по ... ми праите следното :
1. Изпращате команда към MCU'то да премине в режим "Услушване" ... или казано по-просто, само да следи какво става по UART'а ... без да се обажда
2. Изпращате команда на FPGA'то, с която му казвате че искате да осъществите дирекна връзка с него ....
3. Ми тва е ... от тук нататък си пращате информацията от USB'то направо към логиката ... без участиети на процесора
Да речем обаче че на по-късен етап пак ви притрябва да си говорите през USB'то дирекно с процесора ...
Ми правите следното .....
1. Изпращате команда към FPGA'то да премине в режим "Услушване"
2. Изпращате команда на процесора, с която му казвате че искате да осъществите дирекна връзка с него ...
3. И си деиствате .....
Готово ... така мисля че е по разбрано

---- дано -----
ОК почваите с критиките .....
P.S : Ша ма извинявате за това, че правописа ми е като на ОЛИГОФЛЕН ... ама не съм спал от 30'тина часа ....