Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
На Майкрочип дивотиите... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Такааа донякъде нещата проработиха.

Но гледам пдф-а (фигура 5-8) и се чеша по главата защо са ми разменени показанията за ток-а и напрежението а то...

Някой който писал pdf-а спал...

В един и същ pdf твърдят две коренно различни неща за тъпия си чип....
Тия идиоти нямат равни на себе си... Това е последното нещо с което си тровя нервите с майкрочипските боклуци... Да не говорим, че от вторник съм им пратил на 24/7 съпорта им запитване с проблема и все още таск-а ми стои със статус open... :evil:

Прикачени файлове:
Koe e wqrnoto.JPG
Koe e wqrnoto.JPG [ 38.03 KiB | Прегледано 1708 пъти ]
Koe e wqrnoto1.JPG
Koe e wqrnoto1.JPG [ 127.97 KiB | Прегледано 1702 пъти ]
Пет Мар 26, 2010 7:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
До тук какво се оказа причината ? Microchip имат грешка в документа, или не си правилно инициализирал чипа ?

Пет Мар 26, 2010 9:04 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
До тук какво се оказа причината ? Microchip имат грешка в документа, или не си правилно инициализирал чипа ?

Все още не съм го разбрал от какво е. Като инициализирам чипа по начина който съм означил с 2 на картинката се започва с подскачането на данните.
Обаче като го инициализирам по начин 1 се държи адекватно. Тоест мери. :-)

А това че имат грешка в документа е друга тема. :-)

Прикачени файлове:
init.JPG
init.JPG [ 92.45 KiB | Прегледано 1709 пъти ]
Пет Мар 26, 2010 9:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
С две думи, ако трябва да обобщим, даташита трябва да се чете повече от един път ;)

Пон Мар 29, 2010 10:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не ми върви с тия чипове и това си е... :(

Днес започвам да сглобявам устройствата ( 5 на брой. ) и установявам, че не мога да ги открия. А ги бях оставил на бюрото до компютъра в офиса. Най вероятно са паднали на пода и чистачката ги е премела... ](*,)

Тамън поръчах други...

Вто Апр 06, 2010 4:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
За това пак е виновен микрочип... :)

Вто Апр 06, 2010 4:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MidNighT_SpiRiT написа:
За това пак е виновен микрочип... :)

Аз си мисля нещо подобно. Най вероятно като им открих грешката в документацията са се расърдили и разбрали с чистачката на офиса ни да ги измете. :P

Подозирам аз една такава конспирация. :D :weedman: :finga:

Вто Апр 06, 2010 5:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тази фирма е прокълната ;) Каквото и когато се започне с нещо тяхно се случват беди ;)
Тяхното мото е "Само най-коравите могат да ни бъдат кленти" ;)

Така че ако не се чустваш достатъчно корав бегай далече ;)

Вероятно всичко тръгва от пустото micro в името на компанията. Трябва непременно да манерим връзката между 666 и micro.
:):):):):):):):)

Вто Апр 06, 2010 6:02 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Тва е работа за нумеролог - то си е наука за събирането щото това е единствената математика в таз наука , като събрах поредните номера на буквите от думата МИКРО се получава 58 , 58=13 (58=5+8=13 а 13=1+3=4). 13 е фаталното число , а 4 е фатално число за японците ...

Вто Апр 06, 2010 10:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Само дето не си сметнал правилно. Сборът от МИКРО е 65. А накрая 6+5=11. В номерологията числата 11 и 22 са съставни и не се събират до едноцифрено. Това е цитат от книга по номерология "В Питагорейската система се използват 11 числа: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 и 22. Числата 11 и 22 имат особено значение, те се наричат съставни(или още "господарски"). Счита се, че ако те присъстват в номерологичния портрет на човека, то те му дават особени възможности, с порядък повече в сравнение с другите хора."

Вто Апр 06, 2010 11:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хаха, яко.

Сря Апр 07, 2010 8:40 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Според мен трябва другия път да хвърлиш една лъжица боб зад теб, преди да избереш чип на Microchip, след което ще ти върви по вода :-) Зад мен в офиса цяла касетка боб съм събрал от тази процедура :-)

Сря Апр 07, 2010 5:01 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
И моите първи впечатления с ПИК не са много цветущи. Всичко е направено антипотребителско. Последно им се чудех как могат да разхвърлят изводите на някой портове в шахматен ред на пик18ф452. И като цена никак не ми допадат. За тоя пик ми искаха 18лв. За АТмега32 цената е 9 лв. В университета средата която ползваме и е доставена от производителя също е много дървена.Може ли като му запиша програмата всеки път да иска да вада куплунга с връзка с компа за да проработи програмата. Наистина си важи с пълна сила прозвището пикоборец за тези които се занимават.

Сря Апр 07, 2010 6:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
the_bull написа:
И моите първи впечатления с ПИК не са много цветущи. Всичко е направено антипотребителско.......Може ли като му запиша програмата всеки път да иска да вада куплунга с връзка с компа за да проработи програмата. Наистина си важи с пълна сила прозвището пикоборец за тези които се занимават.

Ако използваш някое ТНТМ програматорче, няма защо да се сърдиш на производителя :-) Тези които използвам - Real ICE, PICKit2, ICD2 & ICD-U въобще не изискват да се разкачат от ПК, че да тръгне програмата. Дори е удобство да спираш и пускаш програмата чрез цъкане на мишката на ПК. Имат си и опции, след програмиране да отпусне ресета и процесора да се стартира или да не го стартира. Може би трябва да прочетеш малко, от тук от там, преди да правиш генерални изводи.

Сря Апр 07, 2010 8:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ето за тази платка става дума:
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en010072
Другите не знам как са, но в университета имаме такива програматори и за да тръгне програмата трябва връзката с компютъра да се прекъсне която от своя страна се осигурява от един куплунг ако не се лъжа RJ-45 женски в долния ляв край на показаната платка.От това са ми наблюденията.

Сря Апр 07, 2010 9:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща