Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
На Майкрочип дивотиите... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
the_bull написа:
Ето за тази платка става дума:
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en010072
Другите не знам как са, но в университета имаме такива програматори и за да тръгне програмата трябва връзката с компютъра да се прекъсне която от своя страна се осигурява от един куплунг ако не се лъжа RJ-45 женски в долния ляв край на показаната платка.От това са ми наблюденията.

Посочената платка няма собености. Помислих, че има вграден програматор ( някои развойни платки на Microchip имат ), но няма. Тогава проблема не е в платката, а в програматора, който се използва. За него нищо не споменаваш, какво използвате ? Ако е от изброените от мен програматори, отиваш в настройките им и задаваш какво да прави програматора с MCLR пина след програмиране на у-вото. Например може да не искам да ми се стартира програмата след програмиране, да речем ще програмирам десетки процесори, защо да се стартира. Пред мен е PICKit2 в момента, ето там как стоят нещата:

Programmer/Settings, таба Settings, отдолу имаш езиче Run after a sucessful program....

Убеден съм, че ако попиташ преподавателя ще ти обясни кое как се настройва. Ако пък не знае, тогава няма какво да коментираме повече :-)

Сря Апр 07, 2010 9:29 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Това без да имам средата в мен като дам на съответния програматор който е ICD3 и като му влезна в опциите виждам едно status-->RUN ICD3 Test Interface което не съм опитвал, но като ида на упражнения другия път ще видя за какво е, но не виждам друго което може да включва програмата. Честно казано не съм гледал за някакви опции които да позволяват подобно нещо но преподавателя каза, че за да тръгне трябва да се вади кабела и повече не съм подлагал на съмнение казаното от него (който преподавател в случая е жена :) ) .

Сря Апр 07, 2010 10:03 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
Боже, Боже и защо тогава да ти се връзва човек на писанията? Ти си в голяма издънка да знаеш! :D (преподавателка - ха, ха, ха :D :D :D )

Сря Апр 07, 2010 10:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Без да имам ICD3, гледайки какво има ICD2, би трябвало да е в Programmer/Settings/Program2/Run after successful program ;-)

Да кажеш на преподавателката да вземе да посещава форума :-) , да нИ сЪ излага така.

Сря Апр 07, 2010 10:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Трябва да се въведе нова дума, ПИКомразец. Както казват хората - на крива тояга гората и пречи. Като не ви харесват тия контролери кой ви кара насила да ги ползвате. Естествено проблемът не е в контролера а на пикомразеца между ушите. Или както някой спомена в една друга тема - между клавиатурата и стола.

Аз съм спортист. Няма да навлизам в подробности, но в спорта съм наблюдавал два типа хора. Едните си скъсват задника от тренировки и се опитват да се осъвършенстват. Другите не си дават много зор, хич даже, но се бият в гърдите и се пъчат по дискотеки колко са велики и приказват против всеки който е постигнал нещо. Винаги е по-лесно да оплюеш някой и да се опиташ да го принизиш до мизерното си ниво(само на думи естествено) вместо да се вземеш в ръце и да го настигнеш че и да го задминеш. Типично българска черта е да се намират кусури на всичко.

Аз съм луд фен на BMW например. Каква кола карам ? Естествено BMW. Но не съм тръгнал да приказвам колко са зле други марки автомобили. Вариантите са два. Или да бълвам змии и гущери против всички автомобили, опитвайки се да отклоня вниманието от недостатъците на моя или да оставя моя X5 да докаже възможностите си, въпреки риска някой да не остане впечатлен колкото мен. Всеки си има своите предпочитания.

Убеден съм, че контролерите с които работят почетните пикомразци имат своите плюсове. Но единственото което чета е критики против ПИК. Май е в сила поговорката "Куче което лае не хапе."

Чет Апр 08, 2010 12:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
Аз съм спортист. Няма да навлизам в подробности, но в спорта съм наблюдавал два типа хора. Едните си скъсват задника от тренировки и се опитват да се осъвършенстват. Другите не си дават много зор, хич даже, но се бият в гърдите и се пъчат по дискотеки колко са велики и приказват против всеки който е постигнал нещо. Винаги е по-лесно да оплюеш някой и да се опиташ да го принизиш до мизерното си ниво(само на думи естествено) вместо да се вземеш в ръце и да го настигнеш че и да го задминеш.

Това далеч не е само в спорта. Има хора, които правят неща, има и такива, които не отиват отвъд коментиране
направеното от другите.
Но тук не мога да се сетя да се е задържал някой от втория тип. На твое място бих бил малко по-предпазлив,
да не се окажеш изведнъж в ситуация да се опитваш с БМВ-то си да се надбягваш за излизане на орбита
със совалката :-) . Нищо толкова лошо и в това де, никой няма да ти се разсърди. Ама той Никола като
говори против пиковете видимо го прави на базата на опит и знания, които много малко имат, та
гледай да не продъниш ламарините от натискане :D :D .

Цитат:
Типично българска черта е да се намират кусури на всичко.

О не, типично човешка е. И съвсем практична, стремежът към усъвършенстване го има заложен
във всеки, оттам и търсенето на кусури. Друг е въпросът на кого докъде му стига акълът да види
и разбере кое е кусур, защо и т.н.

Цитат:
Аз съм луд фен на BMW например. Каква кола карам ? Естествено BMW. Но не съм тръгнал да приказвам колко са зле други марки автомобили. Вариантите са два. Или да бълвам змии и гущери против всички автомобили, опитвайки се да отклоня вниманието от недостатъците на моя или да оставя моя X5 да докаже възможностите си, въпреки риска някой да не остане впечатлен колкото мен. Всеки си има своите предпочитания.

Стига бе, щом си тук значи и ти правиш неща и имаш с какво *направено* да се похвалиш.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Апр 08, 2010 2:44 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
На твое място бих бил малко по-предпазлив,
да не се окажеш изведнъж в ситуация да се опитваш с БМВ-то си да се надбягваш за излизане на орбита
със совалката

Когато се прави сравнение между две неща те трябва да са на едно ниво и само предимствата на едното да го бутнат напред. Затова в спорта има категории. Ако ще е дуел нека да сме с еднакво оръжие. Само човек който силно се съмнява във възможностите се ще прибегне до средство превъзхождащо в пъти средството на противника. Ако ще сравняваме коли ок. Нека да са от една категория. Ако ще говориме за совалки, нека да са совалки. Аз съм кикбоксьор. Все едно да те предизвикам на ринга знаейки, че не си подготвен. Тренирам и скално катерене. Мога да те предизвикам да се състезаваме по северната стена на Вихрен. Ако направя това значи съм страхливец. Или най-обикновена надувка, защото в тия области е ясно кой има предимство.

Цитат:
Ама той Никола като
говори против пиковете видимо го прави на базата на опит и знания, които много малко имат, та
гледай да не продъниш ламарините от натискане

Аз не оспорвам нито знанията нито опита на Никола или на който и да било в тоя форум. Даже напротив. Уважавам хора които са постигнали каквото и да било със собствен труд. Просто казвам, че никой няма право да налага собственото си мнение на останалите. Едно е нещо да не ти харесва, съвсем друго е да си против всеки, който не мисли като теб.

Цитат:
Стига бе, щом си тук значи и ти правиш неща и имаш с какво *направено* да се похвалиш.

Прав си, имам с какво да се похваля, но не съм тук за да се хваля. Е... нямам разработки като теб или като Никола или като някой от другите професионалисти тук. На мен електрониката ми е хоби. Но когато правя нещо и то не се получава, първо гледам къде съм сгрешил а не търся причината в PIC или в Microchip или в бездомните кучета. То вече става смешно като стъпиш в локва да псуваш PIC.

Чет Апр 08, 2010 11:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
...
Просто казвам, че никой няма право да налага собственото си мнение на останалите.
...

Пич, осъзнай се!!! Това е виртуален форум. Как може някой да ти наложи мнението си като трака по клавиатурата. Къде толкова ти натежа оплюването на PIC? И защо да не ги оплюваме(виртуално)? Не виждаш ли накъде отива света, дори и водата в локвите се контролира с PIC. Да не говорим за това че Microchip се опитаха да посегнат не на кой да е друг а на Atmel.
Ти си седнал да ни говориш за северната стена на Вихрен, когато хората отдавна катерят по Айгер и Анапурна.

Чет Апр 08, 2010 11:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
Трябва да се въведе нова дума, ПИКомразец. Както казват хората - на крива тояга гората и пречи. Като не ви харесват тия контролери кой ви кара насила да ги ползвате. Естествено проблемът не е в контролера а на пикомразеца между ушите. Или както някой спомена в една друга тема - между клавиатурата и стола.

Айде почна се. :D Пак внедрен агент защитник на майкрочип. :P

CarBeta5 написа:

Комплексарщина... :( Имам преки наблюдения върху X5. Толкоз недомислици има в тази кола че повече няма накъде... Да не говорим, че 10-годишното ми Volvo S80 миналата година е влизало в сервиз цифром и словом точно 4 пъти за ремонт(не броя консумативите). А Х5 почти всеки месец се командироваше в Камор заради някакъв проблем а е още в гаранция...

CarBeta5 написа:
Убеден съм, че контролерите с които работят почетните пикомразци имат своите плюсове. Но единственото което чета е критики против ПИК. Май е в сила поговорката "Куче което лае не хапе."

Ами хапи де. :P

Чет Апр 08, 2010 11:51 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Точно ПИК-овете са най - user friendly, да не говорим и за средата, с която се работи много лесно.
Цитат:
За тоя пик ми искаха 18лв

Не знам кой ти е искал, но в комета са по 12.7лв (една бройка в дип корпус).

Последна промяна MidNighT_SpiRiT на Чет Апр 08, 2010 12:09 pm, променена общо 1 път

Чет Апр 08, 2010 12:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zdrav
Цитат:
Ти си седнал да ни говориш за северната стена на Вихрен, когато хората отдавна катерят по Айгер и Анапурна.

Явно тия имена си ги чел само по справочници. Ако беше запознат щеше да знаеш, че Айгер е с около 1000 метра по-висок от Вихрен и съвсем малко по-труден за изкачване. Вихрен е с ниво на трудност 4В, Айгер е 4С.

Tisho, не съм агент на никой. И не знаех, че да харесваш Х5 е комплексарщина. В думите ти има много злоба. Ако искаш просто да се заядеш мога да те разбера. Но ако всичко което си написал наистина го мислиш, то имаш спешна нужда специализирана лекарска помощ.

Чет Апр 08, 2010 12:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
CarBeta5 написа:
...
Явно тия имена си ги чел само по справочници. Ако беше запознат щеше да знаеш, че Айгер е с около 1000 метра по-висок от Вихрен и съвсем малко по-труден за изкачване. Вихрен е с ниво на трудност 4В, Айгер е 4С.
...

Ами да само съм чел за тях. Ама какво ти да не помисли, че се опитвам да се хваля къде какво съм катерил по UIAA или която там система използваш.
И земи се спри. Ако ще вадим томахавките то или на стената с подходящите сечива или тука с подходящите аргументи.

Чет Апр 08, 2010 12:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ок, съгласих се. Аз каквото исках го казах, но тука изопачиха думите ми до неузнаваемост. А за стената нямаш грижи. "Сечивата" са от мен. Обади се ако проявяваш интерес. Със сигурност няма да съжаляваш.

Чет Апр 08, 2010 1:15 pm
Профил

Мнение 
Остави спора сам да умре и така ще се върне дискусията по темата :wink:
Та за какво ставаше на въпрос :?:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Апр 08, 2010 1:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Леле, за една нощ колко омраза пак се изля :-)

Предлагам честен двубой на изпечените пикомразци, PIC32 срещу любимия му ARM7 на една и съща честота :-) Ако спечели чекиджията, лично ще му изпратя стикерче "Почетен Пикомразец" :lol:

Чет Апр 08, 2010 1:52 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща